Author Topic: Pouze vypočtené  (Read 8459 times)

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Pouze vypočtené
« on: November 09, 2012, 12:38:56 »
Mám dotaz, jak přesně u seznamu keší funguje filtr "Pouze vypočtené"? Snažil jsem se gůglit a prohledat tohle fórum, pochopil jsem to dobře, že to funguje jenom při importu keší z GPX, kdy pokud má keš nějakou finálku, tak se označí hvězdičkou? Takže to nefunguje při importu keší pomocí Geocaching pro Locus addonu, jenom přes GPX? A ta hvězdička se nastavuje jenom při importu, později už nastavit nijak nejde, jako že třeba kešku vyluštím, doplním souřadnice finálky a keška se mi označí jako vypočtená?

Prostě by se mi hodilo nějak automaticky vyfiltrovat vylušťené mysterky, stáhnu kešky z GC, vyluštím, doplním souřadnice finálky a takto vyluštěné kešky pak chci nějak jednoduše vyfitrovat, jde to nějak udělat?

Dík, sluny
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11435
  • Thanked: 316 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Pouze vypočtené
« Reply #1 on: November 11, 2012, 14:33:54 »
ano pokud má keš finálku, tak by měla být po importu označená hvezdičkou (pokud to je zapnuté v nastavení). Při importu z add-onu by to mělo fungovat též. Stejně tak pokud u keše zedituješ souřadnice, měla by se též označit hvězdičkou.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #2 on: November 12, 2012, 08:40:59 »
Hm, tak to zjevně nefunguje. Například keška GC2GY4Y má finálku, vyluštil jsem, doplnil souřadnice, a když ve filtru kategorie zaškrtnu "Pouze vypočtené", zobrazí se mi prázdný seznam. Takže hlásím bug :-) A vůbec, nebylo by jednoduché na detail kešky přidat checkbox "vypočtené", kde by si tu "hvězdičku" mohl přidat po vyluštění každý sám? Podle mě by to bylo intuitivnější a jednodušší...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #3 on: November 13, 2012, 18:39:18 »
A když naimportuji třeba 100 vyluštěných mysterek, tak si ještě 100x naklikám hvězdičku? Nemluvě o tom, že těch 100 keší musím najít mezi tisíci dalšími ...
Ale k tvému problému. Kam jsi uložil výsledné souřadnice? Jako final waypoint? Pak to nemůže fungovat. To je prostě jen wazpoint. Musíš změnit souřadnice keše samotné. Na kartě "Informace" vedle souřadnic je bílá tužka.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #4 on: November 13, 2012, 19:35:32 »
Tak sorry,  že jsem se ozval...

Už jsi snad někdy importoval stovku vyluštěných mysterek a máš v locusu tisíce dalších??? A jak chceš přes geocaching addon naimportovat vyluštěných kešku přímo z gc.com? A nepomohlo by třeba udělat aspoň základní manuál k locusu,  kde by se člověk sám dočetl,  jak co funguje, a nemusel marný gůglit a somrovat tady o pomoc?

Takže díky za "ochotu" ,  tak jak tak tenhle filtr funguje hloupě, ale stejně se s ním nic neudělá...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11435
  • Thanked: 316 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Pouze vypočtené
« Reply #5 on: November 13, 2012, 19:40:10 »
no pánové, hlavně tedy sluny ...

děkal jsem na nové verzi, tak jsem neměl moc čas opravovat takovéhle drobnosti. Takže kde je problém? Pokud naimportuješ keš co má FINAL waypoint, a máš v nastavení zapnuté přesuny keší na finální waypoint, pak naimportovaná keš bude označená jako "computed" a bude reagovat na filtr a bude mít upravenou ikonu. Stejně tak pokud zedituješ souřadnice jak psal ormoru, keš bude označená jako "computed" a tedy to samé ...

G4L addon, importuje snad korektně keše z web stránek gc.com i s tím, pokud jsi si na netu zeditoval souřadnice
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline ormoru

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #6 on: November 13, 2012, 20:31:54 »
@sluny
Běžně :) Nyní tam mám přes 3500 keší a z toho nějakých 70 vyluštěných. Vyluštěných tolik, protože mě to baví. Ani nemusím jít na fyzickou krabičku. Addon k tomu nepoužívám. Hlavní nástroj na správu mám GSAK, z kterého znovu sestavuji pocket query (gpx soubory s daty). Addon používám na aktualizaci konkrétní keše v terénu. Případně se podívat na místo, které nemá pravidelně aktualizované z pocket query.

Jinak ptát se můžeš. Také jsem se v druhém odstavci snažil zjistit, jak postupuješ. Tak nemusíš hned "vzrušeně" reagovat :)
Takže jak jsi uložil ty výsledné finální souřadnice? na web a do Locusu pomocí addonu? Nebo Přímo do Locusu a pak tedy jak?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #7 on: November 13, 2012, 21:21:46 »
Moje reakce byla jenom reakcí na předchozí komentář...

Tak jo, gsak znám, ale nepoužívám. Prémiový účet na gc nemám. Snažím se mít co nejmíň nástrojů a co nejjednodušší workflow, a to už od doby, kdy jsem měl na geokešing ještě ppc s windows mobile. Na androidu jsem hledal hodně dlouho, locus mi nakonec přišel jako nejvhodnější, ale nechci do toho motat ještě pc.

A teď k vėci, chci si do locusu stáhnout nėjakou mysterku, a to bez pc nebo prohlížeče, přímo z locusu (G4L), vyluštit ji a mít možnost si vyluštěné mysterky vyfiltrovat. A to nejde. Např. keška GC2GY4Y má finálku, v locusu mám zaškrtlý přesun na finálku, kešku přímo z locusu stáhnu, uložím do nějaké kategorie, ale žádný příznak nikde nevidím. Zedituju souřadnice keše, příznak nikde. Zedituju finálku, příznak nikde. Filtr "pouze vypočtené" nefunguje. Takže buď dělám něco blbě, nebo něco nefunguje. V manuálu locusu je u filtru  doslova:

Only computed (Geocaching) - list only points that are marked as computed (during import contain FInal waypoint)

Nic víc, nic míň, a to je podle mě splněné. Takže co dělám blbě? Každopádně si myslím, že přidělat do locusu na detail keše zaškrtávátko "computed" je prkotina a kdo by chtěl, mohl by si ty keše označovat sám a bylo by na první pohled jasné, jak to celé funguje, což teď není ani omylem. A to mluvím jak programátor s dvacetiletou praxí, který návrh gui a jeho intuitivnost pro uživatele typu státní úředník řeší prakticky denně. Takže si troufám neskromně tvrdit, že když tahle funkčnost locusu není na první pohled jasná ani mně, nebude asi chyba v uživateli...

Takže, jak na to?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Zerthe

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #8 on: November 13, 2012, 22:38:42 »
Taky by se mi docela hodilo, aby se jako "vyluštěné" označily i ty keše, u kterých jsem finálku doplnila v terénu přímo v Locusu  8-)
(tedy nejen ty, které jsem už jako vyluštěné stáhla)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #9 on: November 14, 2012, 00:38:15 »
Trošku jsem experimentoval:
Přesun na finální waypoint: ZAPNUTO:
A) do keše přidám waypoint "final" a po potvrzení se nic neděje (žádný příznak, nic)
B) poté v informacích kliknu na ikonku pera pro editaci souřadnic, beze změny potvrdím - k ikonce keše se pouze přidá červená hvězdička.
C) poté tuto keš dám aktualizovat - souřadnice keše samotné se změní na ty, které jsou ve waypointu final a přibude jeden waypoint "původní souřadnice" (celý postup jsem dělal na dvou různých keších a jednou se do waypointu Původní souřadnice nastavily skutečné původní souřadnice a jednou zase souřadnice z waypointu Final !?! BUG? )

Stávající systém není vůbec intuitivní. Co takhle to udělat tak, že jakmile do keše přidám waypoint "final" (bod A), tak se automaticky přidá příznak vypočtené keše (bez závislosti na nastavení "přesun na finální waypoint") abych kdykoliv na mapě poznal, že danou kešku mám již vyluštěnou. A v případě, že bude zapnuto nastavení přesunu na finální waypoint, tak se provedou zbylé věci.
Samozřejmostí je, že jakmile vymažu waypoint "final" tak aby se změny provedly zpět. Btw, tato funkce "zpět" mimo jiné chybí u problému se smazáním field notes typu nalezeno. Viz. problém č. 1. zde:
viewtopic.php?p=16283#p16283

Odesláno z mého Wildfire S A510e pomocí Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #10 on: November 14, 2012, 14:59:03 »
Zerthe:

O tom mluvím, na GC.com pokud vím kešku jako vyluštěnou označit nelze (možná v prémiovém účtu, který nemám) a spravovat kešky ve třetí aplikaci (např. GSAK) mi přijde jako opruz (zkusil, nechci). Takže to chce snadné (!) a intuitivní (!) a označování vyluštěných kešek přímo v locusu. A to tam teď není.

Babi:
Jsi lepší než já, já ať dělám, co dělám, v locusu kešku označenou jako vyluštěnou nevykouzlím :)


Ať to beru zleva zprava, tak mi pořád přijde jako nejjednodušší řešení přidat na detail kešky zaškrtávátko "vyluštěná", ať si to každý spravuje jak chce. Jestli se to zaškrtávátko bude při importu keše iniciálně plnit tak, jak se podle autora ten příznak nastavuje teď (což nejen podle mě nenastavuje), tak klidně, ale uživatelsky nejjlepší by bylo, kdyby tam byl prostě check a každý si ho mohl nastavovat sám. Ne každý totiž kešky láduje do locusu třeba z GSAKu, dokonce bych si podle zkušenosti s mými kolegy geokačery troufl tvrdit, že to nedělá skoro nikdo, protože stahovat kešky přímo v locusu je mnohem jednodušší. Přidat takový check na detail kešky je práce na chvilku (sám dělám androidí aplikace)...

Nebo ty kešky označovat třeba podle toho, jestli mají vyplněnou finálku nebo ne, nic víc. To by bylo také jednoduché, i když ne tak intuitivní...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #11 on: November 14, 2012, 21:41:08 »
No vidíš, já zase znám nespočet kačerů, co jako hlavní zdroj mají GG/Gsak. Protože se musí kešky nahrávat i do turistických navigací.
Zkusil jsem si zeditovat tradičku. Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice.

Možná inspirace pro Meniona. GSAK to dělá jednoduše. Stále drží originální souřadnice keše. Pokud chci u vyluštěné keše zadat nové souřadnice, zadávám je jako correctedCoordinates. GSAK tak ví, že má použít tyto místo originálních jako konečné souřadnice. Ke keši pak dává příznak žlutého trojúhelníku. Když pak smažu ty correctedCoordinates, vezme si opět ty originální. Trojúhelník zmizí a keš je přesunuta na původní místo.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #12 on: November 14, 2012, 22:01:59 »
Quote from: "ormoru"
...
Zkusil jsem si zeditovat tradičku. Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice.
...
Tak to je divné. Když já změním souřadnice, tak se jen označí (jak to popisuji výše).
Každému se to zřejmě chová jak chce,))

Odesláno z mého Wildfire S A510e pomocí Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Zerthe

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Pouze vypočtené
« Reply #13 on: November 14, 2012, 22:07:44 »
Quote from: "sluny"
Zerthe:

O tom mluvím, na GC.com pokud vím kešku jako vyluštěnou označit nelze (možná v prémiovém účtu, který nemám)...
Jde to i v základním účtu, jak už psal babi - v listingu nahoře přímo vedle úvodních souřadnic je malá tužtička, přes kterou je lze změnit na vypočtené. Když je pomocí addonu Geocaching4Locus stáhnu (aktualizuju) do Locusu, je v ikonce keše navíc červená hvězdička (puntík?)...

Quote from: "ormoru"
Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice...

tak to schválně zkusím - fakt mě nějak nenapadlo, že by se úpravou hlavních souřadnic (ne dalších waypointů) mohla keš označit..myslela jsem, že se jenom přesune na mapě tak, aby to odpovídalo skutečnosti..
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11435
  • Thanked: 316 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Pouze vypočtené
« Reply #14 on: November 16, 2012, 16:42:41 »
tak jsem to celé pročetl s půdovním cílem něco s tím udělat. Jsem z toho ale trošku zmaten :). Problém zde může způsobovat způsob jakým se keš do locusu dostane. Nicméně zkusím zde popsat nějaké možnosti a jak aktuálně fungují a budu rád za nějakou zpětnou vazbu jak by vám to vyhovovalo více

1. Takže vezměme naprosto obyčejné PocketQuery. V tomhle případě se keš nikdy nepřesune, protože ty základní GPX soubory final waypointy neobsahují, je to tak?

2. Fajn, takže pak je možnost keš naimportovat s waypointem jehož jméno bude začínat "fi" nebo "fl" nebo bude mít popis "Coordinate Override". Pak je tenhle waypoint braný jako finální a pokud je zašktnuto v nastavení, tak se keš přesune na tohle místo a označí se jako vypočtená.

3. Další možností je editace souřadnic keše a to buď přímo v okně keše nebo jako klasický bod. Oba způsoby by měly polohu keše přesunout a označit jí jako "computed" (tedy hvězdičkou)

4. je to jak jsi odhadl ormoru, souřadnice u keše mám zaznamené jen jedny, tzn. návrat na původní není možný (prozatím)

5. Do toho se míchá nějaký import dat z add-onů ale to bych prozatím nechal být dokud tohle základní nebude fungovat jak má

Jinak pokud něco řešit, tak prosím ať máte poslední verzi 2.7.3.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!