Author Topic: Android 10 a Smartmaps  (Read 523 times)

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Android 10 a Smartmaps
« on: May 12, 2020, 23:01:03 »
Je tady někdo, kdo by používal SmartMaps na Androidu 10?
Dokud jsme měl Android 9, tak jsem měl SmartMaps ve vnitřním úložišti a fungovalo to. Po upgradu Androidu na v 10 mě SmartMaps zahlásily, že je nemám aktivované. Již dříve jsem prodělal 2-3 reaktivace SmartMaps při výměně telefonu a myslel jsem, že to bude i teď v pohodě. Požádal jsem o uvolnění licence, zadal jsem ve SmartMaps licenci (to proběhlo OK, kontroloval jsem to i na internetu). Jelikož se mapy nezobrazoval, tak jsem provedl odinstalování SmartMaps a udělal jsem novou aktivaci. Mapy se mě nabízely pak ke stažení, ale nestahují se. Zobrazí se pouze info, že probíhá stahování, ale k žádnému nedojde. Chlapík od SmartMaps co uvolňuje licence, s tím nechce nic mít.

Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
Mám i vektorové mapy, ale jsem na ty SmartMaps zvyklý  :(
 

Online Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11883
  • Thanked: 442 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #1 on: May 13, 2020, 11:04:18 »
Zdravím,
no já měl SM nainstalované a funkčí ještě na A9 a po updatu na A10 zůstali jak byli a fungují ... hmm koukám že už licence nefunguje. Nicméně mapy tam jsou.

Měli by se i u tebe nejspíše stahovat do adresáře \sdcard\Android\data\menion.android.smartmaps\files\SmartMaps\ . Máš tam tuhle složku s adresářovou strukturou kterou si SmartMapy vytvořili? Případně nemáš ty mapy zazálohované? Pak by se dali nakopírovat sem do podsložky "maps" a pokud ti aktivace funguje, mělo by to šlapat.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #2 on: May 13, 2020, 12:00:20 »
Na tomto telefonu mam cca 100GB vnitřní oaměti (ani jsem tam SD kartu nedával). Mapy se mě stahují do
té složky , jak píšeš, akorát do vnitřního úložiště. Už jsem na to chtěl rezignovat, ale ráno jsme zkusil ještě jeden pokus o stažení... nejdříve se mi podařilo stáhnout free SM autoatlas, další mapa nešla. Zkusil jsem restart telefonu a stáhl jsem jednu z placených map. Už jsem si myslel, že i za cenu restartů telefonu se mi to podaří stáhnout, ale povedly se jen další dvě mapy a pak konec.
Ráno jsem to zahlásil na SM podporu a čekám na jejich další radu :-(.
Nenapadlo mě si ty mapy schovat, než jsem začal s těmi reinstalacemi/reaktivacemi laborovat. Myslel jsem, že ta reaktivace SM proběhne bez problémů, jako jindy.
 

Offline Sólista

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #3 on: May 13, 2020, 13:41:12 »
Mě jedou v pohodě na Android 10, jen je kolikrát potřeba dost zoomovat než se načtou.
 

Online Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11883
  • Thanked: 442 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #4 on: May 13, 2020, 16:11:28 »
No ona "sdcard" je vnitřní paměť ale to je druhá věc :).

Pokud nepůjde, můžu je kdyžtak někam nahrát ke stažení, většinu mám myslím staženou.

Jinak kluky na podpoře bych tím už ani moc neotravoval. Co jsou pod Seznamem, ta apka se nevyvíjí a spíše se diví, že jím to Seznam nezařízl komplet. A já taky :).

@Sólista
myslíš v Locusu? Je to možný. Ta práce s nimi není úplně snadná a můžu potvrdit, že ne vždy Locus korektně najde tu správnou mapu k načtení. Ale dá se to ...
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #5 on: May 13, 2020, 19:19:54 »
Ufff, tak SM už mám v telefonu  :)

Jak jste to mysleli s tím zoomováním?
Mě se občas po zapnutí Locus zobrazí info pro každou ze SM, že ji nemám aktivovanou, ale pracovat se ní dá. Resp. se info o neaktivaci nezobrazí a zobrazí se rovnou základní SM autoatlas a pak nejde přezoomovat na podrobnější vrstvu - mysleli jste toto?
V tom případě mi pomáhá jít na výběr mapy a ve vlastnostech SM poklikat na nějakou podrobnější vrstvu.
Nebo ukončit Locus s vektorovou mapou, s tou se pak příště otevře a pak přepnout mapy na SM. Pak se zobrazují i ty podrobnější vrstvy.
Nebo existuje nějaký jiný fígl?
« Last Edit: May 13, 2020, 22:51:50 by roze »
 

Online Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11883
  • Thanked: 442 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #6 on: May 14, 2020, 07:57:39 »
Ufff, tak SM už mám v telefonu  :)
No vida :).

Jinak načítání je problematičtější. Něco z toho (hlášení o neaktivovaných mapách), jsme nějaký rok/dva řešil s aktuálním programátorem SmartMap, neúspěšně. Načítací problémy jsou pak spíše na mé straně. Nicméně vzhledem k tomu, že mapy se nadále nevyrábí, tak myslím že investice do zlepšení už zde není moc výhodná, pardón.

Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 237
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SGA70, Lenovo TAB 8 Plu
Re: Android 10 a Smartmaps
« Reply #7 on: May 14, 2020, 10:13:19 »
OK, žádnou změnu nežádám - jen jsem zde sondoval know-how, jak stav řeší jiní.