Author Topic: Prosba - jak dostat Ozi do Locuse  (Read 4473 times)

Offline padluke

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Prosba - jak dostat Ozi do Locuse
« on: June 08, 2011, 12:01:32 »
Zdravím vás :-), v první řadě bych chtěl autorovi tohoto programku podekovat za vybornou praci a za to ze se projektu stale venuje. Tento programek jsem dlouho hledal a muzu s klidem rici, ze splnuje vsechny pozadavky co jsem si nastavil.
A ted ta prosbicka,,,,nemohl by nekdo zdatny a nekdo kdo by mel na to cas, vytvorit programek nebo nejaky navod jak dostat do Locusu ozi mapy. Na foru se to nejak probiralo, ale vysledek zadny aspon ne u me. Zkousel jsem i navod co poskytl autor programu ale bohuzel bez vysledku.
Myslim si ze takovych jako jsem ja co maji sve mapy pro Oziho a radi by je dostaly do Locusu je vicero.
Dekuji za pripadnou odpoved :-)
P.
« Last Edit: June 10, 2011, 14:47:36 by padluke »
 

Offline ormoru

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Názor a prosba :-)
« Reply #1 on: June 10, 2011, 08:48:37 »
Změn prosím název vlákna: Prosba - navod jak dostat do Locusu ozi mapy
Stane se to pak přehlednější pro ostatní, až budou podobnou věc.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cevacevikus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Prosba - jak dostat Ozi do Locuse
« Reply #2 on: June 21, 2011, 21:58:32 »
Použij MAPC2MAPC, novější verze (ale placená) umí výstup rovnou do SQLite databáze. Starší zadarmo umí pouze "OSMTracker", ale tento formát lze převést pomocí prográmku PDMapCreator do SQLite databáze.

Pokud se při tvoření mobilního atlasu použije volba "Write atlas directly to mobile device", tak se mapy inteligentně sloučí do jedné složky/databáze.

Jinak stručný návod najdeš také zde:Správce map > MAPC2MAPC
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline MedoMys

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: Prosba - jak dostat Ozi do Locuse
« Reply #3 on: June 28, 2011, 13:25:19 »
Tady je postup, ze kterého jsem vycházel http://http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=13&t=280&p=1107&hilit=OZI+convert#p1107

Někde na netu jde najít funkční plná verze Global Mapperu. Do té načteš OZI mapu ( BTW ta aplikace umí všechny možné i nemožné formáty, i online zdroje ), a exportuješ jako OSM ( vytvoří adresář, do kterého mapu rozkouskuje do dlaždic 256x256 ).
Takto si můžeš z různých zdrojů exportovat různé zoomy.
Pak si je v tom adresáři připravíš tak, jak by ti to nejlíp vyhovovalo ( např. zoom 18 OZI mapa ShoCart, zoom 15 autoatlas, zoom 20,21 základní mapy, ...).
A když už jsi spokojený se složkou s jednotlivými zoomy a jejich dlaždicemu, spustíš PD Map Creator, který to převede na SQLite databázi, tj. tvar používaný Locusem.
( http://http://pocketdrake.cz/doku.php?id=download#vytvareni_map )

Kdyby byla výsledná databáze příliš velká ( víc jak 2 GB ), připrav is několik menších celků, převeď je pomocí PD map creatoru každý zvlášť, vytvoř nový adresář v adresáři Locus/Maps a zkopíruj je všechny do něj. Pak se jednotlivé části budou tvářit jako jedna mapa.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jahodajiri

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Prosba - jak dostat Ozi do Locuse
« Reply #4 on: July 06, 2011, 12:42:35 »
Ahoj prosímtě,nainstaloval a koupil jsem MAPC2MAPC 457_64 . Nevím nebo nedaří se mi v něm otevřít skalibrovanou mapu z Ozi exploreru a pak teda následně převest na SQLite databázi. Moc prosím o nějakou radu,kdo už to dělal atak. Děkuji.

Quote from: "cevacevikus"
Použij MAPC2MAPC, novější verze (ale placená) umí výstup rovnou do SQLite databáze. Starší zadarmo umí pouze "OSMTracker", ale tento formát lze převést pomocí prográmku PDMapCreator do SQLite databáze.

Pokud se při tvoření mobilního atlasu použije volba "Write atlas directly to mobile device", tak se mapy inteligentně sloučí do jedné složky/databáze.

Jinak stručný návod najdeš také zde:Správce map > MAPC2MAPC
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cevacevikus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Prosba - jak dostat Ozi do Locuse
« Reply #5 on: July 08, 2011, 12:06:21 »
Ahoj,

pokud umíš alespoň trošku anglicky, neboj se ozvat autorovi aplikace, velmi rychle reaguje na problémy a drobné požadavky řeší do několika dnů...

V další verzi bude opraveno načítání ZM10 map, kdy je v kalibračních souborech mnoho MMPXY a MMPLL záznamů (ty stačí dočasně vymazat)...

Další problém co by jsi mohl mít je nenainstalovaný balíček z http://http://map.hut.fi/files/Geoinformatica/win32/ a vyber
http://http://map.hut.fi/files/Geoinformatica/win32/Geoinformatica-2011-03-16.exe nebo novější. Potom je třeba upravit edit>locate a tam vybrat soubor GDAL_Translate...

Až Ti to půjde, můžeš zkusit dávkový převod do OSM Tile Tracker a poté konverze přes PD Map Crerator (výše).

Pokud by to nepomohlo, spoj se s autorem...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »