Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: sluny on November 09, 2012, 12:38:56

Title: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 09, 2012, 12:38:56
Mám dotaz, jak přesně u seznamu keší funguje filtr "Pouze vypočtené"? Snažil jsem se gůglit a prohledat tohle fórum, pochopil jsem to dobře, že to funguje jenom při importu keší z GPX, kdy pokud má keš nějakou finálku, tak se označí hvězdičkou? Takže to nefunguje při importu keší pomocí Geocaching pro Locus addonu, jenom přes GPX? A ta hvězdička se nastavuje jenom při importu, později už nastavit nijak nejde, jako že třeba kešku vyluštím, doplním souřadnice finálky a keška se mi označí jako vypočtená?

Prostě by se mi hodilo nějak automaticky vyfiltrovat vylušťené mysterky, stáhnu kešky z GC, vyluštím, doplním souřadnice finálky a takto vyluštěné kešky pak chci nějak jednoduše vyfitrovat, jde to nějak udělat?

Dík, sluny
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 11, 2012, 14:33:54
ano pokud má keš finálku, tak by měla být po importu označená hvezdičkou (pokud to je zapnuté v nastavení). Při importu z add-onu by to mělo fungovat též. Stejně tak pokud u keše zedituješ souřadnice, měla by se též označit hvězdičkou.
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 12, 2012, 08:40:59
Hm, tak to zjevně nefunguje. Například keška GC2GY4Y má finálku, vyluštil jsem, doplnil souřadnice, a když ve filtru kategorie zaškrtnu "Pouze vypočtené", zobrazí se mi prázdný seznam. Takže hlásím bug :-) A vůbec, nebylo by jednoduché na detail kešky přidat checkbox "vypočtené", kde by si tu "hvězdičku" mohl přidat po vyluštění každý sám? Podle mě by to bylo intuitivnější a jednodušší...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: ormoru on November 13, 2012, 18:39:18
A když naimportuji třeba 100 vyluštěných mysterek, tak si ještě 100x naklikám hvězdičku? Nemluvě o tom, že těch 100 keší musím najít mezi tisíci dalšími ...
Ale k tvému problému. Kam jsi uložil výsledné souřadnice? Jako final waypoint? Pak to nemůže fungovat. To je prostě jen wazpoint. Musíš změnit souřadnice keše samotné. Na kartě "Informace" vedle souřadnic je bílá tužka.
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 13, 2012, 19:35:32
Tak sorry,  že jsem se ozval...

Už jsi snad někdy importoval stovku vyluštěných mysterek a máš v locusu tisíce dalších??? A jak chceš přes geocaching addon naimportovat vyluštěných kešku přímo z gc.com? A nepomohlo by třeba udělat aspoň základní manuál k locusu,  kde by se člověk sám dočetl,  jak co funguje, a nemusel marný gůglit a somrovat tady o pomoc?

Takže díky za "ochotu" ,  tak jak tak tenhle filtr funguje hloupě, ale stejně se s ním nic neudělá...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 13, 2012, 19:40:10
no pánové, hlavně tedy sluny ...

děkal jsem na nové verzi, tak jsem neměl moc čas opravovat takovéhle drobnosti. Takže kde je problém? Pokud naimportuješ keš co má FINAL waypoint, a máš v nastavení zapnuté přesuny keší na finální waypoint, pak naimportovaná keš bude označená jako "computed" a bude reagovat na filtr a bude mít upravenou ikonu. Stejně tak pokud zedituješ souřadnice jak psal ormoru, keš bude označená jako "computed" a tedy to samé ...

G4L addon, importuje snad korektně keše z web stránek gc.com i s tím, pokud jsi si na netu zeditoval souřadnice
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: ormoru on November 13, 2012, 20:31:54
@sluny
Běžně :) Nyní tam mám přes 3500 keší a z toho nějakých 70 vyluštěných. Vyluštěných tolik, protože mě to baví. Ani nemusím jít na fyzickou krabičku. Addon k tomu nepoužívám. Hlavní nástroj na správu mám GSAK, z kterého znovu sestavuji pocket query (gpx soubory s daty). Addon používám na aktualizaci konkrétní keše v terénu. Případně se podívat na místo, které nemá pravidelně aktualizované z pocket query.

