Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: micska on May 22, 2012, 09:07:44

Title: Navigace z menu bodu
Post by: micska on May 22, 2012, 09:07:44
Zdravim. Locus pouzivam uz skoro na vse, je uzasny, mam jeden dotaz (vetsinou tam pozadovan fce je, jen ji neumim zapnout ;-) )
Da se jednoduse z menu bodu spustit navigace? Pokud pustim navigaci pres nastroje bodu (Zubata kolecka uplne vpravo dole) spousti se Mapy Google navigace.
Da se nejak nastavit, aby se spustila vnitrni navigace Locusu? Takhle musim pres pravy panel spustit navigaci, nejakym způsobem definovat cil (protoze z databazi bodu se nabizi jen "Favorites") a dat navigovat. Myslím, že volba Navigovat v kontextovem menu bodu by byla velmi praktická, nevidim důvodu, proč se spousti ext. apl., kdyz to Locus umi sam.

Diky za rady
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: Menion on May 22, 2012, 09:15:41
Zdravím,
  jsem rád že se zamlouvá. Ohledně navigace: zkus kliknout na bod (na mapě nebo v seznamu), ikonka dvou šipek a terčíku a tam je též tlačítko "navigovat" což bude to co hledáš
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: micska on May 22, 2012, 10:11:49
Quote from: "menion"
Zdravím,
  jsem rád že se zamlouvá. Ohledně navigace: zkus kliknout na bod (na mapě nebo v seznamu), ikonka dvou šipek a terčíku a tam je též tlačítko "navigovat" což bude to co hledáš
Jo, to je presne ono!  :D
Diky
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: edison23 on August 30, 2012, 23:37:56
zdravim,
tohle bude asi hodne blba otazka, ale co uz..  Rad bych si vyzkousel vasi app na navigovani na kole, mam nainstalovanou free verzi, ale nejak se mi nedari tu navigaci rozbehnout. Kdyz si najdu nejakou adresu a kliknu na zde zminovane tlacitko se dvema sipkami a koleckem, tak mi to hodi primou spojovnici mezi mou polohou a onim bodem. Mohli byste mi trochu poradit, jak na to?
diky moc,
edison
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: Hanka on August 31, 2012, 08:02:24
Ahoj,

v Locusu jsou dvě podobné funkce "Navádět" a "Navigovat do". Z toho co píšeš, bych řekla, že jsi spustil pouze navádění.
Zkus si tedy vyhledat adresu na mapě, opět tlačítko se dvěma šipkami a kolečkem a z menu vyber "Navigovat do".
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: edison23 on August 31, 2012, 10:20:12
diky za rychlou odpoved :) kazdopadne.. kdyz si takhle kliknu na nejakou adresu, kterou najdu, objevi se mi to vetsi plovouci okynko s podrobnostmi a kliknu dole na zminenou ikonku sipka sipka kolecko, tak se mi objevi submenu, v nemz mam Compas a Guide On/Off .. compas je kompas k danemu mistu a Guide On zapne prave zminenou spojnici me polohy a dane adresy. Nic dalsiho tam nevidim. Pod ozubenym koleckem se jeste skryva ikonka navigace, ale ta zapina Google Navigation.. i wonder what i'm doing wrong heh...
edison
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: Hanka on August 31, 2012, 10:40:50
Tak je to jasné, už vím, v čem je zakopaný pes. Nemáte zapnutý modul "Navigace".
Modul si zprovozníte v Menu/Nastavení/Funkce & Moduly. Tam si zaškrtněte funkci "Navigace"
Poté opakujte již známí postup šipka šipka kolečko ..., v submenu se vám objeví i možnost "Navigovat do"
Title: Re: Navigace z menu bodu
Post by: edison23 on August 31, 2012, 11:18:03
dekuji moc za odpoved! to bylo presne ono :)