Author Topic: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy  (Read 4469 times)

Offline Lokutus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« on: January 03, 2012, 18:36:36 »
Koupil jsem si Locus, kvůli Offline modu a udělal jsem dobře.Sice něco zlobí, ale určitě se to brzy opraví...

V nastavení - GPS a pozice - mám nastavenou - Minimální přesnost 10m - , jenže při zobrazení záznamu je rozdíl 150m.Sice se to po 3 GPS zjištějí polohy opravilo,ale to by přece nemělo dělat.
Přikládám záznam KML http://clip2net.com/s/1s6EU Já to zobrazuji v Google earth.
V minulé verzi jsem zaznamenával záznam v autě a byl jsem celou cestu přes 100-200m vedle silnice, občas to ukázalo, že jsme na silnici.

V nastavení - senzory - mám vše zaple, ukazuje to spravým směrem, filtr mám střední, ale občas se stává při záznamu, že orientace se podle otočení mobilu přestane otáčet a je pevně stanovena na trasu cesty.Musím ji pozastavit popř. zastavit, aby opět fungovala.Stává se to hlavně, když stisknu tlačítko pro vypnutí obrazovky, nebo přejdu domů(hl. obrazovka mobilu).

Povolit GPS auto-off mám zaple s intervalem 60s - přesnost 10m - maximální doba hledání 60s. Při záznamu přestane pracovat a nezaznamenává trasu,musí se vypnout a zapnou, aby to fungovalo.
Nebo nečekat až display vypne a přejít hned do hl nabídky mobilu.  

Při instalaci Locus se mi objevil widget záznamu, omylem jsem si ho smazal, ale už ho nemohu nikde najít, leda bych odinstaloval Locus a naistaloval znovu.
Widget by se mohl zmenšit i třeba přidat pár informativních zpráv.

Návrhy na zlepšení:
Rád bych uvítal, kdybych mohl záznam cesty převést na soubor tipu jpg s informacemi jako je GPS , délka cesty,  prostě obrázek jak to vidíme na mobilu, když to chcete poslat ze zahraničí, kde jste tak je to problém, sice pošlete jen souřadnice GPS své polohy.Nebo exportujete záznam do KML, pak ho v manažeru přejmenujete s příponou .jpg a pak ho můžete přiložit k MMS.A poslat na email. Druhá strna to přejmenuje a má to, ale mohlo by se to zjednodušit.

Používám GPS Averaging, mohl by ho Locus více zakompilovat do sebe, když by Locus měřil pozici, aby si zjistil pozici 2, 3 měřením GPS, mohlo by to být v nastavení...

Rád bych uvítal,aby Locus mohl mít i záznam na převýšení.
Něco takového: http://prntscr.com/51ttd

A malá inovace v nastavení  GPS funguje že se zapne podle daného časového úseku, ale mohla by třeba fungovat, že si po posledních dvou GPS bodech zjistí rychlosti pohybu a vypočítá čas, kdy by měla opět GPS zapnout a zaznamenat.
Příklad:
Zapnu Locus,
1.GPS souřadnice, mám nastanevý časový interval 60s a inovační záznam po 100m.
Po 60s 2.GPS souřadnice
Systém vypočítá za jak dlouho ujdu 100m .
A nastaví další zapnutí GPS na danou dobu, tím by se mohla ušetřit energie v baterii.
Pozn:Samozřejmě,že je to zjednodušeně řečeno, systém by se musel víc komplexní.


Děkuji za podporu...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #1 on: January 03, 2012, 20:09:09 »
Quote from: "Lokutus"
Koupil jsem si Locus, kvůli Offline modu a udělal jsem dobře.Sice něco zlobí, ale určitě se to brzy opraví...
určitě

Quote from: "Lokutus"
V nastavení - GPS a pozice - mám nastavenou - Minimální přesnost 10m - , jenže při zobrazení záznamu je rozdíl 150m.Sice se to po 3 GPS zjištějí polohy opravilo,ale to by přece nemělo dělat.
Přikládám záznam KML http://clip2net.com/s/1s6EU Já to zobrazuji v Google earth.
V minulé verzi jsem zaznamenával záznam v autě a byl jsem celou cestu přes 100-200m vedle silnice, občas to ukázalo, že jsme na silnici.

v nastavení GPS? myslíš u GPS auto-off nebo u záznamu trasy? Jinak pokud máš zaznamenané body o 100m a přitom poloha má dle locusu přesnost 10m, tak s tím nic nesvedu. Hodnoty souřadnic i přesnosti počítá systém a je zcela nezávislý na locusu. Stejné hodnoty budou mít i ostatní aplikace

Quote from: "Lokutus"
V nastavení - senzory - mám vše zaple, ukazuje to spravým směrem, filtr mám střední, ale občas se stává při záznamu, že orientace se podle otočení mobilu přestane otáčet a je pevně stanovena na trasu cesty.Musím ji pozastavit popř. zastavit, aby opět fungovala.Stává se to hlavně, když stisknu tlačítko pro vypnutí obrazovky, nebo přejdu domů(hl. obrazovka mobilu).
aha, tak tohle je asi problém. Dokážeš vypozorovat situaci při které se to zaručeně stane abych si to mohl nasimulovat?

Quote from: "Lokutus"
Povolit GPS auto-off mám zaple s intervalem 60s - přesnost 10m - maximální doba hledání 60s. Při záznamu přestane pracovat a nezaznamenává trasu,musí se vypnout a zapnou, aby to fungovalo.
Nebo nečekat až display vypne a přejít hned do hl nabídky mobilu.  
opraveno v nově aktualizované verzi

Quote from: "Lokutus"
Při instalaci Locus se mi objevil widget záznamu, omylem jsem si ho smazal, ale už ho nemohu nikde najít, leda bych odinstaloval Locus a naistaloval znovu.
Widget by se mohl zmenšit i třeba přidat pár informativních zpráv.

opravdu ho v seznamu widgetu nemáš? divný ... to teda netuším co má znamenat, jinak nad zlepšením jsem akorát dnes přemýšlel, ale nic zásadního nevymyslel :). Myslíš že na něm něco zásadního chybí?

Návrhy na zlepšení:
Quote from: "Lokutus"
Rád bych uvítal, kdybych mohl záznam cesty převést na soubor tipu jpg s informacemi jako je GPS , délka cesty,  prostě obrázek jak to vidíme na mobilu, když to chcete poslat ze zahraničí, kde jste tak je to problém, sice pošlete jen souřadnice GPS své polohy.Nebo exportujete záznam do KML, pak ho v manažeru přejmenujete s příponou .jpg a pak ho můžete přiložit k MMS.A poslat na email. Druhá strna to přejmenuje a má to, ale mohlo by se to zjednodušit.

zkus funkce > sdílet > obrazovka

Quote from: "Lokutus"
Používám GPS Averaging, mohl by ho Locus více zakompilovat do sebe, když by Locus měřil pozici, aby si zjistil pozici 2, 3 měřením GPS, mohlo by to být v nastavení...

no tenhle program je něco jako addon a aby byl více zaintegrovaný, to by musel chtít sám uživatel. Myslím ale že průměrovat dvě pozice by mohl dělat i Locus, neumím si ale představit k čemu by to prakticky bylo

Quote from: "Lokutus"
Rád bych uvítal,aby Locus mohl mít i záznam na převýšení.
Něco takového: http://prntscr.com/51ttd

co přesně myslíš? Graf převýšení? Ten tam už je, pokud jde o ty vypsané informace na grafu, tak ty jsem dodělat chtěl. Samotný systém pro graf není moje výroba a tak jsem čekal jestli přesně tahle věc nebude dodělaná, ale vypadá že nebude, nu což, co si neuděláš sám, to nemáš ... takže časem

Quote from: "Lokutus"
A malá inovace v nastavení  GPS funguje že se zapne podle daného časového úseku, ale mohla by třeba fungovat, že si po posledních dvou GPS bodech zjistí rychlosti pohybu a vypočítá čas, kdy by měla opět GPS zapnout a zaznamenat.
Příklad:
Zapnu Locus,
1.GPS souřadnice, mám nastanevý časový interval 60s a inovační záznam po 100m.
Po 60s 2.GPS souřadnice
Systém vypočítá za jak dlouho ujdu 100m .
A nastaví další zapnutí GPS na danou dobu, tím by se mohla ušetřit energie v baterii.
Pozn:Samozřejmě,že je to zjednodušeně řečeno, systém by se musel víc komplexní.
nad tím jsem dumal, a přiznám se, že si nedokážu představit systém aby to fungovalo korektně. Doporučuju spíše před výletem si spočítat stylem

půjde 4km/h, to je cca 1m/s, chci záznam každých 200m, seknu tam 200s a jdu .. raději než spoléhat na nějaký systém co popisuješ

