Podmínky při zaznamenávání trasy

Started by petrbr, December 15, 2013, 14:28:25

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

petrbr

Měl bych jeden tip jak vylepšit záznam trasy, již zde jsou uvedeny některé podmínky, ale mě by se ještě hodilo omezení výšky. Občas má gps špatný signál a zaznamená bod s naprosto rozdílnou výškou, tím to kazí všechny grafy atd. Bylo by super kdyby tu byla podmínka, pokud je výška o x metrů rozdílná od předchozího bodu, bod se nezaznamená. Díky
  •  

Menion

Zdravím Petře,
  doporučuju se podívat na "Altitude manager". Je to takové globální nastavení jak pracovat s nadmořskou výškou a pokud budeš mít v telefonu výškové soubory, můžeš Locusu říct aby naměřené výšky korigoval hodnotami z těchto souborů.

Je to trošku komplexnější téma, nicméně anglický manuál je tu http://support.locusmap.eu/hc/en-us/articles/200028131-Altitude-manager a případně se ptej, rád poradím.

Samotný tvůj návrh, tak s ním příliš souhlasit nemůžu, protože by to mohlo vést k tomu, že skutečné změny nebudou rozeznané od těch falešných. Opravdu bych spíše doporučil cestu tím "Altitude managerem"
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

petrbr

Dobře díky za radu prostuduji. Jinak k tomu mému návrhu, pokud by šlo stanovit rozdíl výšky, například odchylka o více než 50m by nebyla zaznamenána, řekl bych že by k omylu nemohlo dojít...

edit: Tak jsem prostudoval tvůj odkaz a víceméně neřeší můj problém, jedině si stáhnout výšková data, nicméně vzhledem k tomu že dost cestuji, tak bych měl plnou kartu jen těchto dat..
  •  

petrbr

Pro ukázku o co mi jde jsem nahrál můj dnešní log: http://utrack.crempa.net/report/report.php Problém je v tom, že jsem podjížděl most, gps ztratila signál a zapsala výšku jako 0, což v případě že by šly ukládané body omezit maximálním rozdílem od výšky posledního bodu (  (VýškaPředchozíBod-50)<VýškaAktuálníBod<(VýškaPředchozíBod+50  ), nestalo. PS. Do locusu jsem přidal výšková data která jsi mi radil v minulém příspěvku, nicméně jak vidíš tak to nepomohlo.

Výškový graf:
  •