Author Topic: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu  (Read 4709 times)

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Ahoj,
je toho více, na co už nějakou dobu myslím, že bych chtěl požádat o opravu nebo změnu, tak to tady shrnu v češtině. Omlouvám se, pokud se už něco řeší jinde.

  • Posun ikony na změněné souřadnice a import z GC Live: když si na webu geocachingu změním souřadnice keše vícekrát než jednou, pamatuje si to i ty předchozí (i pokud stisknu odkaz Restore). V PQ sice nejsou žádné waypointy, ale při obnovení keše z GC Live (to po stažení PQ dělám vždy, aby se mi označily jako vypočtené) se stáhnou všechny. Locus potom ikonu keše přesune na jedny z nich, bohužel to ale jsou vždy ty nejstarší. Na webu GC.com tedy neaktuální. Waypointy se označují prefixem F0, F1, F2, F3... Prosím, šlo by přesouvat ikonu na finálku s nejvyšším prefixem?
  • Přesun ikony keše při změně souřadnic fin waypointu: když už píšu o přesouvání ikony na finální souřadnice, postěžuji si i na to, že když vytvořím wapoint s názvem začínajícím na fi, správně se ikona přesune, ale když mu dodatečně upravím souřadnice, ikona už se nepřesune.
  • Zmizení jména waypointu po změně souřadnic: A s tím souvisí ještě toto: když upravuji waypoint, potvrdím změnu souřadnic, (-> vracím se na upravovací dialog waypointu), stane se, že v políčku jméno zmizí text. Stává se to občas a nevím, na čem to závisí.
  • Rychlé zobrazování bodů: Toto je spíše návrh na zlepšení. Rád používám nástroj Viditelnost položek, kde jsou zaškrtávátka na zobrazení nebo zmizení VŠECH bodů z kategorie. Líbilo by se mi, kdyby se podobně rychlým a pohodlným způsobem dalo zobrazit jen předem definované množství bodů, nebo okruh o předem definovaném poloměru. Často mám dost objemnou kategorii geokeší a chci se třeba jen podívat, co je okolo jednoho místa a nechce se mi čekat na zobrazení několika tisíc keší. Otevírání seznamu kategorie, čekání na jeho zobrazení a vybírání prvních X bodů také trvá docela dlouho. (Teď jsem naměřil 23 vteřin v kategorii 3900 GC).
    Tak to je jen návrh do budoucna, přeci jen je spousta důležitějších věcí. Akorát si to nedokážu moc dobře graficky představit, kam by se tam ještě nacpalo další zaškrtávátko/tlačítko.
  • Obnovování výpisu bodů v kategorii: V předchozím bodě jsem psal o dlouhém načítání seznamu bodů (obsahu kategorie). Je nutné, aby se ten výpis obnovoval skoro pokaždé? Třeba když čekám na zobrazení a dělám mezitím něco jiného a zhasne display telefonu, tak po rozsvícení na okamžik vidím ten načtený seznam, ale hned potom se výpis zase obnovuje. Taktéž se obnovuje, když se vrátím ze zobrazení některé keše, i přesto, že v ní neudělám žádné změny. Nebo při přechodu do Locusu, který byl minimalizovaný / v pozadí.
  • Padání: Nevím, čím to může být, ale zaznamenávám časté padání celého Locusu. Nejčastěji při manipulaci s GC Live (při snaze přihlásit se na GC Live - otevřít nabídku, při importu PQ...), ale občas také při listování v kategorii. A mám pocit, že se to v poslední době (méně než měsíc) ještě zhoršilo. Také je zajímavé, že v případě problémů s GC Live se to děje hlavně na wi-fi, zatímco přes mobilní síť to většinou (možná vždy) jde bez problému. Moc podrobností jsem nenapsal, ale poctivě odesílám hlášení, tak snad to k něčemu bude.

No, je toho dost... Snad jsem aspoň něčím přispěl ke zlepšení. Na další podrobnosti se ptej.
Používám Motorolu Defy+ (MB526), Android 2.3.4, Locus Pro vždy nejnovější.
Jonáš
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #1 on: June 15, 2013, 08:54:56 »
ahoj,
  moc pěkný seznámek, děkuju ...

1. tohle je docela zajímavé. ani jsem nevěděl že GS drží všechny tvé editace. Nicméně Locus to má dělané tak, že keš přesune na finální waypoint pouze tehdy, pokud již není vypočtená (tedy označená hvězdičkou). No a jak přijde těch finálních waypontů více, tak na první se to přesune, označí se jako vypočtená a pak už se jí nechce. Změnil jsem tedy pořadí v jakém to ty waypointy kontroluje. Jelikož nejnovější je poslední, tak teď přijde na řadu jako první. Alespoň takto, možno?

2.tam je problém stejný jako v prvním případě. raději, než abych uživateli přemazal nějaké vlastní souřadnice, keš už, pokud je označená jako computed, nepřesouvám. Přeci jen ty si zedituješ tenhle wayint a čekáš že se ti keš přesune, někdo zase editoval přímo keš a teď by jen kvůli popisu zeditoval nějaký předchozí final waypoint a ... napadá mě jedině u editace waypointu nějaké zaškrtnutí "Přesunou keš na tyto souřadnice"

3. hmm tohle se mi bohužel ještě nestalo. potřeboval bych vědět co přesně udělat abych to mohl u sebe nasimulovat, bohužel bez toho nemám moc co opravit :)

4, 5. - "Viditelnost položek" v další verzi už nebude. Sjednotil jsem to s obrazovkou "body". Samotné načítání je teď mnohonásobně rychlejší, zobrazení obsahu složky pak taky o něco i když ne tolik. No rozumím tvému přání ale moc mě zatím nenapadá kam to dát. Zkusím se nicméně podívat ještě na to zbytečné načítání, jestli to nepůjde trošku zredukovat.

6. za reporty děkuju, nicméně moc je nevyužiju. Google má pro mě dost nepoužitelný systém na tohle reportování, takže já preferuju http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... eation_log , takže ve tvém případě jednoduše pomocí programu CatLog.

děkuju moc za reporty!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #2 on: June 15, 2013, 15:08:02 »
Ahoj,

1. Skvělé, brát nejdříve nejnovější bude úplně stačit a bude to logicky správně. Ideální. Nečekal jsem, že bude mít moje prosba takhle rychlou odezvu :-)
2. V tom máš pravdu. Zaškrtávátko pro vynucení přesunu ikony by byl příjemný zlepšovák. Rozhodni, jak uznáš za vhodné a podle možností.
3. Mizení názvu waypointu se možná dělo kvůli klávesnici. Používal jsem GO Keyboard, ale před pár dny jsem si přepnul na systémovou Multi Touch Keyboard a myslím, že jsem to od té doby nezaznamenal. Kdybych zjistil něco bližšího, tak dám vědět.
4.-5. Tak to se těším, jak to bude vypadat. Minimálně to načítání po zhasnutí a rozsvícení displeje by bylo skvělé omezit.
6. CatLog nainstalován, budu posílat.

Díky za rychlou reakci!
Jonáš
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #3 on: June 17, 2013, 08:07:00 »
Ahoj,
 děkuju za logy, oba emaily došli. Ve všech je bohužel jedna a tatáž chyba - OutOfMemory ... to znamená problém s nedostatkem operační paměti. Defy + Locus jsou bohužel docela pověstná kombinace. Defy na to že je docela výkonný, trpí pamětí jako blázen ...

  To inkriminované místo na kterém ti to padá, jsem opravil, nicméně aplikace ti může spadnout kdykoliv pokud to máš s pamětí tak na hraně. Nemáš zobrazeno napřklad moc bodů, tras, nějaké WMS mapy nebo dvě mapy na sobě? Nějaké KMZ soubory nebo tak něco? prostě nějaké věci které obsahují obrázky, případně hodně bodů a můžou celkem dost obsazovat pamět?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #4 on: June 21, 2013, 15:07:56 »
Ahoj,
díky za odpověď a ošetření aspoň toho jednoho místa. Uvidím po aktualizaci, jak se to zlepší.
Něco na tom bude, s tou pamětí. KMZ, WMS ani více map jsem neměl, ale vektorová z OSM v menších měřítcích, kdy se ale ještě zobrazuje hodně detailů, mohla zabírat dost paměti. Dělal jsem pár pokusů, kdy jsem schoval všechny body a načetl místo vektorové mapy rastrovou (a pro jistotu restartoval). Myslím, že to bylo o něco lepší, ale určitě to ale nezávisí jen na tom. Gingerbread podle mě taky nemá moc dobrou správu paměti, dost často s tím mám problémy. Mám v plánu instalovat CM10 s Androidem 4.1.2. Myslíš, že by to mohlo vyřešit?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #5 on: June 22, 2013, 14:41:15 »
určitě!! android 4+ má totiž navíc cca dvojnásob uvolněné paměti pro jednotlivé procesy. Podle statistik co mám je cca 90% OutOfMemory problémů na Androidu 2.X, takžě věřím že to pomůže. A vektorová mapa je potvora, teď jsem se vrátil z cyklo výletu a taky mi to na starší Xperii X8 s A2.1 cca 3x padlo právě na paměť při vektorové mapě ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #6 on: June 25, 2013, 12:06:04 »
Quote from: "menion"
ahoj,
  moc pěkný seznámek, děkuju ...

1. tohle je docela zajímavé. ani jsem nevěděl že GS drží všechny tvé editace. Nicméně Locus to má dělané tak, že keš přesune na finální waypoint pouze tehdy, pokud již není vypočtená (tedy označená hvězdičkou). No a jak přijde těch finálních waypontů více, tak na první se to přesune, označí se jako vypočtená a pak už se jí nechce. Změnil jsem tedy pořadí v jakém to ty waypointy kontroluje. Jelikož nejnovější je poslední, tak teď přijde na řadu jako první. Alespoň takto, možno?

Tohle jsme tu už řešili s Arcaem, viz viewtopic.php?f=28&t=1810#p13124 , ale je možné, že už je to zastaralé, asi by to stálo za to vyzkoušet, jak to běhá nyní, takže bacha, nemusí to být WP s nejvyšším číslem.
Pokud si nejste jisti, že už jste správné souřadnice nezadal někdy dříve, vyplatí se přidat si finální souřadnice na GC.com ještě jako poznámku, což se po stažení zobrazí jako další uživatelský WP.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #7 on: June 25, 2013, 13:01:44 »
Já jsem to zkoušel nedávno, na asi třech keších, kde jsem nejdřív zadal buď chybně vyluštěné souřadnice, nebo souřadnice předfinálky a pak teprve správné. U jedné jsem zadal pro vyzkoušení i další dva. Potom jsem je skrz api importoval do GeoGetu, kde se to jevilo, tak jak jsem popsal. Je pravda, že to tak mohl přepsat GG... Nenapadá mě však, jak to jinak zjistit, to asi bude muset Menion sám.

V jakém případě se poznámka použije jako bod? O tom jsem nevěděl. Do ní si píšu indicie nebo výsledky kvízu, abych mohl přepočítat, když se změní vzorec. V případě, že znovu upravuji souřadnice, tak je tam mám taky, ale ne vždy na začátku.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #8 on: June 28, 2013, 03:24:58 »
Tak zkouším novou verzi, která vyšla dneska/včera a jsem potěšen, že většina věcí, co jsem popisoval je vyřešena :-) Mám radost, že se to stihlo před mým odjezdem na dovolenou...

S novým přepínáním bodů jsem moc spokojen. Že to trvalo, než jsem přišel na to, že mám klikat na ikonu kategorie :-)
Jediná věc, co mi přijde zvláštní, je že se správcem viditelnosti položek zmizela i možnost dočasně vypnout zobrazování všech bodů, případně tras a pak je zase kliknutím na ikonu, která plula nad mapou, zobrazit, stejně jako byly předtím. Používal jsem to rád. Je to pryč, nebo to jen nemůžu najít?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #9 on: June 28, 2013, 16:03:03 »
pryč to rozhodně není ... zkus dlouhý stisk na ikonu "data" ... vše co bylo, zůstalo zachováno, jen se to prostě trošku přemístilo
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #10 on: June 29, 2013, 02:51:26 »
Aha, přišlo mi divné, že by to zmizelo. Skvělé :-) Díky
Dokonce už nevyjíždí menu, když posouvám mapu už od levého okraje. To mi trochu vadilo a asi jsem nebyl sám.
Tu stabilitu při připojování na API jsem zatím neměl možnost otestovat. Kdyžtak zase pošlu nějaké logy.
Díky a přeji hezké prázdniny
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jonas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #11 on: October 07, 2013, 13:14:51 »
Ahoj,
doufám, že nevadí že píšu do starého vlákna. Kdyžtak to přesunu. Mám dvě nové poznámky:

1: Rád bych se ještě vrátil k tomu tématu rychlejšího vybírání X nejbližších bodů. Zvláště, když je to teď od poslední aktualizace o jeden krok delší (otevření správce dat > otevření složky [a v případě staršího Androidu nebo telefonu dlouhé nahrávání seznamu] > tlačítko fajfky > Prvních X bodů > Prvních ... bodů).

Psal jsem o tom něco v tomto vláknu, že by třeba bylo efektivní udělat nějakou zkratku - nabízí se dlouhé zmáčknutí ikony složky (která normálním zmáčknutím vybírá všechny nebo žádné body). Mělo by to funkci třeba přímo načtení X nejbližších bodů, kde X by bylo definované v nastavení nebo případně otevřením nějakého výběru možností "50, 100, 200... nejbližších", což by mohlo vypadat podobně jako při psaní písmena s diakritikou na SW klávesnici.

Kromě toho, když jsem poprvé viděl podnabídku "Prvních X bodů", myslel jsem si, že po jejím otevření budu moct zadat jakoukoliv hodnotu (třeba 342) a napadlo mě, že by vůbec nebylo špatné ještě pod možnosti "Prvních 50", "Prvních 100"... přidat možnost "Přesná hodnota". Ale to už nevím, jestli by to přineslo užitek i někomu jinému, nebo jenom mě.

2: Ještě jedna věc, kterou už chvíli nosím v hlavě: v zobrazení geocache jsou záložky "Informace", "Listing", "Logy" a další. V dávných dobách (možná méně než před půl rokem) se přepínaly zmáčknutím přímo oné záložky. Pak přišlo vylepšení, že se mezi nimi dalo přepínam šoupáním. U Informací, Logů a Předmětů to samozřejmě byl přínos, ale u  Obrázků a Listingu mě to docela zlobí. Je k naštvání, když se chci pohybovat po listingu do stran (ať už kvůli obrázkům nebo nezalamovaným textům) a místo toho mě to pořád hází na vedlejší záložky. Nešlo by s tím prosím něco udělat? Klidně bych to měl postaru, kdyby byla možnost přepnout v nastavení.
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #12 on: October 07, 2013, 20:33:06 »
...
Kromě toho, když jsem poprvé viděl podnabídku "Prvních X bodů", myslel jsem si, že po jejím otevření budu moct zadat jakoukoliv hodnotu (třeba 342) a napadlo mě, že by vůbec nebylo špatné ještě pod možnosti "Prvních 50", "Prvních 100"... přidat možnost "Přesná hodnota". Ale to už nevím, jestli by to přineslo užitek i někomu jinému, nebo jenom mě.

Ten uživatelsky definovaný počet bodů bych ocenil taky  ;).
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #13 on: October 11, 2013, 10:41:50 »
Spíš bych tam ocenil volbu zobrazit body do X m nebo do X km.
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: bug report a pár nápadů, většinou okolo geocachingu
« Reply #14 on: October 11, 2013, 13:12:41 »
Spíš bych tam ocenil volbu zobrazit body do X m nebo do X km.

Tato volba tam je. Je ve filtrech, kde si můžeš v metrech nadefinovat max. vzdálenost.