Author Topic: Chyba při importu z MyMaps  (Read 2439 times)

Offline eXMarty

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Chyba při importu z MyMaps
« on: November 27, 2012, 08:41:08 »
Zdravím,
zase jeden postřeh ohledně importu z MyMaps (Google). Při importu se nenastaví správně značky (ikony) bodů. Asi jde o problém "vztažného bodu", kde je myslím nejen u Locusu používáno středu spodního okraje. Dle mého jsou ikony buď vystředěny, nebo je pro jejich velikost a "vztažný bod" používána ikona kategorie (skupiny bodů), ve které je bod zařazen.
Ale jinak vývoj obdivuji ...  ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #1 on: November 28, 2012, 11:25:36 »
Zdravím též,
  myslíš že by jsi mi mohl nějakou mapku s posdléze špatně naimportovaným bodem(body) nasdílet? Ta moje testovací se totiž zdá že funguje v pořádku. Díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline eXMarty

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #2 on: December 05, 2012, 20:24:17 »
Ahoj,
tak jsem pro jasnost vytvořil testovací mapu s jedním bodem:
Code: [Select]
https://maps.google.cz/maps/ms?msid=208151242620322098875.0004d01f0b1faa1e895c1&msa=0&ll=50.075639,14.430137&spn=0.000703,0.001206
Bodu jsem přiřadil speciální ikonu
ikona má označen:
bod, který má být "vztažný" (center bottom) - šipkou
střed - křížem
okraje - fialovými pixely


Při zobrazení na satelitní (letecké) mapě (ne 45°!) by měl být bod na průsečíku čar vodorovného dopravního značení.

Takto by to mělo vypadat:


V Locusu se zobrazí trošku jinde - zde naznačeno červeně


Můj postup importu do Locusu:
Funkce > Moje Mapy > vyberu LOCUS TEST > Export   a importuji do prázdné kategorie. Po zobrazení v Locusu mám bod umístěn jižněji - STŘED (!!!) ikony je na průsečíku čar dopravního značení.
Pokud tento importovaný bod v Locusu edituji - změním ikonu (souřadnice GPS neměním) - je již umístěna správně ("vztažný bod" je dole uprostřed)


PS:jen se tak zeptám - jak importovat veřejnou mapu vytvořenou někým jiným?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #3 on: December 06, 2012, 07:23:38 »
Zdravím,
  koukám na to a chyba není v Locusu. Je to celkem jednoduché ... na webu maps.google.com, když si otevřeš tvojí mapu, tak je tam tlačítko KML, našel? Tím si lze stáhnout celou mapu jako KML soubor. A to je v podstatě to, co Locus dělá, tedy stáhne přes nějaké Google API KML soubor a ten zobrazí, nebo naimportuje.

No a když se do tohoto souboru podíváš, tak obsahuje <IconStyle> tag se správným odkazem na ikonu <href>, ale už nic víc ve stylu není. Přičemž ale pokud styl neobsahuje definici polohy, je defaultní poloha na střed. Více o <hotSpot> tagu pro pozicování ikony tady https://developers.google.com/kml/docum ... #iconstyle . Takže nevím jak nastavil ikonu na vycentrování na střed dolů, nicméně tuhle informaci Google v nějaké databázi asi má, ale rozhodně ji nevypouští do éteru
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline eXMarty

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #4 on: December 06, 2012, 19:46:19 »
Ahoj,
rozumím tomu. Rozhodně jsem se googlu podstrčit definici polohy bodu nesnažil (už z jediného prostého hlediska - sám sem o tom neměl ani páru  :) ). Tuhle testovací mapu jsem udělal prostě že jsem zadal bod, tomu jen přes web rozhraní google map nahrál ikonu a to bylo vše. Možná je tedy problém v tom, že před API bere defaultní hodnotu střed ikony, a na webu to má stejně jako locus (střed dole). Protože i všechny ikony co jsou standardně k mání jsou designovány takto. Omlouvám se teda že jsem nařknul Tvé dílo. Ale vím že dříve to fungovalo jinak než teď, tak asi změna spíš v tom API, nebo šíři poskytovaných informací. Spíš než tobě měl směřovat dotaz na soudruhy v google, ale tam by se to mu asai nedostalo správné pozornosti.
Takže ještě jednou omluva ...
A hodně zdaru v dalším vývoji, který sleduje snad stále více spokojených lidí. Opravdu se jen budu opakovat : "Klobouk dolů, před tou vaší šťavnatou úrodou!"
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #5 on: December 07, 2012, 16:41:04 »
no to je zajímavý. Je pravda že locus dříve všude defaultně tlačil vystředění na spodní hranu. Nicméně co jsem před několika měsíci začal značně rozšiřovat podporu pro KML soubory, začal jsem všude i nastavovat defaultní hodnoty tak jak jsou uváděné v KML dokumentaci

Nařknutí vůbec nevadí :) nicméně nevím kde je problém ale v Locusu přímo není, protože v těch souborech co stahuje, informace o umístění tedy chybí a je pak vyhodnocená jako "centrace na střed"

A dotazy na Google .. to bude v tomhle případě obzvláště problém. MyMaps už jsou více jak rok vyřazené ze seznamu podporovaných služeb, takže je čeká dlouhá a bolestivá smrt. Rozhodně od nich nečekej nějakou podporu ani snahu to nějak řešit. Alespon takové bylo stanovisko když to před tím více jak rokem veřejně vyhlásily ...

no nic, ať slouží a pokud nutno, doedituje si KML ručně a pak až naimportuj do Locusu ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline eXMarty

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #6 on: January 08, 2013, 10:47:37 »
Ahoj,
ještě jedna rychlá otázka. Máš někde aktualizovaný seznam podporovaných KML tagů (případně jejich omezení)
Našel jsem http://http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:import_dialog což se vtahuje k verzi 2.6.1
Předem díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Chyba při importu z MyMaps
« Reply #7 on: January 08, 2013, 11:45:30 »
marty ten seznam by měl platiti i pro aktuální verzi. Nic nového pokud vím jsem nedodělával
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download