Author Topic: Citlivost bodu.  (Read 1423 times)

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Citlivost bodu.
« on: June 19, 2021, 07:58:14 »
Zdravím. Stává se mi velmi často, že nemohu aktivovovat bod po ťuknutí na ikonu . Vypadá to, že to zlobí pouze u ikon keší. Ostatní přístupová tlačítka i waipointy jsou OK.
Edit: Tak jsem udělal tovární reset a nové nastavení a zatím OK. Uvidím v praxi.
Edit: Tak pořád je to oproti jiným "dotykovým bodům" nějak méně citlivější, což ve staré verzi nebylo.
« Last Edit: June 30, 2021, 20:40:25 by Joska 000 »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Citlivost bodu.
« Reply #1 on: July 05, 2021, 07:04:27 »
Zdravém, chápu to tak, že po kliknutí na keš se občas nic nestane, tedy nezobrazí se detail bodu? Tohle se děje s poslední verzí z Google Play? Určitě bych zkontroloval zda nemůže být problém v nepřesném kliknutí na bod. Nezdá se mi totiž, že by mohl být rozdíl mezi klasickým bodem a keškou ....
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Citlivost bodu.
« Reply #2 on: July 06, 2021, 16:45:31 »
U mne se děje to samé.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #3 on: July 08, 2021, 18:00:00 »
Právě, že to dělá zcela nepravidelně takže vypátrat nějakou souvislost s "něčím" se mi vůbec nedaří. Zkoušel jem aji zvětšit bod, ale problém setrvává. Prostě třeba až na 5tý dotek je kladná reakce.
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Citlivost bodu.
« Reply #4 on: August 05, 2021, 09:02:34 »
I v nove verzi 4.3.2. dochází,  že po ťuknutí na ikonu keše se nic neděje. Musím třeba až 10x ťuknout na ikonu než se rozklikne. Vypozoroval jsem že se to stává pokud pohnu z mapou, to je roztáhnu ji nebo naopak stáhnu mapu. Mám samsung S10+, android 11.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #5 on: August 05, 2021, 17:05:38 »
Tak to je asi ono. Jak začnu nějak manipulovat s mapou, problém je na světě. Mrzí mě to, bo jsem se musel vrátir k verzi PRO.
« Last Edit: August 05, 2021, 17:09:05 by Joska 000 »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Citlivost bodu.
« Reply #6 on: August 06, 2021, 11:45:14 »
Teda to mi ale vůbec nedává smysl, fungování obou aplikací by mělo být v tomto identické.

Zeptám se
- děje se to i pro ostatní body, tedy ne jen pro kešky ale i jiné body z databáze či např. online LoPointy?
- děje se to i pro body v plánovačí tras? Kde je stejná mapa ale malinko jiné chování při kluknutí na bod
- děje se to i při kliknutí na místo kde je více bodů a tedy dostanete takový ten dialog s výběrem jako bod/tras chcete?