Quote from: "Lokutus"
Děkuji za podporu...

není žač, doufám že nakonec vše pořešíme ke spokojenosti
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #2 on: January 03, 2012, 20:53:17 »
Quote from: "menion"
Quote from: "Lokutus"
Při instalaci Locus se mi objevil widget záznamu, omylem jsem si ho smazal, ale už ho nemohu nikde najít, leda bych odinstaloval Locus a naistaloval znovu.
Widget by se mohl zmenšit i třeba přidat pár informativních zpráv.
opravdu ho v seznamu widgetu nemáš? divný ... to teda netuším co má znamenat, jinak nad zlepšením jsem akorát dnes přemýšlel, ale nic zásadního nevymyslel . Myslíš že na něm něco zásadního chybí?

Ono Locus má i svůj widget? :) Nepamatuju se, že by se mi kdysi jak jsem pro verzi zakoupil přidal na plochu widget. A nyní jej taky nemám v nabídce.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Lokutus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #3 on: January 03, 2012, 21:33:51 »
Widget je jen odbélník, kde máš ikonky zapneš, vypneš, pozastavíš záznam cesty, ukáže ti délku trasy a čas záznamu a ještě možná body, co si pamatuji....
Ale i když jsem si nainstaloval Locus free, tak se mi tam nepřidal...

PS:
Díky za sdílení obrazovky, sice by mohl být ten obrázek ve větším rozlišení...
"Myslím ale že průměrovat dvě pozice by mohl dělat i Locus" - dvě GPS po sobě (2-5sekund) průměrové pozice by mohli zvýšit přesnost GPS souřadnic...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #4 on: January 04, 2012, 22:17:20 »
widget je jen pro Locus Pro. Fakt ho tam ani jeden z vás nemá?

jinak ten obrázek je v rozlišení tvé obrazovky, přesně ... víc s tím nesvedu :)

a to prmerování se mi opravdu nezdá. I když jdeš jen pěšky, tak i tak jsou dvě pozice v rozestupu jedné sekundy při kvalitním signálu, dost daleko na to to GPS zaregistrovala (že to nejsou dvě stejné pozice), takže průměrování nedává smysl. A jestli potřebuješ jednu kvalitní souřadnici, tak na to je ten GPS averaging ...

co jinak ta zaseknutá rotace, můžu s tím něco dělat?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #5 on: January 04, 2012, 23:32:28 »
pokud je widgetem myšleno "widget," který se dá umístit na plochu, tak ne, v nabídce dostupných widgetů jej nemám a nikdy jsem ani u pro verze neměl.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #6 on: January 04, 2012, 23:36:02 »
aha, tak to celkem koukám ... díky za info, zítra na to kouknu. ten widget tam být totiž opravdu má :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #7 on: January 04, 2012, 23:49:56 »
:) pro verzi mám od 9.9.2011 a od té doby nikde nic! to jsem zvědavý co ve wedgetu bude (je) :D
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #8 on: January 04, 2012, 23:54:31 »
nic extra .. záznamík trasy ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #9 on: January 05, 2012, 00:08:34 »
aha, tak ten nevyužiju .(
ale teď mě k záznamu trasy napadla jedna věc. jak se dá pauza a poté zase nahrávání, tak výsledná trasa je rozdělena podle pauz. šlo by přidat možnost: když kliknu na stop-zobrazí se okno s trasou (jméno, obrys, atd) tak do toho okna přidat checkbox pro "spojit dílčí trasy" - jakože by to spojilo ty jednotlivé body mezi pauzou?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cz_bew

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Nahodilé chyby v Locusu a návrhy
« Reply #10 on: January 05, 2012, 13:02:30 »
Tak tenhle widget pro zaznam trasy jsem ted nasel :) Ale nikdy drive jsem si ho nevsiml, tak nevim jestli pribyl az po posledni aktualizaci locusu nebo jsem ho jen prehlidl :))
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »