Author Topic: Nejde mi zálohovat Locus  (Read 481 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Nejde mi zálohovat Locus
« on: December 29, 2018, 06:58:07 »
Zdravím, zkouším na aktuální verzi Locusu zálohu (kompletní) a nefunguje. Ve složce se vytvoří jen temp soubor, ale zip se zálohou už ne. Poznal jsem to podle toho, že vždy na konci zálohování se objevoval pruh s možností vysdílet zip soubor zálohy, což se teď neděje. Tak jsem spustil správce souborů a našel jen ten temp soubor.
Snad ještě dodám, že mám data locusu převedená na SD kartu (dle vašeho návodu) a vše funguje. A asi by měla i záloha, protože ten temp soubor se na té kartě vytváří kde má, jen se to tím i zasekne a nedoběhne to celé, takže chybka bude asi jinde.


UPDATE: Zkusil jsem teď udělat zálohu na tabletu a taky to nefunguje.
« Last Edit: December 29, 2018, 11:50:23 by wlashack »
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #1 on: December 29, 2018, 16:23:12 »
Mi teď v poslední verzi 3.35.2 záloha funguje, ale Locus je celkově hrozně pomalý, někdy nevykreslí LoMap (některé dlaždice chybí), nefunguje restart (ten v nastavení, když vymažu dočasná data), dlouho se načítá při startu. Toto vše začalo až teď s aktualizací. Telefon S7
Locus Pro
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #2 on: December 31, 2018, 09:04:29 »
Tak změna - záloha se nakonec udělá, ale trvá to nesmírně dlouho. Jak dlouho to trvalo netuším, našel jsem ji v telefonu až večer, kdy mě napadlo zkontrolovat, jestli to náhodou nedopadlo, a ono to dopadlo.

Asi by bylo fajn, kdyby ten proces zálohy měl nějaký grafický ukazatel průběhu, podobně jako když se třeba někam nahrává soubor, aby člověk viděl, že se něco děje a jak to postupuje.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11390
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #3 on: January 02, 2019, 11:31:50 »
@wlashack
mno pokud kliknu na "zálohovat vše", je vidět dialog s "Pracuji..." takže dokud je vidět tento dialog, záloha probíhá. Pokud se bavíme o automatické záloze, tak ta, pokud zrovna běží, by měla být vidět v notifikačním centru. Jak tedy prosím přesně spouštíš zálohu, ať nasimuluju to samé uz sebe.

@Dan S.
koupni prosím sem: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:locus_performance
Žádné problémy s výkonem s poslední verzí hlášené nemám, takže to bude spíše nějak globální problém s obsahem.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 206
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #4 on: January 02, 2019, 15:05:48 »
Mluvím o manuální kompletní záloze a zformuloval jsem to nepřesně, pardon. Dialog s ukazatelem průběhu se sice objeví, ale pak se to vrátí do Locusu a — nic. Dřív se objevila (tuším že zelená) lišta, která nabízela možnost ten archiv sdílet (třeba na Google Disk, což jsem používal). Teď se mi ale nezobrazí nic. A otevřu-li správce souborů, žádný archiv se zálohou v něm nevidím (on se sice vytvoří, ale za hodně dlouho, netuším proč).
Dřív se to chovalo normálně, tedy hned po zazálohování zelená lišta s možností odeslat archiv, teď ne.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11390
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #5 on: January 02, 2019, 15:13:50 »
Zelené lišta bude opravena hned v další verzi, akorát jsem ji ráno opravil :). Tak snad to pak bude fungovat jak jsi zvyknutý.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 
The following users thanked this post: wlashack

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 155
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Nejde mi zálohovat Locus
« Reply #6 on: January 02, 2019, 19:57:48 »

@Dan S.
koupni prosím sem: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:locus_performance
Žádné problémy s výkonem s poslední verzí hlášené nemám, takže to bude spíše nějak globální problém s obsahem.

Nenapsal jsem to konkrétně, ale samozřejmě se jedná o start Locusu bez dalších přídavných vrstev, bodů, tras, ... pouze Locus a vybraná LoMap.
Problém s vykreslením map je u LoMap CZ a A, jiné nepoužívám.
Telefon S7, stále svižný, problém jen s Locus.
Locus Pro