Author Topic: Projekce bodu v praxi  (Read 3090 times)

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 150
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Projekce bodu v praxi
« on: April 23, 2013, 15:31:50 »
Jak se použije projekce bodu v praxi, pokud nechci projekci vztáhnout od pozice GPS (resp. záměrného kříže), ale od jiného, již definovaného, waypointu ?
Teoreticky je mi to jasné, i ovládací prvky znám (http://http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:manual:coordinates_part), ale nějak se mi to nedaří provést v praxi.
Příklad:
Mám v oblíbených uložený bod A, ale teď se v něm nenacházím. Potřebuju nalézt a uložit bod B, který je např od bodu A vzdálen 354 m pod azimutem 92 stupňů.

Samozřejmě, můžu to "občůrat" tím, že otevřu A, symbolem mapy na něho skočím na mapě a pak dám definovat nový bod B, který definuju projekcí vůči "Souřadnice" a proběhne to. Když ale zkouším projekci vztáhnout vůči tomu bodu A bez toho, že bych "na něho skočil", tak mi to nejde.

Edit: Aha, odpovím se sám. Možná se musím při zadávání bodu B nejprve vyprdnout na projekci a vybrat odkaz typu "Body" a zvolit A. Teprve potom v druhém kroku změnit odkaz na "Projekce" a doplnit vzdálenost a azimut. Pak se zdá, že to funguje.

A nebo to bylo vymyšleno ještě jinak ?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #1 on: April 23, 2013, 16:36:19 »
tak pro tvůj příklad bych provedl ...
1. data > záložka body a v horním panelu tlačítko na přidání bodu, nebo vlézt přímo do složky do které budeš chtít bod vložit ať jí pak nemusíš vylistovat
2. kliknout na tužku vedle "poloha" a vybrat projekce
3. tak a tady jsou dvě sekce. (obrázek http://docs.locusmap.eu/lib/exe/detail. ... nates_part ) Horní "Location" kde nastavuješ výchozí bod a dolní "Distance" a "Azimuth", ty jsou jasné. No a v té "location" si nastav ten bod A. Tzn. buď z mapy nebo ze seznamu bodů.

ono by se dalo vymyslet spousta postupů. nejjednoduší by bylo možná kliknout na bod A a v menu vybrat nějakou funkci "projektovat", jenže to by pak mohla být v tom menu ještě spousta dalších věcí a jsme u toho ... takže tohle je asi ideální způsob myslím
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 150
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #2 on: April 23, 2013, 16:55:48 »
Quote from: "menion"
No a v té "location" si nastav ten bod A. Tzn. buď z mapy
nebo ze seznamu bodů.

No a přesně to nefunguje !! Pokud se chci vztáhnout k jinému již existujícímu bodu (tj. vyberu odkaz typu "Body") tak dialogové okno jen trochu pohasne, ale neumožní mně to vybrat ten referenční bod tímto způsobem !!! Naštěstí to není úplně vytuhlé a dá se vrátit zpět. Některé způsoby zadání referenčního bodu fungují (např. "Střed mapy"), ale některé (jako "Body" nebo "Vyberte na mapě") tady nefungují. Prostě jako by byl nějaký problém ve volání  odkazu některých typů uvnitř odkazu typu "Projekce".
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #3 on: April 23, 2013, 20:07:47 »
no tak to je pak pěkná chyba ...

jestli budeš mít chvilku, mohl by jsi zkusit tuto verzi? viewtopic.php?f=25&t=2983&p=19941#p19941 díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 150
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #4 on: April 23, 2013, 20:42:43 »
Z uvedeného odkazu jsem si nainstaloval tu verzi nejvíc nahoře (2.10.2.8.apk), ale bohužel se to chová úplně stejně jako ta aktualizovaná Pro, co mám z Google Play. :-(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #5 on: April 24, 2013, 06:35:06 »
no to je ale hodně divné. používám tam samé naprosto standartní postupy jako kdekoliv jinde. Používáš originální rom nebo je to nějaká hodně upravená?

Můžeš ještě zkusit funkci "Projekce" v "Geocachingové nástroje"? Je to v seznamu funkcí. Princip je vlastně stejný jen se přeskočí jeden krok
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 150
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Projekce bodu v praxi
« Reply #6 on: April 24, 2013, 09:14:56 »
Quote from: "menion"
Používáš originální rom nebo je to nějaká hodně upravená?
Originální, ale můj telefon je dualSIM, takže to asi výrobce musel nějak celkem dost přiohnout.

Quote from: "menion"
Můžeš ještě zkusit funkci "Projekce" v "Geocachingové nástroje"? Je to v seznamu funkcí. Princip je vlastně stejný jen se přeskočí jeden krok
To funguje !

Já si myslím, že problém je v tom, že se volá ten odkaz typu "Body" uvnitř odkazu typu "Projekce". Dialogové okno tak divně pohasne, ale nevytuhne to (po stisku tlačítka zpět to funguje zase normálně). Nemůže to být nějaká taková kravinka jako např., že dialog se vystaví mimo viditelnou část displeje nebo tak něco ? (Nedávno se něco v této věci měnilo - např. při zadávání souřadnic GPS tam ubyl řádek atd.)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »