Author Topic: Locus se minimalizuje  (Read 429 times)

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Locus se minimalizuje
« on: May 15, 2019, 18:21:22 »
Zdravím, poslední dobou se mi děje, že běžící Locus se při ztmavení a následném rozsvícení obrazovky telefonu zminimalizuje, takže pokaždé, když se chci podívat na mapu, musím Locus nejdřív ručně obnovit v seznamu spuštěných aplikací. Dřív se to určitě nedělo, je to nějaká novinka a netuším, co ji zůsobuje. Poradíte prosím?
V nastaveních Locusu jsem se nevrtal, aspoň o tom nevím, že bych něco měnil, co by mohlo tohle divné chování způsobovat.
Díky.
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 160
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #1 on: May 16, 2019, 06:39:57 »
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11297
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #2 on: May 16, 2019, 08:42:18 »
Hmm a to obnovení funguje tak, že je okamžitě během vteřiny vidět mapa a nebo to celé trošku trvá, nejspíše je i vidět ten načítací dialog a celé to zavání spíše tím, že Locus Map startuje komplet znovu?

Děje se to samé i pokud běží v Locusu nějaká služba jako záznam trasy, Live tracking, POI Alert, ...?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #3 on: June 02, 2019, 22:00:16 »
Mapa se po ručním obnovení načte okamžitě.

Locus se minimalizuje, i když v něm běží například záznam trasy.
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #4 on: June 02, 2019, 22:02:43 »
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
Těžko říct, ale jediná aplikace, která se tak na mém telefonu chová, je Locus. A dřív se to nedělo.
 
The following users thanked this post: Jencek

Offline hlavsar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
  • Device: Huawei P20pro
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #5 on: June 03, 2019, 21:30:50 »
No nevim, ale prijde mi, ze se neco opravdu zmenilo s chovanim Locusu na pozadi. Vzdycky kdyz jsem driv vyskocil z Locusu (2x back), tak pri dalsim spusteni se mi opet zobrazila iniciacni obrazovkaa a az teprve pak mapa. Ted rovnou startoval Locus. Jakoby stale bezel na pozadi.
 

Offline Jencek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 8 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi, Redmi Note 4, Global
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #6 on: June 08, 2019, 07:58:17 »
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
Těžko říct, ale jediná aplikace, která se tak na mém telefonu chová, je Locus. A dřív se to nedělo.

Stejné chování mám i já, locus aktivní jako služba, krásně je vidět jak po načtení otisku prstu aplikace přejde do pozadí  ;D, takže taky klik navic
Hledám pro radost.
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #7 on: July 14, 2019, 11:01:34 »
Ještě jednou se vracím k topicu tohoto vlákna — mám za sebou 14 dní v Dánsku s Locusem, a tak, jak jsem si dřív práci s mapou užíval, teď je to přesně naopak — změnilo se to v totální opruz. Muset znovu a znovu spouštět Locus, kdykoli se potřebuji podívat do mapy (což například v cizím městě je každou chvíli) je šílené. Ze zoufalství jsem pak přešel na Google Maps, protože to s Locusem prostě nešlo.

Nepíšu, abych prudil nebo si stěžoval, jen že považuje tohle chování za zásadní a byl bych rád, kdyby se co nejdřív vyřešilo.

Díky a hezké léto všem.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11297
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #8 on: July 15, 2019, 16:01:56 »
Ale to pruď, alespoň se to někam pohne. Doufám že to nemělo zásadní vliv na dovču, to vždy slyším nerad :/.

Takže počkat, co tedy přesně se děje:
- Telefon má nastavený zámek obrazovku na nějakou "secure" (otisk prstu, pattern, PIN) metodu zámku obrazovky.
- Spustíš(te) Locus Map, běží, vypnete displej tlačítkem na telefonu, zapnete displej, zadáte otisk/pattern/PIN a Locus Map je shozen na pozadí a je třeba ho znovu vyvolat kliknutím na ikonu aplikace a nebo ze seznamu naposledy spuštěných aplikací? Chápu to správně?

