Author Topic: Geocache POI list does not filter out found caches  (Read 3999 times)

Offline oiorokko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Geocache POI list does not filter out found caches
« on: September 21, 2011, 13:57:31 »
I imported a geocache gpx into Locus. Tried to exclude (filter out) all found caches but filter displays that I have only found 5 caches instead of over 700. But the list containes all found caches. So now I have to uncheck all the found ones manually. What could be the problem?
Previously there haven't been such problem. It appeared after an update witch redesigned the look of POI list.
« Last Edit: September 21, 2011, 14:16:36 by oiorokko »
 

Offline Khaytsus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 99
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #1 on: September 21, 2011, 14:11:00 »
Quote from: "oiorokko"
I imported a geocache gpx into Locus. Tried to exclude (filter out) all found caches but filter displays that I have only found 5 caches instead of oves 700. But the the list containes all found caches. So now I have to uncheck all the found ones manually. What could be the problem?
Previously there haven't been such problem. It appeared after an update witch redesigned the look of POI list.
I'm not understanding this myself..  In the Points list, there's the filter icon that shows each type of cache in the list, as well as Hide Found and Hide Disabled.  If I check Hide Found, I only see the number of caches in this category which aren't marked as found.

I still wish there was also a way to see "Did Not Find" caches, but hiding found seems to work?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline oiorokko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #2 on: September 21, 2011, 14:18:07 »
You can hide them - so they do not show up in the list, bust they are still on the map. Previously I could filter out all the found caches and they did not show up on the map.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11391
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #3 on: September 21, 2011, 16:45:29 »
oiorokko that's not true. Previous filter worked in same way! Filter option in Locus affect only visibility of POI in POI manager screen, not on a map. SO if you want to show only "not founded cached", just go to POI manager screen, disable all filters and deselect all points. Now you see all points in category and none of it is on map. Now you enable filter "Hide found" and then by second button select all POI. This will select only POI visible on screen so all except found. And all selected point will be visible on map now (selected = visible on map)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline oiorokko

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #4 on: September 21, 2011, 22:52:46 »
Oh, that is the way to do it now. Previously I had to filter out found ones and then i could deselect them and so they were not seen on map. But I could try the way you described now. Thanks.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Robin99

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #5 on: May 14, 2012, 10:37:10 »
I have a little question. How Locus recognizes found caches? Is there possibility to import all my found caches form gpx file and make Locus see them as found. Is there any marker in structure of gpx file responsible for it.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11391
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #6 on: May 14, 2012, 11:14:16 »
found cache should have this symbol name

<sym>Geocache Found</sym>
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Robin99

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #7 on: May 14, 2012, 13:42:08 »
Thanks for an answer:) I also would like to know how to modify my gpx file to present an attributes of a geocaches (http://http://www.locusmap.eu/wp-content/uploads/screenshots/poi_geocaching/ss_008.jpg). I suspect that gpx files downloaded from polish geocaching site (http://www.opencaching.pl) has no right xml markers. That's why Locus can't see geocaches attributes.
Shortly:
1. What xml markers Locus needs to recognize attributes.
2. Where can I find attributes icons and is there a possibility to change them?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline stebu

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 252
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xcover 2
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #8 on: May 14, 2012, 22:12:11 »
Quote from: "Robin99"
Thanks for an answer:) I also would like to know how to modify my gpx file to present an attributes of a geocaches (http://http://www.locusmap.eu/wp-content/uploads/screenshots/poi_geocaching/ss_008.jpg). I suspect that gpx files downloaded from polish geocaching site (http://www.opencaching.pl) has no right xml markers. That's why Locus can't see geocaches attributes.
Shortly:
1. What xml markers Locus needs to recognize attributes.
2. Where can I find attributes icons and is there a possibility to change them?
Check post http://http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=275718&view=findpost&p=4913155 on gc.com forums.
Locus shows attributes fine, when you use following notation:

      <groundspeak:attributes>
        <groundspeak:attribute id="33" inc="0">Motorcycles</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="15" inc="1" >Available during winter</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="14" inc="1">Recommended at night</groundspeak:attribute>
      </groundspeak:attributes>

The attribute name is not significant (I guess), the id number is enough.

I haven't found a list with id numbers + icons, it must exist somewhere (in Locus, for example :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Robin99

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
Re: Geocache POI list does not filter out found caches
« Reply #9 on: May 15, 2012, 09:39:36 »
Thanks. It's useful information for me.
Quote from: "stebu"
I haven't found a list with id numbers + icons, it must exist somewhere (in Locus, for example :)
I've managed to find icons with decription: http://http://www.geocaching.com/about/icons.aspx.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »