Author Topic: Co to je? (shlukování POI)  (Read 4334 times)

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Co to je? (shlukování POI)
« on: July 02, 2012, 16:54:57 »
Co znamenají ta čísla na mapě? Dnes jsem si toho všiml poprvé.



« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #1 on: July 02, 2012, 17:11:48 »
A ještě by mě zajímalo, jestli je normální, aby se mi ve Field Notes vytvořily tyhle paznaky? Geocaching.com mi to teda nebere.  :?

Code: [Select]
töćPîqR]٦łJ#$$L´ęgH–8ßzS9ëÂËŁ¶öfç~mśi‹ůl3re˛řimJ˛MÁ^6FĺąÔíş‹›Ěí]Ö„gJµ&ĎóW §ŔŞä!ŞH§čáĐŁ¬ŁŻWśSeŚuË(Mż<Úh–Čq0†
%ŘOQ•ßr퇄 Sľ$tžEÉ ÝŻZŤ@ÇS/ «ň€1@@…ć‰JUu. ‰0–SÖuńĄtSP)¨„âD j!dĚݢ*­Nd$ L,]W˛Î˘WަţˇˆQËNÄáĘ˛Ş«#„*ęŃxüP6qÂ
@RvĹäQö/3o˙˛îBýWvx7±ŕ!jĎż˙˙÷˙™`ŔhL
A`Ŕ¨L7
…„a T("‚'0ˆ™Ď×u—Jöüýb¸çŽ
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #2 on: July 02, 2012, 17:48:34 »
Seskupování POI - Při oddálení mapy se mnoho zobrazených POI seskupí v jednotlivé kategorie
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Co to je?
« Reply #3 on: July 02, 2012, 18:33:40 »
díky psuku, přesně tak ...

paznaky jsou teda pěkné ... tohle máš ve fieldNotes.txt souboru?? A co tam mělo být za text? Daří se ti tohle způsobit opakovaně?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #4 on: July 02, 2012, 21:23:34 »
V tom případě to ale píše blbosti, protože v těch místech žádné POI nemám. Je to jedna a ta samá mapa jen přepnuto rozlišení a v jiném rozlišení je jasně vidět, že je to samé místo bez POI.






To s tím fieldnotes se mi stalo poprvé a doufám že i naposled. Naštěstí jsem si ty poslední tři keše z dnešního dne pamatoval včetně času, ale přepsalo mi to těmi paznaky dokonce i ty předchozí keše z minulých dnů, co už jsem měl naštěstí zalogované. Do logu vyplňuji jen datum a čas pomocí té hodnoty "t".
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Co to je?
« Reply #5 on: July 02, 2012, 21:37:48 »
no ono ty symboly nemusí být přesně na středu nějaké oblasti kde jsou body (i když tohle bych mohl dodělat) ale ber to tak že někde +- v té oblasti jsou body které se prostě "sgrupovaly" aby se to celkově rychleji vykreslovalo ...

ty FN mě mrzí. Naprosto nechápu co to může být. Jdu alespoň do kódu dopsat nějakou ochranu aby se to eliminovalo kdyby náhodou ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #6 on: July 02, 2012, 21:47:30 »
Teď jsem ty dnešní keše zkusil zadat do FieldNotes znovu a je to asi OK.

Code: [Select]
GC2MQ6B,2012-07-02T11:50Z,Found it,"02.07.2012 v 12:50 hod."
GC29PD7,2012-07-02T12:30Z,Found it,"02.07.2012 v 13:30 hod."
GC24M7V,2012-07-02T13:30Z,Found it,"02.07.2012 v 14:30 hod."

Zjistil jsem možná chybu, že jsem si to udělal já nechtěným přesunutím časového pásma.

Místo tohodle asi správného časového pásma:


Jsem tam měl toto asi nesprávné časové pásmo:


Ale nevím, jak se tam dostalo, vědomně jsem si to nepřenastavil. Je možné, že ty paznaky vytvořilo to jiné časové pásmo?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #7 on: July 02, 2012, 21:54:06 »
Hmmm, a to časové pásmo GMT+01:00 Europe koukám asi také není správné, protože mi to všude do logů přičítá tu jednu hodinu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Co to je?
« Reply #8 on: July 02, 2012, 21:55:41 »
nene to určitě tím být nemůže. To časové pásmo (+02 by mělo navíc být správně jakožto český letní čas) pouze ovlivňuje časový zápis u FN. Rozhodně ale nemůže udělat takový nesmysl. Dělám teď akorát nějaké kontroly pro zápis do toho souboru tak snad už se to nestane!

PS: no neřeš asi ten čas co je v tom souboru ale pak se spíše podívej jestli máš čas správně na geocaching.com. Hrál jsem si s tím docela dost. Mají bordel u nich na serveru ale každopádně teď by to mělo za všech okolností fungovat správně
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #9 on: July 02, 2012, 22:07:37 »
Jo, jsem tam teď nastavil toto časové pásmo, to by mělo být OK.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je?
« Reply #10 on: July 02, 2012, 22:21:22 »
Jinak další věc tedy k tomu seskupování POI. Když mám zapnutou rotaci mapy a otáčím telefonem, tak ta mapa rotuje správně, jednotlivé POI také rotují spolu s mapou správně, ale ty seskupené POI nerotují, zůstávají oproti displeji na stejném místě a naopak posouvají se oproti mapě. Proto jsem měl ta čísla v místě, kde žádné POI nejsou a divil jsem se tomu, co to tam je za čísla.






« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je? (shlukování POI)
« Reply #11 on: July 03, 2012, 22:14:22 »
Hmmm, tak u té nové verze 2.5.1 je to stále stejné, seskupené POI nerotují spolu s mapou, ale zůstávají staticky na stejném místě displeje, rotuje pouze mapa a jednotlivé POI.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline psuk

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Co to je? (shlukování POI)
« Reply #12 on: July 03, 2012, 22:44:05 »
Tak si to seskupovani vypni a neprud :-P
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12538
  • Thanked: 800 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Co to je? (shlukování POI)
« Reply #13 on: July 04, 2012, 06:42:48 »
:)

... potřeboval jsem vydat novou verzi kvůli problémům s přetěžováním procesoru. Tohle mám v úkolníčku ale nemá to zase moc velkou prioritu. Ale opravíme, neboj ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Co to je? (shlukování POI)
« Reply #14 on: July 05, 2012, 07:23:50 »
Včera se mi to s tím FieldNotes stalo zas i v té verzi 2.5.1, tak nevím, asi s sebou zase začnu tahat tužku a papír, protože tyhle paznaky nikdo nerozluští.  :cry:

Code: [Select]
‚ÉŤč°;|ëĄvźië)Rl@OîE׾É˝Hݡ3b {śqÉ%űľ_ţLeą*ű#¶lŻ÷°żŞÍâ95ÚBŐ4:ŕŤîbĄ§ďîŮÜ p¦;eÝ×Bö6Ŕ~`TUÖ¬,šă¸(Đp=üiVíĽ:Mą mşń÷ľ
‘Ăá@r§<
Ńŕ$^ŢĚ4˝nL˜h¨ßNýěöh–ŕ#e`kŻ¸†ÁÍřĎf!P ÇŰľFĎÉÜúô5ý
{f˜

Nastaveno to mám takto:


A loguju pak takto:


Není to opravdu tím, že se tam zas nastavilo to časové pásmo GMT+02:00 pro Egypt a Libyi?
Nebo může to být tím, že jsem updatoval Android na ICS verzi 4.0.3 ? Předtím jsem měl Android GB verzi 2.3.4. a tehdy to nedělalo, dělá to asi až od té doby, co mám ICS. ROM je oficiální od výrobce.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »