Author Topic: Vypíná se mi získávání polohy  (Read 589 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 216
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Vypíná se mi získávání polohy
« on: December 14, 2019, 21:04:08 »
Zdravím, mám nový telefon, dal jsem si na něj Locus Pro a děje se, že se mi při spuštěném Locusu (ale se zhasnutou obrazovkou, čili běžícím na pozadí) vypíná určování GPS polohy. V praxi to vypadá tak, že spustím Locus, GPS poloha se automaticky spustí, ukáže mi, kde jsem, zhasnu obrazovku, chvíli jdu, rozsvítím obrazovku, a Locus má určování polohy vypnuté. Musím ručně kliknout nahoře na ikonku satelitu, a na obrazovce Satelity (kde nejsou žádné vidět), ručně dole stisknout "Vypnout získávání polohy" a opětovně "Zapnout získávání polohy". Satelity naskočí, poloha v mapě se zaktualizuje, ale při zhasnutí obrazovky a po chvíli opětovném rozsvícení je situace zase stejná, čili offline a potřeba to ručně oživit.
V nastavení Locusu přitom nemám zvoleno, aby se "Lokalizování vypnulo, když je Locus skrytý", mělo by tedy fungovat pořád, ale nefunguje.

Přesně to samé se mi dělo i na předchozím telefonu. Nějak jsem to nakonec rozchodil, ale netuším jak. Poradíte? Díky.
 

Offline Joska 000

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi redmi5 Global
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #1 on: December 15, 2019, 08:38:37 »
Tady toto dělá ve founu spořič baterie. Je potřeba dát Locus do vyjímek.  Nastavení na pozadí/žádné omezení.
« Last Edit: December 15, 2019, 08:41:51 by Joska 000 »
 
The following users thanked this post: wlashack

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 216
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #2 on: December 15, 2019, 17:55:04 »
Díky, to je ono!
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 216
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #3 on: November 21, 2020, 07:46:25 »
Jen doplním, že na novém telefonu se to „zařazení Locusu do výjimek pro spořič baterie“ nastavuje přes Nastavení - Baterie a výkon - Aplikace a úspora baterie - Locus Map - Žádné omezení.
« Last Edit: November 23, 2020, 17:34:26 by wlashack »
 

Offline poutnikl

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 656
  • Thanked: 69 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Xiaomi MI A2 (6G/128G) / A10 / LM3 Pro + LM4 alpha
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #4 on: November 23, 2020, 16:44:14 »
Navíc hodně pomáhá, že nové Androidy mají vyhledávání v nastaveních, což hledaní toho pravého místa hodně ulehčuje.

Offline Menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11929
  • Thanked: 461 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #5 on: November 25, 2020, 10:21:43 »
Figuruje tu "nový telefon" ale nepochlubil jsi se jaký ;).

Seznam kde/jak vypnout optimalizaci máme tady: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:gps_lost_fix_android6. Pokud tam tvůj postup chybí, dej vědět a kolega Michal to ihned doplní.

Díky a ať slouží  ;)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
Support email: locus.map@asamm.com
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 216
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Vypíná se mi získávání polohy
« Reply #6 on: November 25, 2020, 10:26:38 »
Xiaomi Redmi Note 9 Pro, Android 10, MIUI 12.0.1
Na té stránce máte „hodně podobný“ postup, nicméně přesně tak, jak jsem to napsal tučně o kousek výš, to tam nemáte, takže to tam kolega Michal asi klidně může doplnt.

Díky.
 
The following users thanked this post: Menion