Nastavení co by zde mohlo mít vliv
- optimalizace baterie telefonu. Tzn. pak jedině že byl Locus Map komplet ukončen což poznáte že start bude chvilinku trvat případně může (ale nemusí) být vidět načítací dialog
- nastavení > displej > vypnout zámek displeje
- "Locus Map jako služba" případně jiná služba která má aktivní notifikaci když běží (záznam trasy, live tracking, navigace, ...) by měla udržet Locus Map na živu co to jde
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #9 on: July 15, 2019, 16:08:42 »
Určitě mi Locus nepokazil dovču, takže to určitě neřešíme. Jde jen o to, že se s ním fakt mizerně pracuje, pokud jej člověk potřebuje každou chvíli zapínat/vypínat.

Co se týká nastavení, mám myslím vše přesně tak, jak to mít mám, tedy:
- Locus se určitě nevypíná, po znovuspuštění naběhne ihned
- Locis jako služba mám zapnuto a je i vidět nahoře na telefonu v horní liště, že Locus jede. On se jen po zhasnutí obrazovky zminimalizuje, takže je nutné jej kliknutím na jeho ikonku znovu zobrazit. Čili jakmile jednou ztmavne obrazovka telefonu, bude Locus po jejím rozsvícení (třebas tím otiskem prstu) minimalizovaný.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11297
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #10 on: July 15, 2019, 16:10:11 »
Oki, díky, zkusím si s tím nějak pohrát.

Já jen po pravdě snad ani nevím jak bych ručně aplikaci minimalizoval (myslím jakožto programátor v kódu) :).

EDIT: ah už vím jak a dokonce se to vlastně dělá když něco běží (záznam trasy) a klikne se na zpět. Je tam pak tlačítko minimalizovat. Nicméně takhle funkce se sama od sebe jen tak volat nemůže. Zajímavý, jdu to prozkoumat.
« Last Edit: July 15, 2019, 16:13:25 by menion »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #11 on: July 15, 2019, 16:15:50 »
Já nejsem kodér, ale taky mi to přijde hodně podivné. Nicméně je Locus jedinou aplikací, která se takto chová. Schválně jsem vyzkoušel snad všechny, které mám na telefonu, a ani jednou podobný "efekt" zmizení nenastal. Vždy přesně taková obrazovka, s jakou telefon vypnu, se mi po rozsvícení zobrazí. Kromě případu, kdy je na obrazovce Locus.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11297
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #12 on: July 15, 2019, 17:06:53 »
Zkus ještě prosím změnit nastavení jak jsem zmiňoval: "nastavení > displej > vypnout zámek displeje", jestli to něco udělá. A ještě poprosím o verzi Androida. Nějak se mi nikde nedaří ten problém nasimulovat ale pro Android 8.1+ jsem našel drobné vylepšení které by mohlo něco udělat pokud to nastavení co jsem zmínil bude hrát roli.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #13 on: July 15, 2019, 20:55:29 »
Mám tam nastaveno "Všechny zámky displeje". Ale i když nastavím "Jednoduchý zámek", chová se to stejně, tzn. ihned po rozsvícení displeje se Locus minimalizuje. K té minimalizaci tedy evidentně dochází až po rozsvícení, ne při zhasnutí. Aspoň to tak tedy vypadá = vidím, jak se obrazovka Locusu po rozsvícení ztrácí.

Android mám verzi 9 PKQ1.181007.001 (takto mi to telefon ukazuje).
Telefon mám Xiaomi Mi Max3.
« Last Edit: July 15, 2019, 20:59:17 by wlashack »
 

Online wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 204
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Locus se minimalizuje
« Reply #14 on: July 15, 2019, 21:01:50 »
Och! Tak teď jsem jen tak z hecu zkusil v nastaveních zámků displeje volbu "Systémová nastavení", a začalo se to chovat normálně!
Tak se to tím asi vyřešilo.
« Last Edit: July 15, 2019, 21:03:33 by wlashack »