Author Topic: Při importu problémy se ZIP  (Read 1845 times)

Offline merapi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Při importu problémy se ZIP
« on: November 24, 2011, 23:05:24 »
Pěkný den,
Dva dny vlastním své první zařízení s Androidem, ale nakonec je problém u ZIPu. Podle manuálu jsem připravil několik kml souborů, které, když je vložím postupně, tak se bez problémů naimportují. Ty samé soubory zabalím do ZIP pomocí WinRaru (přidám do nově vytvořeného formátu zip, nikoliv rar, vybrané soubory). V importu dat najdu příslušný .zip, otázka Import zip - ANO, zvolím kategorii, potvrdím, že chci importovat - objeví se "naimportováno 0 bodů". Dělám něco špatně při balení, ale netuším co. V balíčku soubory jsou.
Jinde na fóru byl nějaký zkušební zip s gpx a ten to bez problémů načetlo (teda asi, bylo to tak dlouhé, že jsem to ukončil :-).

Jinak děkuji za aplikaci, která zatím naplňuje vše, proč jsem do tabletu na cesty šel.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Při importu problémy se ZIP
« Reply #1 on: November 26, 2011, 08:49:05 »
Zdravím,
  zkoušel jsi zabalit data nějakým jiným programem? Postup máš samozřejmě správný. Pokud ti to nepůjde, tak mi nějaký nefunkční zabalený soubor pošli a já na to kouknu v čem je problém
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline merapi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Při importu problémy se ZIP
« Reply #2 on: November 28, 2011, 16:08:39 »
Pěkný den.
Připravil jsem pár bodů v Google earth, uložil jednotlivě jako kml.
V první verzi jsem je zabalil jako zip v 7-zip, ve druhé pak jako zip ve winrar s relativní cestou.
Oba zipy jsem zkopíroval do adresáře vytvořeného na kartě pod Locus jako KML.
V locusu import dat - zobrazí se oba zipy. V případě 7-zip naimportoval 2 body z 5, v případě winrar pak jen 1 z 5.
Je to pokrok, předtím nenaimportoval nic.
Přikládám oba zipy.

Díky moc.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Při importu problémy se ZIP
« Reply #3 on: November 28, 2011, 20:19:19 »
tak jsem si s tím hrál a problém nalezen. Jen nevím jak ho opravit ..

každopádně když se zbavíš diakritiky ve jménech souborů tak to pojede, tzn. Nádraží.kml jen jako Nadrazi.kml a tak dále ...

háže to chybu v jedné systémové funkci a nedaří se mi najít nějaké řešení. Takže zatím tak ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline merapi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Při importu problémy se ZIP
« Reply #4 on: November 28, 2011, 23:04:25 »
Pěkný večer,
ta diakritika mě taky napadla, ale jako jednotlivý bod to vzalo i s háčkem, tak jsem si nebyl jistý. Zkusil jsem to a teď to funguje. Jen je zajímavé (ale vůbec to samozřejmě nevadí), že v mapě po najetí kurzoru na "špendlík" se objeví název s diakritikou, tedy asi názvem, který je uložen někde uvnitř vlastního souboru.
Velice děkuji za pomoc.

Jen upřesňující dotaz mimo soutěž, je pro android aplikace s vyhledáváním adresy v mapě v režimu offline? Pro ČR je to asi Smart Maps, pokud je online (nebo offline při zakoupení), pro jiná místa nevím. Google maps, se kterým v přípravě cest pracuji nejvíc (ovšem na PC) vyhledávání ulic má, ale nejspíš jen v online. Když mi například někdo řekne jít do ulice XY v Londýně, tak abych byl z domova vybaven nejen mapou ulic, ale i vyhledáním adresy. Nejde mi o navigaci, ale vlastně o elektronický rejstřík ulic s jejich označením v mapě.
Mapových aplikací je hromada a každá na něco více nebo méně vhodná, zatím v tom tápu. Stejně ale nakonec vyrážím na cesty s mapou papírovou (té nedojdou baterky).

Ještě jednou děkuji za pomoc.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12513
  • Thanked: 789 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Při importu problémy se ZIP
« Reply #5 on: November 29, 2011, 06:38:19 »
jojo ten problém je v rozbalování toho zipu s diakritikou. Tam to hodí error. Samotný import data ze souboru je pak bez problému

ohledně vyhledávání. V locusu to zatím nejde (časem snad půjde) ale co vím, tak tuhle funčnost mají obvykle placené navigace případně nějaké volně ke stažení, ale rozhodně bych hledal offline vyhledávání address u navigačních programů. Zkušenost s tím ale nemám .. viva papírové mapy. Jak píšeš, baterie nikdy nedojdou :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download