Author Topic: Problémy s LM 3.51.3  (Read 779 times)

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Problémy s LM 3.51.3
« on: April 17, 2021, 11:20:35 »
Po cca 1/2 roční pauze v používání LM jsem udělal aktualizaci na poslední verzi 3.51.3.
V tom uplynulém období jsem taky prodělal upgrade na Android 11. Bohužel mě nenapadlo LM před jeho aktualizací spustit, takže nevím jestli dále popsané nesouvisí i s A11 nebo s LM.

Problém 1 - start LM
po spuštění LM 3.51. (poklepání na ikonu) LM se objeví splash.jpg

po několika desítkách sekund se objeví nereaguje.jpg
 
případně to rovnou skočí na domovskou stránku telefonu.

V některých případech se po poklepání na splash okno objeví dříve známé info okno LM o načítání map a bodů. Pokud se ale zobrazí, tak až při načítaní cca poslední třetiny map/bodů (body má v řadě složek).

Subjektivně odhaduji, že start LM 3.51.(pokud se vůbec zdaří), mi trvá cca o 1/3d déle než u dosavadní verze.


Problém 2 - nedostupné SmartMaps
Vím, že SM jsou mrtvé, ale z určitých důvodů mě pořád většinou vyhovují lépe než mapy vektorové.
Se zprovozněním SM jsme řešili problém cca před rokem https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=6966.0
Pokud se podívám na offline mapy teď, tak SM ze seznamu vypadly - viz offl_mapy.jpg

Samotná aplikace SM mapy ukazuje.
Je možné SM na A11 v LM 3.51 spustit?
Resp. je vůbec možné SM do LM přidat?
Nejsou nakonec SM příčinou problému 1?

Výše uvedené problémy mám na telefonu Samsung A70 s Android 11.



« Last Edit: April 17, 2021, 15:11:58 by roze »
 

Offline Žajdlík Josef

  • Expert
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 433
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
  • Device: Samsung A3 (2017), Samsung A 8 (2019)
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #1 on: April 17, 2021, 14:19:16 »
To vypadá na podobný problém (1) jako u mě s verzí 4.0.2 na Android 8. Popsal jsem to zde: https://help.locusmap.eu/topic/24128-p%C3%A1d-aplikace-po-startu-v-4-0-2 Menion by potřeboval vytvořit chybové hlášení - je tam návod - ale mě už se to nedaří nasimulovat. Ty pády aplikace proběhly jen asi 5x po aktualizaci na 4.0.2 a od té doby to běží. Takže jestli se to u Tebe ještě projevuje, zkus pro něj vytvořit ten log.
« Last Edit: April 17, 2021, 14:20:51 by Žajdlík Josef »
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #2 on: April 17, 2021, 15:44:02 »
@Žajdlík Josef  - jj, má to podobné příznaky, díky za tu du s logem - vyrobím jej.

A ještě jeden postřeh... udělal jsem upgrade na LM 3.51 i na tabletu s Android 8.  I na něm mám SmartMaps, databáze bodů je trochu odlišná od telefonu ale se startem LM na tomto tabletu nemám problém.
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #3 on: April 21, 2021, 00:17:48 »
Log ze startu LM 3.51 vytvořen -> https://app.box.com/s/qgi643diyvmw8aigyp0x9ul6ir12k1pd.

Stav je u mne s tím problémem setrvalý.. po normálním poklepaní na ikonu Locus nenastartuje. Pak po několikerém (10-20x) poklepání na splash okno start doběhne.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #4 on: April 21, 2021, 15:40:30 »
Zdravím,
díky za log. Vidím tam jeden hodně starý neřešitelný problém, který vypadal, že nějakými updaty Androida/Locusu zcela zmizel, až doteď.

Bohužel, s tím opravdu nepomůžu přímo. Nesouvisí to ani s LM Pro, stejný problém bude i s LM4. Zkusil bych určitě obyčejný pře-install aplikace. Případně můžu poskytnout jakoukoliv starší verzi.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #5 on: April 21, 2021, 16:37:09 »
Chtěl jsem ještě nějaký pátek používat LM 3.51, ale pokud první pomoc vede (může vést? :()přes reinstalaci, tak jsem zkusil v tomto stavu i instalaci LM4.
 LM 4 startuje bez problémů, ale první zjištěná potíž je jako u toho LM3.5 - nenabízí se k použití SmartMaps:- viz problém 2 v úvodním příspěvku.

Takže rád bych poprosil i odpovědi na otázky tam vznesené.
Díky.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #6 on: April 22, 2021, 09:52:51 »
Zdravím roze,
LM4 startuje, hmm. To by stále mohlo podporovat mojí teorii, že přeinstalace by mohla pomoci.

Smartmaps, to bude zajímavé.
Předně, od září 2021 dojde v Locusu k zásadní změně v souborovém systému a tyhle mapy na 100% přestanou fungovat a už ani nebudou moci fungovat. Do té doby by ale stále měli.
Nicméně už dlouho jsem Smartmaps apku nepoužíval. Zkusil jsem jí tedy nainstalovat a na telefonu s A11 spadne hned při startu. Na A7 se mi jí ale povedlo rozchodit a mapy vidím a fungují. Též v aplikaci nedošlo k žádné změně který by měla problém způsobit.

Zkusil bych starší verzi, např. Locus Map Free/Pro 3.50 z ledna http://bit.ly/lmVersions . Tím by se mohlo potvrdit, že problém je opravdu v poslední verzi Locusu. Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 244
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #7 on: April 22, 2021, 19:28:27 »
Vrátil jsem se k doporučené verzi 3.50. Když ta startovala OK, tak jsem zkusil ještě jednou i v.3.51.
A tentokrát už startuje taky OK.
Pak jsem si vzpomněl, že jsme SM řešili už cca před rokem https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=6966.msg59670#msg59670. Už si ale nevzpomínám, zda jsem tenkrát ty SM ze složky \sdcard\Android\data\menion.android.smartmaps\files\SmartMaps\  vykopíroval (asi ano), protože v Nastavení LM takto zanořenou složku nevidím => nelze přidat.
Po vykopírování SM se mi teď SM zobrazují v LM 3.5 i v LM 4.
Takže pro tentokrát problém zdá se kompletně vyřešen. Díky za pomoc a radu.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12529
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Problémy s LM 3.51.3
« Reply #8 on: April 23, 2021, 07:20:56 »
Apka funguje, mapy taky, super.

Vykopíroval ... no Locus by si měl SmartMaps mapy najít sám. Nicméně pokud něco pomohlo, pak perfekt. Jen tedy jak jsem psal, je velmi pravděpodobné, že tohle přestane fungovat od listopadu, minimálně na nových A11+ Androidech.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download