Author Topic: Display track/route name on map  (Read 6330 times)

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3552
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Display track/route name on map
« Reply #15 on: December 08, 2011, 19:42:01 »
no, i know how it works  :roll:
but in normalview i also have flashing tracks
i like to disable this completely
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Display track/route name on map
« Reply #16 on: December 08, 2011, 19:47:36 »
this cannot be true. Are you sure you are completely back? like you have no pseudo 3D?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3552
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Display track/route name on map
« Reply #17 on: December 08, 2011, 19:51:55 »
if i have troubles with this - yes  ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline joeloc

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 323
    • View Profile
Re: Display track/route name on map
« Reply #18 on: December 08, 2011, 19:54:00 »
the problem is: it's very easy to activate this 3d mode accidently when zooming with two fingers. and then your screen gets all messy on you in the blink of an eye.

i thought enabling "simple multitouch" in settings should forbid the 3d-mode completely, but apparently it doesnt.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Display track/route name on map
« Reply #19 on: December 08, 2011, 19:59:44 »
joe, this works only in test version! if you really worry about it, I'll disable it also in test ... egh ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline joeloc

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 323
    • View Profile
Re: Display track/route name on map
« Reply #20 on: December 08, 2011, 20:15:32 »
there is other stuff that worries me more, a little bit of 3d here and there cannot hurt :). are you moving your whole display engine to opengl btw? and we'll get realtime 3d-maps, smooth like in googleearth? the dem data is freely available...

btw, locus is really quite impressive for a one-man job. or is there a whole team behind you?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Display track/route name on map
« Reply #21 on: December 08, 2011, 20:28:29 »
not yet, but it's "secret" plan on next year. I already know about DEM data (I used them also in school) so I plan to use them ... it just matter of time. Because I don't know OpenGL, it'll take a lot of time anyway. And yes, whole team ... my girlfriend is helping me last cca two months with web ;). I also think that it's nice program for a guy who never studied anything about programming :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline joeloc

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 323
    • View Profile
Re: Display track/route name on map
« Reply #22 on: December 08, 2011, 20:51:03 »
Btw, Locus really becomes very slow and sluggish when a few tracks are enabled, even when they are not visible. That cant be right. Test case: Import single tracks of Gran Canaria from http://http://forum.asamm.cz/download/file.php?id=478 , enable them all, then scroll around Prague. Very slow... and nothing to do with acually displaying any pixels.

Solution: a track should calculate and store its bounding box (max left/top/right/bottom coordinate) when imported into your database. Then you can quickly check if it's visible at all with just a few comparisons between screen and bounding box. This way, invisible but enabled tracks will not slow down Locus much.

Other solution: Store all your geospatial data in R-Trees. That will even work for tenthousand enabled tracks :-).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3552
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Display track/route name on map
« Reply #23 on: December 08, 2011, 21:06:01 »
agree.
loading some tracks in the testversion - locus slow down.
loading the same tracks on the same map in the proversion and locus works well.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Display track/route name on map
« Reply #24 on: December 08, 2011, 21:25:31 »
ah sorry, another mistake in testing version ... bounding boxes are already testing on visibility. This issue caues quite a lot of debug messages that I generate on background ... sorry :) forget on this test version, I'll fix all these issues tomorrow ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!