Author Topic: Jak dlouho se vám startuje Locus?  (Read 4013 times)

Offline rolfovo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Jak dlouho se vám startuje Locus?
« on: July 10, 2013, 16:18:39 »
mně +- minutu a rád bych věděl, jestli je to klasická doba startu, nebo jestli je u mně něco špatně...
Díky Rolf
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 172
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #1 on: July 10, 2013, 17:28:26 »
To asi zalezi na tom, jak vykonny mas stroj a zda to nacita nejake mapy. Ja mam JiaYu G4, to je 4 jadro 1,2 GHz a Locus na tom startuje do 3 sekund.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #2 on: July 10, 2013, 20:16:42 »
je to přesně tak. start by se měl pohybovat od cca 1-2 sec při úplně čisté instalaci až po ... neomezeně dle toho co se vše musí při startu vykonat ...

nicméně minuta, to by mě odvezlo :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 248
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #3 on: July 10, 2013, 22:03:19 »
Se startem 'čistého' Locusu nemám problém. Ale přidal jsem si před delší cestou cca 200 kategorií (ano dvěstě kategorií, to není překlep  ;) ) bodů. Každá kategorie se skládá z cca 5-30 bodů (vyjímečně mám asi 5 kategorii, kde už to leze k 300 bodům). A pak to i na Nexus7 nějakou vteřinku trvá. To není problém, spíše jsem se chtěl zeptat/navrhnout, zda by se nedalo nějak Locusu před vypnutím říct, že některé kategorie nemusí při příštím startu načítat? Případně je načíst adhoc v už nastartovaném Locusu.
Typicky... půl roku před delší cestou začnu průběžně sbírat body, které bych chtěl navštívit, ale během toho půlroku je aktivně nevyužiju => nepotřebuji je načítat při každém startu Locusu.
« Last Edit: July 10, 2013, 23:47:15 by roze »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #4 on: July 10, 2013, 23:39:05 »
No to by moc vliv mít nemělo, mám v 45 kategoriích, včetně geocachingu a waymarku celou ČR cca 70.000 bodů a start navigace pár sekund, tedy několik tisíc bodů by nemělo nijak moc ovlivňovat start.
Možnost volby by zkrátilo start možná o sekundy, ale to snad ani ne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 248
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #5 on: July 10, 2013, 23:55:50 »
Kroko_CZ: Jasně, i u mně s tím lehce extrémním počtem kategorií  ;)  to jsou 2-4 vteřiny.
A ty waymarky máš importované podle kategorii?

P.S.
hmm, Kroko_CZ... a waymarking...? ten mi ještě žádný můj waymark nelogoval. Nebo se pletu?

roze aka ToRo61
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rolfovo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #6 on: July 11, 2013, 11:08:27 »
Aha safra :-( Nedá se Locus spustit s nějakým debug parametrem, abych poznal, co mi tam nabíhá tak dlouho nebo na co to čeká? Jinak kategorie POI mám 3 s celkem asi 30-ti body, vektorové mapy, jinak nic zvláštního. A k tomu Sony Xperia Tipo Dual...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #7 on: July 11, 2013, 11:09:51 »
a kde to máš takhle seklé? měl by jsi vidět načítací dialog který ukazuje kolik na čem stráví locus času. Nebo ty máš minutu bílou obrazovku? Pokud jo, pak můžeš zkusit vytvořit log a mrkneme jestli v něm něco není
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #8 on: July 11, 2013, 20:04:14 »
Quote from: "roze"
Kroko_CZ: Jasně, i u mně s tím lehce extrémním počtem kategorií  ;)  to jsou 2-4 vteřiny.
A ty waymarky máš importované podle kategorii?

P.S.
hmm, Kroko_CZ... a waymarking...? ten mi ještě žádný můj waymark nelogoval. Nebo se pletu?

roze aka ToRo61

 Waymarky i GC má rozdělené podle krajů.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 248
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #9 on: July 11, 2013, 21:05:36 »
jj, při rozdělení waymarků podle krajů to není takový problém - krajů máme cca 15.
Já mám waymarky podle kategorií a těch je celkově přes 1000. Zajímají mně však pouze ta množina kategorií WM, kterou dosud nemám visited, resp. posted - takže cca 400  :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tatko Tom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #10 on: July 26, 2013, 11:44:11 »
Ahojte
Pred nedávnom som si veľmi "predĺžil" šart Locusu tým, že som "pridal" medzi Vektorové mapy priečinok s vlastnými a možnostiach máp som namiesto správneho označil NADRADENÝ priečinok. Locus štartoval desiatky sekúnd. Po náprave vlastnej chyby štartuje v dvoch-troch sekundách - offline máp chviľku dlhšie - mám pomalú a hodne zapratanú kartu v mobile.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12780
  • Thanked: 928 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Jak dlouho se vám startuje Locus?
« Reply #11 on: July 28, 2013, 16:08:06 »
no pokud to byl tak velký rozdíl, tak jsi musel přidat nějaký hlavní kořenový adresář, takže locus prohledával třeba 1000 adresářů aby našel mapy ne? Jinak by to nemělo trvat tak dlouho. Nicméně dobrá poznámka, třeba to někomu pomůže
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download