Author Topic: Atomatically switch between multiple offline maps  (Read 1795 times)

Offline kosmarnik

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Atomatically switch between multiple offline maps
« on: July 16, 2011, 14:19:52 »
Hi,
I've recently switched to android from the venerable winMo 6.5 and I came across Locus as a replacement for NaviComputer.
While Locus is shiny and has a lot of feature I find that some basic stuff is sorely missing.
Namely offline map handling compared to NaviComputer.
With NaviComputer I can have multiple maps of the same area, so far so good, but NaviComputer will switch maps automagicaly if the current doesn't cover the zoom level (and another does).

Let me illustrate:
I have a low zoom map of the world  zoom levels 1-6 (55mb), my country 6-10 (35mb), my city 11-18 (150mb).
If I position the center of the map on my city while zoomed out, I can just start zooming in and it will switch between the maps seamlessly.
If I have more then one map of an area at the same zoom-level I can switch between them manually.

It makes a hell of a lot more sense then the way it's implemented now.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline kosmarnik

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Atomatically switch between multiple offline maps
« Reply #1 on: July 17, 2011, 22:41:59 »
Is no one interested in such a feature?
One of the benefits of having granular maps is that you don't have to carry gigabytes of stuff, but just load the hi-res maps before you go on a journey.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline rijackson741

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 180
    • View Profile
Re: Atomatically switch between multiple offline maps
« Reply #2 on: July 18, 2011, 00:57:07 »
See here: http://http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=10&t=413&p=1896&hilit=subdirectory#p1896

I haven't tried it yet. If you do, let me know how it works.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cantece

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Atomatically switch between multiple offline maps
« Reply #3 on: July 18, 2011, 14:21:26 »
I'm very intereted. Swithcing maps is very difficult in the moment. Locus shoud at least propose other offline maps when mpving to white area.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Atomatically switch between multiple offline maps
« Reply #4 on: January 13, 2012, 07:17:31 »
current system involve "Quick map switch button". Some automatic switch between maps is very hard in application that support wide range of map formats
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!