Author Topic: Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database  (Read 1758 times)

Offline tomatti

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
  • Device: HTC Desire
Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database
« on: November 01, 2013, 14:34:17 »
LOCUS si moc a moc pochvaluji. Nejsem náročný uživatel a používám jej halvně při cestách na kole místo papírové mapy s podklady od SHOCARTu. Daleko častěji ovšem pro Geocaching s dětmi. Seznamy keší v Geogetu jsem exportoval do .gpx souboru, nahrál na kartu a importoval do LOCUSu. Když jsem narazil na doplněk Locus - addon GeoGet Database vše se zjednodušilo. Stačí nyní prostě nakopírovat na kartu Geogetem vytvořený seznam s příponou .db3 a povolit použití doplňku.

Vše krásně a plynule fungovalo ještě v létě, aly nyní, snad po nějaké aktualizaci LOCUSu se mi soubor uvedený v doplňku nenačte, místo něj po spuštění LOCUSu vidím hlášku: „Omlouváme se. Aplikace GeoGet Database for LOCUS (proces net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase) byla neočekávaně ukončena. Zkuste to znovu.
Používám na HTC Desire. LOCUS 2.16.0 Doplněk v poslední verzi 2.2.1

Co s tím?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database
« Reply #1 on: November 01, 2013, 16:07:07 »
Zdravím kolego,
  to bude asi trošku komplikovanější. Doplňek totiž není naše výroba ale dělá (možná spíše dělal) ho jeden nezávislý vývojář. Nicméně než ho kontaktujeme, můžeme zkusit co za tím páděm vůbec je.

  Nevím nakolik jsi zběhlý v angličtina a vytváření nějakých logů, nicméně potřeboval bych získat log pomocí programu CatLog (pokud máš verzi Androida méně než 4.1, nebo rootlý telefon). Bylo by to možné?

  Jinak ta hláška se objeví při výběru souboru? Případně bych
1. zkusil novou verzi Locusu 2.17.0 která je k mání na Google Play
2. zkusil jiný databázový soubor
3. zkusil soubor přejmenovat, jestli mu něco nevadí ve jménu
4. můžeš mi nějaký soubor co nefunguje poslat, můžu to též vyzkoušet
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 150
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database
« Reply #2 on: November 01, 2013, 22:41:21 »
Zkus přejmenovat název souboru DB3 a případně adresářů na SD kartě v telefonu tak, aby se v cestě k DB3 souboru nevyskytovaly mezery.
Taky používám tento doplněk, dřív to fungovalo i s mezerama v cestě, ale před nějakou dobou se to pokazilo.
Viz též
https://getsatisfaction.com/locus/topics/geoget_database_addon_problem_with_url_encoded_characters_in_filepath
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database
« Reply #3 on: November 02, 2013, 06:59:58 »
ah díky Celdo, já jsem věděl že jsem tohle někde řešil ale nemohl jsem si vzpomenout kde to bylo :)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline tomatti

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
  • Device: HTC Desire
Re: Chyba při použití doplněk Locus - addon GeoGet Database
« Reply #4 on: November 05, 2013, 22:00:39 »
Ahoj, chvíli to trvalo, ale už je vše jak má být. Zařídil jsem se dle obou rad, aktualizoval Locus a opravil pojmenování souboru - dal pali češtinu a nahradil mezery pomlčkama.
A ejhle, stalo se co mělo.
Smekám tedy před profesionály a děkuji tvůrci programu - dukýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý a hodně elánu do dalšího konání.