Jinak ptát se můžeš. Také jsem se v druhém odstavci snažil zjistit, jak postupuješ. Tak nemusíš hned "vzrušeně" reagovat :)
Takže jak jsi uložil ty výsledné finální souřadnice? na web a do Locusu pomocí addonu? Nebo Přímo do Locusu a pak tedy jak?
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 13, 2012, 21:21:46
Moje reakce byla jenom reakcí na předchozí komentář...

Tak jo, gsak znám, ale nepoužívám. Prémiový účet na gc nemám. Snažím se mít co nejmíň nástrojů a co nejjednodušší workflow, a to už od doby, kdy jsem měl na geokešing ještě ppc s windows mobile. Na androidu jsem hledal hodně dlouho, locus mi nakonec přišel jako nejvhodnější, ale nechci do toho motat ještě pc.

A teď k vėci, chci si do locusu stáhnout nėjakou mysterku, a to bez pc nebo prohlížeče, přímo z locusu (G4L), vyluštit ji a mít možnost si vyluštěné mysterky vyfiltrovat. A to nejde. Např. keška GC2GY4Y má finálku, v locusu mám zaškrtlý přesun na finálku, kešku přímo z locusu stáhnu, uložím do nějaké kategorie, ale žádný příznak nikde nevidím. Zedituju souřadnice keše, příznak nikde. Zedituju finálku, příznak nikde. Filtr "pouze vypočtené" nefunguje. Takže buď dělám něco blbě, nebo něco nefunguje. V manuálu locusu je u filtru  doslova:

Only computed (Geocaching) - list only points that are marked as computed (during import contain FInal waypoint)

Nic víc, nic míň, a to je podle mě splněné. Takže co dělám blbě? Každopádně si myslím, že přidělat do locusu na detail keše zaškrtávátko "computed" je prkotina a kdo by chtěl, mohl by si ty keše označovat sám a bylo by na první pohled jasné, jak to celé funguje, což teď není ani omylem. A to mluvím jak programátor s dvacetiletou praxí, který návrh gui a jeho intuitivnost pro uživatele typu státní úředník řeší prakticky denně. Takže si troufám neskromně tvrdit, že když tahle funkčnost locusu není na první pohled jasná ani mně, nebude asi chyba v uživateli...

Takže, jak na to?
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: Zerthe on November 13, 2012, 22:38:42
Taky by se mi docela hodilo, aby se jako "vyluštěné" označily i ty keše, u kterých jsem finálku doplnila v terénu přímo v Locusu  8-)
(tedy nejen ty, které jsem už jako vyluštěné stáhla)
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: babi on November 14, 2012, 00:38:15
Trošku jsem experimentoval:
Přesun na finální waypoint: ZAPNUTO:
A) do keše přidám waypoint "final" a po potvrzení se nic neděje (žádný příznak, nic)
B) poté v informacích kliknu na ikonku pera pro editaci souřadnic, beze změny potvrdím - k ikonce keše se pouze přidá červená hvězdička.
C) poté tuto keš dám aktualizovat - souřadnice keše samotné se změní na ty, které jsou ve waypointu final a přibude jeden waypoint "původní souřadnice" (celý postup jsem dělal na dvou různých keších a jednou se do waypointu Původní souřadnice nastavily skutečné původní souřadnice a jednou zase souřadnice z waypointu Final !?! BUG? )

Stávající systém není vůbec intuitivní. Co takhle to udělat tak, že jakmile do keše přidám waypoint "final" (bod A), tak se automaticky přidá příznak vypočtené keše (bez závislosti na nastavení "přesun na finální waypoint") abych kdykoliv na mapě poznal, že danou kešku mám již vyluštěnou. A v případě, že bude zapnuto nastavení přesunu na finální waypoint, tak se provedou zbylé věci.
Samozřejmostí je, že jakmile vymažu waypoint "final" tak aby se změny provedly zpět. Btw, tato funkce "zpět" mimo jiné chybí u problému se smazáním field notes typu nalezeno. Viz. problém č. 1. zde:
viewtopic.php?p=16283#p16283 (http://forum.locusmap.eu/viewtopic.php?p=16283#p16283)

Odesláno z mého Wildfire S A510e pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 14, 2012, 14:59:03
Zerthe:

O tom mluvím, na GC.com pokud vím kešku jako vyluštěnou označit nelze (možná v prémiovém účtu, který nemám) a spravovat kešky ve třetí aplikaci (např. GSAK) mi přijde jako opruz (zkusil, nechci). Takže to chce snadné (!) a intuitivní (!) a označování vyluštěných kešek přímo v locusu. A to tam teď není.

Babi:
Jsi lepší než já, já ať dělám, co dělám, v locusu kešku označenou jako vyluštěnou nevykouzlím :)


Ať to beru zleva zprava, tak mi pořád přijde jako nejjednodušší řešení přidat na detail kešky zaškrtávátko "vyluštěná", ať si to každý spravuje jak chce. Jestli se to zaškrtávátko bude při importu keše iniciálně plnit tak, jak se podle autora ten příznak nastavuje teď (což nejen podle mě nenastavuje), tak klidně, ale uživatelsky nejjlepší by bylo, kdyby tam byl prostě check a každý si ho mohl nastavovat sám. Ne každý totiž kešky láduje do locusu třeba z GSAKu, dokonce bych si podle zkušenosti s mými kolegy geokačery troufl tvrdit, že to nedělá skoro nikdo, protože stahovat kešky přímo v locusu je mnohem jednodušší. Přidat takový check na detail kešky je práce na chvilku (sám dělám androidí aplikace)...

Nebo ty kešky označovat třeba podle toho, jestli mají vyplněnou finálku nebo ne, nic víc. To by bylo také jednoduché, i když ne tak intuitivní...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: ormoru on November 14, 2012, 21:41:08
No vidíš, já zase znám nespočet kačerů, co jako hlavní zdroj mají GG/Gsak. Protože se musí kešky nahrávat i do turistických navigací.
Zkusil jsem si zeditovat tradičku. Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice.

Možná inspirace pro Meniona. GSAK to dělá jednoduše. Stále drží originální souřadnice keše. Pokud chci u vyluštěné keše zadat nové souřadnice, zadávám je jako correctedCoordinates. GSAK tak ví, že má použít tyto místo originálních jako konečné souřadnice. Ke keši pak dává příznak žlutého trojúhelníku. Když pak smažu ty correctedCoordinates, vezme si opět ty originální. Trojúhelník zmizí a keš je přesunuta na původní místo.
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: babi on November 14, 2012, 22:01:59
Quote from: "ormoru"
...
Zkusil jsem si zeditovat tradičku. Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice.
...
Tak to je divné. Když já změním souřadnice, tak se jen označí (jak to popisuji výše).
Každému se to zřejmě chová jak chce,))

Odesláno z mého Wildfire S A510e pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: Zerthe on November 14, 2012, 22:07:44
Quote from: "sluny"
Zerthe:

O tom mluvím, na GC.com pokud vím kešku jako vyluštěnou označit nelze (možná v prémiovém účtu, který nemám)...
Jde to i v základním účtu, jak už psal babi - v listingu nahoře přímo vedle úvodních souřadnic je malá tužtička, přes kterou je lze změnit na vypočtené. Když je pomocí addonu Geocaching4Locus stáhnu (aktualizuju) do Locusu, je v ikonce keše navíc červená hvězdička (puntík?)...

Quote from: "ormoru"
Pokud se přidá waypoint jako finálka, mám pocit, že to Locus bere jako normální waypoint. Proto ti to Babi neoznačilo keš hvězdičkou. Když jsem ale změnil souřadnice přímo keše, tak se přesunula a označila. Když jsem vrátil původní souřadnice, tak zůstala stále označená. Což je pochopitelné, protože Locus si nepamatuje původní (originální) souřadnice...

tak to schválně zkusím - fakt mě nějak nenapadlo, že by se úpravou hlavních souřadnic (ne dalších waypointů) mohla keš označit..myslela jsem, že se jenom přesune na mapě tak, aby to odpovídalo skutečnosti..
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 16, 2012, 16:42:41
tak jsem to celé pročetl s půdovním cílem něco s tím udělat. Jsem z toho ale trošku zmaten :). Problém zde může způsobovat způsob jakým se keš do locusu dostane. Nicméně zkusím zde popsat nějaké možnosti a jak aktuálně fungují a budu rád za nějakou zpětnou vazbu jak by vám to vyhovovalo více

1. Takže vezměme naprosto obyčejné PocketQuery. V tomhle případě se keš nikdy nepřesune, protože ty základní GPX soubory final waypointy neobsahují, je to tak?

2. Fajn, takže pak je možnost keš naimportovat s waypointem jehož jméno bude začínat "fi" nebo "fl" nebo bude mít popis "Coordinate Override". Pak je tenhle waypoint braný jako finální a pokud je zašktnuto v nastavení, tak se keš přesune na tohle místo a označí se jako vypočtená.

3. Další možností je editace souřadnic keše a to buď přímo v okně keše nebo jako klasický bod. Oba způsoby by měly polohu keše přesunout a označit jí jako "computed" (tedy hvězdičkou)

4. je to jak jsi odhadl ormoru, souřadnice u keše mám zaznamené jen jedny, tzn. návrat na původní není možný (prozatím)

5. Do toho se míchá nějaký import dat z add-onů ale to bych prozatím nechal být dokud tohle základní nebude fungovat jak má

Jinak pokud něco řešit, tak prosím ať máte poslední verzi 2.7.3.
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: babi on November 16, 2012, 19:11:16
1) Keše do locusu nahrávám jen a pouze přes addon
2) Viz. 1)
3) Chtělo by to nějakou možnost dát keš zpátky. A to z jednoho důvodu: když pak třeba porovnávám keše na mapě v locusu s kolegou co má taky locus, nebo s mapou na webu geocachingu, tak bude stoprocentně docházet k tomu, že najednou keše "nebudou na svých místech" a těžko se pak v tom člověk bude vyznávat.
4) Viz. 3)

No, z mé stránky by to bylo ideální následovně:
- Existuje-li u keše waypoint "final" (či jiný dobře známý název) tak aby se u ikony keše zobrazila to malé červené cosik, aby bylo na mapě vidět, že již mám keš vypočtenou. Toto aby šlo buď už při importu, a nebo taky když waypoint final přidám někde v terénu. A zpětně taky, když final vymažu, aby zase to malé červené cosik zmizelo.
- A k tomu ten přesun na finální waypoint co je v nastavení. Ale musel by se v tomto případě udělat nějaký waypoint, který by v sobě nesl původní souřadnice. Nějaké pozdější navrácení keše na původní souřadnice by taky nebylo špatné.
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 19, 2012, 09:44:32
No, myslím, že se tak jak tak všichni shodneme, že mysterky a filtrování vypočtených v Locusu nefunguje dobře. Teď je jenom otázka, jestli se na tom něco změní. Souhlasím se všemi výše, každopádně by to ale chtělo nějaký způsob, který by byl intuitivní a člověk by nemusel kvůli tomu studovat manuál. Takže při importu klidně nastavit příznak a v Locusu jednoduše a na první pohled jasně umožnit editaci tohoto příznaku, buď zaškrtávátkem na keši nebo tím, jestli je nebo není na kešce vyplněná finálka...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 26, 2012, 08:37:39
Quote from: "sluny"
Teď je jenom otázka, jestli se na tom něco změní

rozhodně ne  :lol:

no v aktuální 2.7.4 verzi by mělo korektně fungovat označení keše jako vypočtená při editaci souřadnic. Byla tam chyba co by měla být již opravena.

Teď dumám zda umožnit editaci těch "příznaků", tedy "computed", "found". Já osobně jsem spíše pro řešení kdy tohle nebude třeba, tzn. vše by se udělalo bez nutnosti zásahu ze strany uživatele. Přidat dva checkboxy nicméně není takový problém jak už tu někdo psal :)
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 26, 2012, 08:43:22
U checkboxu "found" si nejsem jistý, jestli by byl ok, jestli by se nějak "nepobil" se stavem kešky na CG, mohl by v tom být zmatek, pro označování kešky jako "found" podle mě stačí stávající možnost zalogování kešky offline (field note). Ale checkbox na označení kešky jako vypočtené, to by bylo užitečné stopro ;)
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 26, 2012, 12:13:07
tak vám nevím, jestli to uživatele ještě více nezmate ...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: babi on November 26, 2012, 14:23:15
za mě super.
a menione, půjde to i tak, že jakmile přidám waypoint "final" tak se to computed automaticky zaklikne a k ikoně se přidá príznak (a obráceně)?
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 26, 2012, 16:04:22
no koukám do kódu. Final waypoint poznám tak že má jméno začínající "fi" nebo "fl". Je to takhle ok nebo jsou ještě další možnosti?

nicméně tohle dodělat samozřejmě jde, takže není problém (pro přidání waypointu). Pro odebrání waypointu to pak problém je, protože si nikde nepamatuju původní souřadnice. A i kdyby tak by to nebylo zrovna snadné, protoe vrátit zpět co, úplně původní, nebo už nějaké jednou zeditované?? Osobně bych to viděl že pokud se označení "computed" bude chtít odebrat, pak ideálně tedy přes nové zaškrtávátko ... možno?
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: babi on November 26, 2012, 16:32:56
Já osobně popisuji jako "Final", takže pokud je to String.toLowerCase(); tak super. Asi není důvod, aby uživatelé popisovali finálku nějak jinak.

Pokud by to šlo, tak vrátit na původní souřadnice. Funkci "přesun na finální waypoint" nepoužívám zas tak často. U mě má větší prioritu to, aby se u ikony keše zobrazoval příznak v závislosti na existenci waypointu Final. (Momentálně musím editovat souřadnice keše aby se příznak zobrazil/skryl)

Odesláno z mého Wildfire S A510e pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 26, 2012, 23:42:04
tak jedna verze k testu tady https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .7.4.1.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.7.4.1.apk) kdo má zájem
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 29, 2012, 09:16:58
Já jsem asi úplně blbej, ale v tom menu zaškrtávátko Computed prostě nevidím :/ Mám tam jenom to "zalogovat trackable", "webovou stránku" a "nastavení"...

Podle mě to uživatele nezmate, spíš bude mít problém, že to bude muset hledat v nějakém menu. Klidně bych to zaškrtávátko (samozřejmě pouze pro mysterky) dal rovnou na úvodní záložku s informacemi o keši (třeba pod "Země"). Kdyby se při importu to zaškrtávátko nějak (pořád nechápu jak) automaticky nastavilo a uživatel si to mohl přímo na detailu keše lehce změnit (za/odškrtnout), bylo by to podle mě super...

Poznámka pod čarou: tohle je asi jediný větší problém, který s locusem mám, totiž že má spoustu nastavení a funkcí, ale hodně jich je poschovávaných dost nelogicky do různých menu a podmenu. Třeba v posledním update mělo být něco jako "magnifier na středu mapy", doteď jsem ale nepřišel na to, co to je a jak to vůbec zapnout. A takových věcí je víc (třeba zrovna tohle "Zalogovat trackable" z výše uvedeného screnshotu), aplikace je to velmi povedená, i vypadá hezky, ale ovládání je občas tak trochu přes závit (s posledními verzemi se to trochu lepší)...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on November 29, 2012, 09:36:10
to doufám že lepší :) Přeci jen předtím to byla taková one-men-show. Tedy já jsem si appku dělal podle sebe a i přes veškerou snahu, nikdy nedělá dobrotu když je návrhář/vývojář atd, vše v jednom. Teď už mi do toho nějaký čas mluví dva nestraní pozorovatelé (přítelkyně co dělá podporu a propagaci a nový kolega co momentálně pracuje na lepších vektorových mapách), tak snad se to bude zlepšovat i nadále

jinak, to že nevidíš zaškrtávátko může znamenat jedině že jsi to nezkoušel v test verzi (nainstalovala se jako Free). O umístění přímo do menu popřemýšlím, nicméně je to takové trošku krajní řešení protože keš by se měla nastavovat automaticky. A to buď při importu s FInal waypointem nebo editací souřadnic.

Ten "magnifier" je na dvou místech. Pokud si začneš kreslit trasu ručně, tak pak lze chytit ty naklikané body. Druhé mnohem přístupnější místo je když klikneš krátce na pravou dolní ikonu na mapě, ale počítej že je to i taková srandička, nicméně lidem bez brýlý to může přijít vhod. Pro pohyb bodů při tvorbě tratě je to nicméně nutnost
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on November 29, 2012, 10:02:08
Jo, už tu lupu vidím. Je to blbina, ale umím si představit, že v některých situacích může být celkem "handy". Jinak přesně o tomhle mluvím, drobná fíčurka, ale není špatná, v popisu novinek je uvedená, ale pak je to "hledej šmudlo" :) Jsem taky vývojář, takže pojem "autorská slepota" je mi dobře znám, nicméně je pár pravidel, která je dobré dodržovat, třeba pravidlo "každé kliknutí myší se počítá". Proto taky některé věci jenom programuju, u jiných dělám pro kolegy jenom návrh GUI...

K tomu chceckboxu, pořád mi přijde, že se asi blbě vyjadřuju, že pořád není jasné, jak to myslím:

1. Souhlas s tím, že se "computed" má nastavovat automaticky při importu nebo editaci souřadnic (což mi pořád nefunguje, nebo to nechápu, ale to je teď jedno).
2. Ale pak by měla být jednoduchá (!) a na první pohled jasná (!) cesta, jak si kešku vyluštit a označit přímo v locusu.
3. A uživatelsky nejpříjemnější a nejjednodušší podle mě bude, když to zaškrtávátko bude přímo na detailu keše, hned na první záložce "Informace", a samozřejmě jenom pro mysterky.

Takhle by si uživatel mysterku stáhl, ta se mu automaticky označí nebo neoznačí jako vyluštěná, a dál by si ji mohl jednoduše vyluštit a označit přímo v locusu. Vycházím z toho, jak používám locus já a pár mých kolegů, kteří spravujeme keše v podstatě jenom v mobilu (i v jiných appkách). Po pravdě neznám nikoho, kdo by keše spravoval třeba v GSAKu, byť i takoví určitě budou, taky jsem to dělal, ale skončil jsem s tím celkem dávno, když vyšly slušné mobily a správa keší v nich začala být použitelná.

A té testovací verze jsem si nevšiml, podívám se na ni...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on December 07, 2012, 07:20:51
pánové až budete mít chvilku, zkuste poslední 2.8.0 verzi co je od včera večer veřejně dostupná
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on December 07, 2012, 08:34:59
Tohle už vypadá použitelně :-) Změním souřadnice keše, objeví se hvězdička. Stejně tak když přidám wapont finálku, tak se objeví hvězdička. Ale mám dvě drobnosti. Když finálku smažu, tak hvězdička nezmizí, musím jít do toho menu vpravo nahoře a check ručně zrušit. Je to drobnost, ale trochu to nedává smysl, když se smaže finálka, asi by se mohla hvězdička sama zrušit. A druhá věc je to již jednou zmiňované umístění toho zaškrtávátka, už o něm vím, tak jsem si pro něj do pravého horního menu došel, ale asi by fakt bylo lepší, kdyby ten check byl přímo na úvodné stránce keše (aspoň pro mysterky nebo aspoˇpro "vypočtené" keše, když ne napořád). Jo, a nezkoušel jsem importovat  vypočtenou keš nebo keš s finálkou z GC, takže nevím, jak se to chová...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: menion on December 07, 2012, 16:36:19
no na tom se rozhodně neshodneme, takže bych potřeboval více geocachingových hlasů :)

pokud smažu finálku, tak to nic nezmění na faktu, že keš je již přesunutá na "final" souřadnice a měla by tedy na nich zůstat. Proč bych navíc mazal označení keše "vypočtená", když jsem ji pracně vypočítal

s tím souvisí i to zaškrtávátko. Mě osobně to stále přijde jako zbytečné tlačítko, které využiju jen když bych omylem něco pokazil, například přidal waypoint který by se jmenoval "fialka" ...
Title: Re: Pouze vypočtené
Post by: sluny on December 07, 2012, 18:06:47
Jako vypočtená se označí přece i keška, které nezměním souřadnice, ale jenom přidám finálku. Aspon tak mi to tedy funguje. Ostatně takhle funguju já, že neměním originální souřadnice keše (mnohdy mají svůj význam), ale po vyluštění jenom přidám finálku. Ok, taky by mě zajímal názor víc kačerů, ale z vlastní praxe vím, jak by to sedělo mě, aby to bylo jednoduché a hlavně intuitivní na ovládání...