Díky!
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #7 on: August 09, 2021, 20:15:33 »
No ostatní body kromě keší moc nepoužívám a tak nemohu potvrdit. Vyzkouším. Pokud jen třeba doma plánuji a ťukám na body tak OK, ale jakmile jsem v terénu a používám jako navigaci, začíná být ten problém. Většinou dělám i záznam trasy. Je fakt ,že u Pro verze problém není.
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Citlivost bodu.
« Reply #8 on: August 10, 2021, 20:03:44 »
Ano, dělá to i u ostatních bodů v mapě po ručním roztažení nebo stažení mapy a rovněž to dělá, že musím několikrát ťuknout jak jsem už psal třeba na ikony nástrojů nebo služeb v postranních lištách. Děje se to vždy pokud ručně hýbnu mapou t.j. roztáhnu nebo stáhnu mapu.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #9 on: August 10, 2021, 20:52:18 »
Dnes jsem testoval a mám smíšené pocity a vůbec nevím jak to to nějak specifikovat. Dva mobily a na každém jiná apka/navigace na bod/záznam trasy. Apka PRo fungovala bez problémů asi při najetí na 30 bodů keší a pak opět citlivost zmizela. Mám dojem že proběhla nějaká aktualizace. Apka Map asi u 10 bodu kolaps, okno nevyskočí i když stojím přímo na souřadkách, při kliknutí na nejbližší keš se vysune a okamžitě zmizí info. Při popojetí na další keš mohu předešlou zalogovat a systém se tváří OK. Zkoušel jsem tedy jen lopointy a ty ač byly opravdu mini,tak nebyl problém se zobrazením. Trasa zobrazení taky OK. U obou aplikací. Ovšem pokud je třeba bod a trasa združenej, tak se nabídne většinou pouze trasa. To platí třeba i o lopoint/keš.Trošku mě mate, což jsem tedy dříve nepoužíval, vychytávka co udělat po nálezu při použití živé mapy. Tam mě to nějak nefunguje, ale asi jen pro to, že by se to muselo zřejmě u každé keše aktualizovat. No to by byl pěknej vopruz.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #10 on: August 29, 2021, 21:03:07 »
Tak mě to nedalo a opět zkouším. Mé poznatky jsou, že zřejmě když dojde k pohybu a mobil načítá polohu, tak začne vznikat problém. Pokud aplikaci spustím třeba při plánování doma, tak je to super. No nějak si na to začínám zvykat, bo mě nic jiného nezbývá. Časem nahodím videozáznam.
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Citlivost bodu.
« Reply #11 on: August 30, 2021, 08:11:38 »
Pánové já bohužel fakt ale vůbec netuším. Mě ani nikomu z kolegů se nic takového neděje a na help desku podobnou stížnost taky nemáme, divný.

Pcmann, ty jsi psal, že se to děje i u jiných bodů. Kdyby jen u keší, trošku bych sázel že máte přes Geocaching4Locus stažené nekompletní keše (jen "basic") a keše se dotahují při stisku, tedy chvíli to trvá. To že se to děje u všech bodů to trošku komplikuje.

Maximálně mě napadá, jestli by jste jeden z vás byl ochoten vytvořit a nasdílet mi kompletní zálohu v aplikaci přes "Správce zálohování". Tím bych u sebe mohl obnovit jak identické nastavení tak i body a trasy a zkusit nasimulovat stejný problém u sebe na telefonu.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #12 on: August 31, 2021, 17:39:31 »
No nedělalo by mě to problém zaslat, akorát tedy netuším jak, bo celá "zipsoubor"  má asi 100mega. Nějak tedy zmenšit? Jinak u mě pouze keše. Ostatní se jeví OK. Jsem PM a keše tahám z databáze.Joska.
« Last Edit: August 31, 2021, 17:42:22 by Joska 000 »
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Citlivost bodu.
« Reply #13 on: September 10, 2021, 17:17:30 »
Ahoj,
Jsem PM a keše v Locusu zobrazuju přes Y&MDův doplněk GeoGet4Locus, kde mám uloženou celou databázi geogetu. Pokud někam jedu na kešky tak si vždy příslušnou oblast přímo v geogetu aktualizuji a pak celou databázi stáhnu do Locusu. Navíc tohle chování pozoruji až u nového Locusu a verze starší to nedělalo.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 70
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi Poco
Re: Citlivost bodu.
« Reply #14 on: September 15, 2021, 08:39:53 »
Já to prostě nechápu. Doma když v aplikaci pracuji, tak vše bez problémů, jak při zumování, tak se nabízí v roletce co si chci zobrazit apod. Jak začnu cestovat tak pravej opak. Pokud ještě s aplikací po cestování doma pracuji, pořád to zlobí. Po určitých operacích s mobilem to zase funguje normálně. Udělal jsem záznam, tak jenom jak to zobrazit?