Navigační obrazovka

Started by alx6ths, April 09, 2025, 08:26:10

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alx6ths

Ahoj.
Locus používám již mnoho let, většinou na geocaching, ale hlavně jako navigaci na kolo. Samozřejmě placenou Gold verzi, neznám lepší aplikaci "na trhu"!
Před časem jsem ale narazil i na aplikaci Cyclers, kde se mi velice líbí možnost přepínání do jednoduché navigační obrazovky, která šetří baterii i displej samotný, jelikož se jedná jednoduché tmavé zobrazení, které je velmi dobře vidět. Viz přiložený obrázek. V případě přiblížení k odbočce se zobrazení přepne na normální a po chvíli zase zpět na toto jednoduché.

Existuje něco podobného v Locusu? Prolézal jsem nastavení, ale zatím jsem na něco podobného nenarazil.
A pokud ne, byl by to dobrý námět na vylepšení? :-)

Moc děkuji za reakce.

•  

Menion

Zdravím,

zajímavý nápad. Nic takového v Locus Map není. Náročnost výroby střední, jen si nejsem jist přínosem. Alespoň z vlastní zkušenosti mám raději celkový přehled a k šetření baterie doporučuju spíše automatické zhasínání displeje během navigace. Nicméně rozumím, na AMOLED displejích tohle černé provedení může opravdu něco udělat.

Hmm, skoro to spíše zavání nějakou černou verzí mapového tématu.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

Žajdlík Josef

Dost podobné je mapové téma Black_V3, viz SCR. Dá se vytvořit preset a přepnout se na něj. Já podle něj někdy jezdím za tmy.
You cannot view this attachment.
  •  

alx6ths

Děkuji za reakci.
Černá verze mapového podkladu zní zajímavě, ale to by bylo fajn spíše pro noční jízdu jak píše kolega.
Toto řešení o kterém píšu je zajímavé v tom, že pokud nepotřebuji sledovat třeba geokeše podél cesty, tak za jízdy "rovně" jsou dostupné jen základní informace které nijak neruší, včetně například té rychlosti a jednoduchá přehledová mapka. A jakmile se přiblíží odbočení nebo jiná událost na cestě, tak se zobrazí plné zobrazení s podrobnostmi o odbočce. Pokud se kdykoliv během jízdy dotknu obrazovky, tak se také zobrazí plné zobrazení třeba na 10s.
Byl by to takovy "živý screensaver" Locusu, "Locus map live screensaver" :-)
  •  

Žajdlík Josef

Právě proto já přešel na jednoduché navigační linky Brytonu 460. Nic tam neruší, je to velmi přehledné a displej je krásně čitelný i v plné palbě letního slunce. A když je situace komplikovaná třeba ve velkém městě, zapnu si mobil s Locusem. Ale to je naprosto výjimečné, Vídeň jsem v pohodě projel jen s tou linkou a příkazy k odbočení. O výdrže baterie ani nemluvě.
  •