Ono jde o to, že když už teď vím, jak se to chová, tak to zní celkem logicky a nebude mě to už dál strašit. Ale když to člověk neví a začne používat Plánovač, tak dost pravděpodobně zažije podobné zmatky a překvápka, které jsem zažil i já, protože jsem prostě vůbec nečekal, že plánováním trasy se mi budou duplikovat a následně ztrácet ikonky.
Např. před cestou do Kodaně jsem si nastrkal do mapy ikonky míst, která chci navštívit (strávil jsem s tím hezký večer). Pak jsem si ještě ty ikonky propojil Plánovačem, abych se pak na dovolené už rovnou vydal na průzkum. V letadle jsem na to ještě kouknul, vše v pořádku, jen vidím, že se některé body zobrazují dvakrát. Tak ty duplicitní pomažu a skryji naplánovanou trasu, aby mě nemátla cestou z letiště na hotel. No a po přistání spustím Locus, koukám nechápavě do mapy, kde naráz není vůbec žádný bod, ani ten můj hotel. Zbytečný stres. Vůbec mě nenapadlo, že se body skryjí spolu s trasou, protože Locus pracuje standardně s trasami a body zvlášť. Ani že duplicitní body v mapě vlastně byly v pořádku. Tak jen koukám na prázdnou mapu a nechápu.
Když už teď vím, co se děje a jak věci fungují, už mě to nedostane, ale to chování mi prostě přijde nestandardní vzhledem k tomu, jak Locus znám. A jak jsem psal — přišlo by mi lepší, kdyby se ikony bodů, které si Plánovač přidává do mapy, bůbec nezobrazovaly jako ikony bodů (jen standardně jako trojúhelníček, jak to Plánovač běžně dělá), protože se tím podle mého jen mate uživatel — buď vidí v mapě ikonek moc, anebo málo. Měl by vidět jen to, co si skutečně do mapy ručně nasází a zobrazí.
Ber to jako můj názor a zkušenost, nechci tvrdit, že to je uděláno špatně.