Author Topic: Proč nevidím vektorovou mapu  (Read 4273 times)

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Proč nevidím vektorovou mapu
« on: August 14, 2013, 10:21:46 »
Jsem nováček s Locus Pro.
Pokoušel jsem se stáhnout vektorovou mapu WORLD.
Zjistil jsem že v adresáři Locus/MapsVector je soubor _world.zip
Dále jsou zde adresáře _Themes (prázdný) a adresář _world ( obsahuje 3 soubory: WALT.bil, WALT.hdr a world.osm.map).
Proč se mi v nabídce vektorových map  žádná mapa nenabízí?

 Nebo osm mapa není vektorová, a soubory patří do jiného adresáře?
Poradí někdo alespoň odkazem, kam který soubor patří?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline voldapet

  • Locus team
  • Master of Locus
  • *****
  • Posts: 536
  • Thanked: 22 times
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #1 on: August 14, 2013, 10:28:29 »
Ahoj,
nejlepsi bude nechat vsechno na Locusu  :)  Otevri Menu > Obchod > Zálozka mapy >   Vector maps free  > World a potvrdit stazeni.
Po uspesnem stazeni je treba jeste restartovat Locus. Mapa neni v seznamu vektorovych map videt, ale pokud se oddalis nad zoom-level < 9, tak se  automaticky zobrazi mapa sveta.

EDIT:
pozorneji jsem si precetl prispevek. Soubory jsou dobre stazene a na spravnem miste. Nicmene aby mapa sveta fungovala je treba mit stazenou  i jinou vektorovou mapu, se kterou bude mapa sveta "spolupracovat" Tedy stahnout jinou vektorovou mapu > tuto mapu zobrazit pres spravce map > oddalit se a mapa sveta se auttomaticky zobrazi.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #2 on: August 14, 2013, 11:55:57 »
Děkuji za reakci.
Postupně jsem se chtěl dostat více do hloubky. Stáhl jsem si na PC ještě jiné mapu a chtěl jsem zjistit kam stažené mapy umístit.

Konkrétně mám staženo czech_republik.osm.map  (byla jako jediný soubor v czech_republik.zip) a pak jsem stáhl ještě jinou mapu czech_republik.zip ve které jsou  soubry  Czech_Republi.map, Czech_republi.map.xml, Czech_republic_light-map.xml a Czech_republic_mtb.map.xml, a nevím kam je mám z PC do mobilu zkopírovat.

Poznámka:
Když jsem nejdříve stahoval nějakou mapu přímo z mobilu, tak jsem kvůli dennímu limutu stahoval mapu cca 20 dní a výsledkem bylo, že mi napsal "mapa se inicializuje", ale mapa nikde neobjevila. Proto to nyní zkousím stažením map přes PC.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #3 on: August 14, 2013, 13:45:16 »
Tak jsem si stáhl Europe/Czech republic. V nabídce vektorových map se CR objevila. Zmenšuji zoom až na měřítko 4000 km, ale v nabídce  vektorových map Wolrd není. Že nevidím mapu světa mne zas tolik netrápí, ale když už ji mám staženu, tak by jsem se na ni měl nějak dostat ...

Mimochodem jakému měřítku odpovídá zoom 18? Hledám co nejpodrobnější mapu a chci si udělat představu, co může být vidět na zoom 18.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline voldapet

  • Locus team
  • Master of Locus
  • *****
  • Posts: 536
  • Thanked: 22 times
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #4 on: August 14, 2013, 14:57:47 »
Číslo zoom levelu:
měřítko ve spodní části mapového okna je interaktivni - lze na něj kliknout. Opakovaným kliknutím tak lze zobrazit měřítko ve tvaru:
[  6km (13|100%)  ]  kde 13 je zoom-level a 100% je grafické zvětšení mapy.
Můžete sem prosím vložit screenshot jak vypadá vetorová mapa, když se oddálíte až na zoom-level = 6
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #5 on: August 14, 2013, 15:57:51 »
Posílám screen.
Musím přiznat, že jsem kvůli tomu musel zjistit jak se na mobilu screen vytváří  a jak zde do příspěvku obrázek dostat, ale nakonec jsem se tím úspěšně probojoval  ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline voldapet

  • Locus team
  • Master of Locus
  • *****
  • Posts: 536
  • Thanked: 22 times
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #6 on: August 14, 2013, 16:08:06 »
Dekuji - urcite se muze do budoucna hodit. Nicmene ze snimku je krasne videt mapa sveta. Pokud by se nenacitala, tak by v tomtu zoom-levelu byla videt pouze mapa CR. Takze _world map funguje korektne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #7 on: August 14, 2013, 16:20:30 »
Myslel jsem, že se mi musí mapa World ukázat v nabidce vektorových map. Takže se omlouvám.

Zoom 18 tedy odpovídá 150 m, jestli se nepletu.

Poradíte mi dále, co se děje s touto mapou? Po stažení MapQuest Hybrid jsem nejprve viděl satelitní snímky v malém čísle zoomu. Takto (šedivé) jsem to viděl až pří větším čísle zoomu. Teď se mi  to takto zobrazuje pořád. Přišel jsem o ty satelitní snínky nebo je to jen nastavením?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #8 on: August 14, 2013, 16:26:46 »
Takže upřesňuji. Asi když jsem mu nechal dost času, tak mi to do Zoomu 14 překreslil. Takto šedivé je to až od úrovně 15.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline voldapet

  • Locus team
  • Master of Locus
  • *****
  • Posts: 536
  • Thanked: 22 times
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #9 on: August 14, 2013, 18:34:00 »
..viz info v šedém podkladu. Satelitní snímky pro dané přiblížení nejsou k dispozici...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline m_eiselt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #10 on: August 14, 2013, 20:04:02 »
No já myslel že nejsou k dispozoci v mobilu, a oni nejsou vůbec k dispoici.
Nalákali mne obrázkem na infu o mapě, kde jsou vidět větší podrobnosti.
Ok děkuji za rady a odpovědi.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #11 on: August 19, 2013, 00:36:00 »
Rychlá odpověď, po stažení mapy světa ze storu změn název složky "_world" na "world" a tuhle složku pak přidej do správce map.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12820
  • Thanked: 951 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #12 on: August 19, 2013, 07:34:43 »
babi a k čemu takové řešení je? mapa světa funguje zcela automaticky a ani být v seznamu vidět nemá. Prostě se zapne jen když více oddálníte vektorovou mapu. Navíc tvým způsobem přijdeš o barevné stínování které na mapě je
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #13 on: August 19, 2013, 08:30:25 »
No otázka zněla proč není vidět vektorová mapa světa ve správci map po stažení ze storu. Tak jsem nabídl řešení.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12820
  • Thanked: 951 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Proč nevidím vektorovou mapu
« Reply #14 on: August 19, 2013, 09:10:45 »
jo oki. Odpověď na to je, že ani být vidět nemá, protože pracuje automaticky na pozadí
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download