Author Topic: How to use the new support for ground overlay maps?  (Read 16681 times)

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #15 on: February 29, 2012, 08:24:24 »
may you provide me some sample files? Without it, it's hard to improve current system, thanks ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline mdmystko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #16 on: May 08, 2012, 14:29:03 »
Quote from: "menion"
1. import KMZ file like in normal import
2. if will contain GroundOverlay layer, it will be displayed on map
3. to work with this layer (currently only hide/ show / delete), go to functions > map item manager

Is map item manager available in stable release or it is devel-only? I have Locus Pro 2.3.1 and cannot find the manager in functions  :(
I have few topo maps in kmz format, they contain nothing but GroundOverlay tiles. After importing one of them, I can find unzipped jpg tiles in /Locus/data/import but can't see any way to display them.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #17 on: May 08, 2012, 14:30:34 »
fully working. Map item manager have just moved from separate function in list of function into new tab in Map manager. So tap on map icon in top right corner and tap on tab "Items"

best is to place all your KMZ files into Locus/mapItems directory. Then all these files will be available in this "Items" screen
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline mdmystko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #18 on: May 08, 2012, 14:48:31 »
I needed more time to correct my phone type in seetings than you to notice and reply to my post, unbelievable :)
Indeed, there is a new tab "Items" in Map manager. It was trivial to figure out how to use it, I can see first of my maps already. Good design, thank you!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #19 on: May 08, 2012, 14:58:33 »
hehe, you're welcome :)

I have already tested support for huge Ground overlays (around 90MB and it works nice) just be careful with tiles size. It should be in some useful size. Ideal around 256x256px. More then 1000x1000 may cause OutOfMemory errors so count with it ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline mdmystko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #20 on: May 08, 2012, 15:24:41 »
I bought these maps so I cannot control its tile size. Well, I know I could if I invested much time. As much as I tested, 1300x1280 does not cause OutOfMemory errors on my phone.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #21 on: May 08, 2012, 15:51:38 »
fine. If no problem, good enough. May I ask you where you bought any KMZ maps? Should be interesting to have something like this in Locus shop and I had no idea that it's also possible to bough KMZ maps ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline mdmystko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #22 on: May 08, 2012, 16:07:43 »
Here: http://compass.krakow.pl/page_17/ for example this one http://compass.krakow.pl/katalog-produk ... a-Klodzka/ covers a small part of Czech Republic ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline mdmystko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #23 on: June 18, 2012, 18:46:49 »
Hi,
Your recent changes broke the support for ground overlay maps. If I go to Map Manager, Items tab, select any map (I have kmz maps) and click "Back" button of a phone, Locus crashes. This is the first time I see crashing Locus and I am not used to such experience ;) Fully reproducible. Locus Pro 2.4.3. Is there any bug report/stack trace I could provide?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline lml

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #24 on: June 19, 2012, 09:22:54 »
Hi, overlay maps is broken for me too in the latest version. Maps that worked before the last update now crashes Locus. However kmz-files that only has paths (no ground overlays) still works.

I found this exception in the log file created by catlog:

06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114): parseGeoData(I2-skogen.kmz)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114): java.lang.NullPointerException
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at android.support.v4.app.DialogFragment.dismissInternal(L:163)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at android.support.v4.app.DialogFragment.dismiss(L:149)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at menion.android.locus.core.gui.extension.ep.b(L:396)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at menion.android.a.a.a(L:64)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at menion.android.locus.core.gui.extension.ew.run(L:316)
06-17 17:42:51.319 E/FileImport(9114):    at java.lang.Thread.run(Thread.java:1019)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #25 on: June 19, 2012, 10:48:14 »
hmm this is weird. Did this happen for you even with KMZ files from Locus Shop? There are maps for Australia so may you check any of them? Thanks. In case it will work for them and not for some of your own files, may you send me some sample file for test? Because no matter what I do, no crash with loading KMZ files with GroundOverlay ... thanks
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline lml

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #26 on: June 19, 2012, 16:25:26 »
I downloaded the kmz-map of Darwin from Locus Shop and Locus crashes when I try to use it.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11838
  • Thanked: 433 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #27 on: June 19, 2012, 17:15:15 »
hmm may someone from you install this test Free version https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .4.3.1.apk and create for me log? thanks!! (because even on Xoom or GN, I have no problems and log)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline lml

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #28 on: June 19, 2012, 20:00:30 »
Hi!

I have installed the testversion and I have attached a log file. I started the logging before I started Locus and stopped the logging after the crash.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline lml

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: How to use the new support for ground overlay maps?
« Reply #29 on: June 23, 2012, 23:36:30 »
Any news on this bug?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »