Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: m787462 on April 09, 2012, 20:59:19

Title: Vypínanie GPS
Post by: m787462 on April 09, 2012, 20:59:19
Keď som zapol telefón (displej) veľmi často sa mi stávalo, že GPS sa vyplo, ikona v hornej lište zhasla aj keď LOCUS mal ikonu zelenú a tváril sa, že má fix, po otvorení okna GPS nemal ani jeden satelit. Poloha sa samozrejme nemenila. Pomohlo až vypnutie a opätovné zapnutie GPS v LOCUSE. Potom do pár sekúnd nabehli satelity a všetko fungovalo. Keď som displej zhasol a opäť zapol problém sa opakoval. Nie vždy ale veľmi často. Očakával by som, že pri zapnutí displeja sa automaticky zapne GPS a poloha sa aktualizuje pokiaľ je displej zapnutý, keď ho zhasnem GPS by sa malo vypnúť. Automatické vypínanie GPS mam deaktivované. Táto chyba sa prejavovala aj pri zapnutom navádzaní na POI, keď by malo byť GPS stále zapnuté (mám povolené v nastavení).

LOCUS 2.2.0, HTC DESIRE HD, Android 2.3.5
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on April 10, 2012, 08:05:24
Zdravím,
  jsou tu dva podobné topicy se stejným problémem

https://getsatisfaction.com/locus/topic ... een_off_on (https://getsatisfaction.com/locus/topics/gps_is_off_after_screen_off_on)
https://getsatisfaction.com/locus/topic ... hen_hidden (https://getsatisfaction.com/locus/topics/locus_doesnt_enable_bluetooth_gps_when_using_disable_when_hidden)

uvidíme po další verzi. Něco jsem opravil ale pokud to nebude mít na tohle vliv, tak to na GetSatisfaction budu řešit
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Axel on April 25, 2012, 21:36:24
Tak si aj ja pockam na novu verziu.
Uz ma to nahodne vypinanie GPS pri vypnuti displeja a znovuspusteni dost stve...
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: novakmir on April 26, 2012, 11:21:06
a nemuze to byt nejakym nastavenim chovani gps v systemu mimo LOCUS? Ale nastaveni by asi melo byt udelano tak, aby po zmene v Locusu se zmenilo i v celkovem nastaveni a obracene.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on April 26, 2012, 11:55:55
počkejte, vám to pořád zlobí? Oba topicy na getsatisfaction jsou označené jako vyřešené. Poslední verze na marketu 2.2.3 a stále stejný problém??
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Axel on April 26, 2012, 12:29:28
Ano, stale to hapruje. Tusim 2.2.2 to mala OK (alebo som sa to iba nestihlo prejavit, bola to dost kratka verzia), no aktualne to stale hapruje.
GPS mam v Androide defaultne ON, kazda APP si ho zapne, ked potrebuje.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on April 26, 2012, 12:35:20
tak počkat, v čem je přesně problém?

- jsi na obrazovce s mapou a máš zapnutou GPS. Žádná služba vyžadující GPS neběží.

- vypneš / zapneš obrazovku a GPS už nenaběhne?
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: backzpace on May 02, 2012, 22:28:12
Ten problém stále trvá, já dnes kvůli tomu nenašel kešku:( A málem rozšlapal telefon.

Jak se to v nové verzi (aktuálně mám 2.3.1) projevuje:
GPS mám v systému zapnutou. Locus si aktualizuje polohu a ihned GPS vypne. Zkoušel jsem všechno možné, měnit nastavení, měl jsem zapnuté navádění k bodu, zkoušel jsem zapnout navádění pomocí kompasu. Ze zoufalství i zapnout trekování - bez úspěchu. GPS se vypíná ihned, nemusí ani dojít k vypnutí obrazovky. V Locusu se stále tváří zeleně, ale satelity nevidí. Jediné, jak donutím Locus, aby zaktualizoval pozici, je jít do menu GPS, vypnout a zapnout. Pak krátce problikne, zaktualizuje pozici a ihned se vypne. Pro geocaching je to úplně nepoužitelné.

Ptám se - bude to v dohledné době fixnuté? Děje se to ještě někomu? Je možné vrátit se k nějaké starší verzi?
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Petr on June 12, 2012, 15:03:25
Quote from: "backzpace"
Ten problém stále trvá, já dnes kvůli tomu nenašel kešku:( A málem rozšlapal telefon.

Jak se to v nové verzi (aktuálně mám 2.3.1) projevuje:
GPS mám v systému zapnutou. Locus si aktualizuje polohu a ihned GPS vypne. Zkoušel jsem všechno možné, měnit nastavení, měl jsem zapnuté navádění k bodu, zkoušel jsem zapnout navádění pomocí kompasu. Ze zoufalství i zapnout trekování - bez úspěchu. GPS se vypíná ihned, nemusí ani dojít k vypnutí obrazovky. V Locusu se stále tváří zeleně, ale satelity nevidí. Jediné, jak donutím Locus, aby zaktualizoval pozici, je jít do menu GPS, vypnout a zapnout. Pak krátce problikne, zaktualizuje pozici a ihned se vypne. Pro geocaching je to úplně nepoužitelné.

Ptám se - bude to v dohledné době fixnuté? Děje se to ještě někomu? Je možné vrátit se k nějaké starší verzi?

Ano, mně se děje v podstatě úplně stejná věc: zadám cíl s tím, že se mi vypočítá vzdálenost k cíli (vzdušnou čarou, která se i zobrazí) a po pár sekundách se vytratí spojení se všemi satelity. Kliknutím na vypnutí "Moje poloha" a jejím znovuzapnutím se spojení se satelity opět naváže. Je to ale dost otravné, když to tak musím zapínat několikrát za minutu... Jedu na verzi 2.4.2.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: dvzd on June 12, 2012, 15:17:36
HTC EVO 3D tohle nedělá. Pravděpodobně si necháváte ovládat GPS čip operačním systémem a ne aplikací. V nastavení aplikace nebo operačního systému by to mělo jít změnit.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: cz_bew on June 12, 2012, 23:24:56
Musim se pridat - poslednich par verzi (2-3 zpatky) mi tohle taky mirne zacalo blbnout. GPS se tvari jako zapnuta, ikonka je zelena, kdyz rozkliknu, tak 0 satelitu, po vypnuti zapnuti "moje poloha" naskoci a zacne zase fungovat. A pritom mam treba zaple navadeni na kesku kompasem a poznam to podle toho ze proste "zamrzne na jedne hodnote vzdalenosti ... Objevuje se nahodne, nevysledoval jsem souvislosti.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on June 13, 2012, 06:26:58
pánové nemáte zapnutou funkci "GPS Auto-off"? Jaká je ikonka GPSky (toho tlačítka v pravo nahoře kterým se dostanete do obrazovky se satelity) na mapě? Je to ten klasický symbol ještě spolu s malými černými hodinami?
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: cz_bew on June 13, 2012, 11:04:27
Ano, auto-off zaple mam. Resp. jsem na jeho nastaveni uz hooodne dlouho (mozna pres 10 verzi nesahal). A zaclo to blbnout ted tak ty 2-3 verze zpatky.

A navic mi zaclo blbnout zobrazovani mapy - ale to patri jinam :)
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on June 13, 2012, 11:07:57
pokud máš Auto-zaplé tak čemu se divíš? :) To má za účel vypínat a zapínat systémovou GPS. V locusu je horní satelit stále zapnutý což ale znamená že Locus přijímá přicházející polohu ale neznamená to že GPS je nutně zapnutá. Vypni auto-off a vypínání GPS by pak taky nemělo být ...

navíc pokud lovíce keše a potřebujete stále čerstvou polohu pak tahle funkce rozhodně nedává smysl. Ta je užitečná na dlouhé pochody, projížďky na kole nebo prostě když vysloveně nepotřebujete neustále čerstvou polohu ...
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Axel on June 18, 2012, 14:51:43
GPS auto off mam vypnute, problem s vypnutou GPS po odomknuti obrazovky sa znova objavil.
Nerobi to vzdy, ale pomerne casto...
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on June 18, 2012, 18:09:14
tak počkat, můžeš mi krok po kroku napsat co děláš, jaké fce máš zapnuté, při které obrazovce vypínáš displej atd? ať si můžu tvůj postup krok po kroku nasimulovat a věřit, že se mi stane to co tobě ...
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Axel on June 18, 2012, 19:12:41
Mam zapnutu mapovu obrazovku (nemam ziadne custom screens, takze zakladnu). Vypnem displej tlacidlom na telefone.
2-5-10-30 minut bez pouzivania mobilu. Zapnem displej tlacidlom na telefone, odomknem displej, na displeji sa mi objavi Locus s mapou. Avsak GPS je v stave OFF. Musim kliknut na ikonu satelitu v hornom menu, zapnut GPS na danej obrazovke, vyskoci mi popup screen "gps enabled, network enabled" (to network je tam len teraz od nejakej verzie), mobil chyti fix a vsetko je OK.

Problem vsak nenastava vzdy (tak 40% pripadov), nema suvislost s casom neaktivity. Ziadny suvis sa mi objavit nepodarilo.
Pri spusteni Locusu je GPS na 99.9% zapnute, takze to za problem nepovazujem.
V systemovych nastaveniach androidu mam GPS zapnute, ostatne aplikacie a aj Locus ho vedia normalne pouzivat.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Menion on June 19, 2012, 18:00:24
hmm tak mi ještě prozraď, když takhle po 30ti minutách locus spustíš, zobrazí se naprosto hned mapa, nebo je tam takový ten načítací dialog jako při startu? To pro mě znamená že Locus byl v době nečinnosti automaticky ukončen systémem.
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: Axel on June 20, 2012, 12:24:17
Locus je stale zapnuty a okamzite nabehne mapa. Mam ho v zozname apps, ktore sa pri neaktivite nemaju vypinat...
Title: Re: Vypínanie GPS
Post by: dvzd on June 22, 2012, 10:16:45
Podle mě si tím tlačítkem při vypínání displeje vypneš i GPS, to HW tlačítko může mít více funkcí, které se váží k určité činnosti. Zkus vypínat displej jiným způsobem, já ho vypínám aplikací Screen Off and Lock.
http://https://play.google.com/store/apps/details?id=com.katecca.screenofflock