Author Topic: Navigovat - 200 metrů  (Read 618 times)

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Navigovat - 200 metrů
« on: July 08, 2018, 18:10:17 »
Locus používám často (roky) k navigaci po silnici. V poslední době se mi několikrát stalo to, že když jsem sjel z naplánované trasy a pak se na ní zase dostal zpět, tak je navigační linka pro cca 200 metrů jaksi vybledlá. Pochopil bych to dejme tomu pro cca pár stovek metrů od sjetí/najetí na trasu, ale když k tomu dojde, tak už je těch prvních 200 metrů vybledlých 'na furt'. Nesrovná se to po kilometru ani po 10, ani po 20 :-(.
Vypadá to jako banalita, ale v městské zástavbě se řídím nejen zvukovými pokyny, ale i vizuálně dle mapy. Pokud je prvních 200 metrů barevně vycmrndlých, tak v kombinaci s barevným pokladem/mapou, často nevím kde jsem :-(.

Zkoušel jsem v těchto případech nějaké kejkle - změnu barvy navigační linky, ukončení/spuštění navigace nebo celého Locusu nebo i restart celého telefonu, ale když už má těch 200 metrů vycmrndlých, tak je to na furt.



 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11390
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #1 on: July 17, 2018, 13:47:51 »
Ah tohle se děje i s poslední verzí? Zatr. Tenhle problém jsem celkem dlouho už dříve řešil a myslel jsem, že k velké slávě vyřešil ...

Problém je v nekorektním napočítávání kolik z trasy se už projelo a kolik ne. Ideální by bylo, kdyby existovala nějaká trasa u které se ti to vždy stane. Lze si např. zobrazit trasu uloženou v databázi a při vypnutí GPS v aplikaci spustit navigaci. Pak lze jezdit středovým kurzorem a testovat jak se to chová. Kdyby v nějakém místě tenhle problém byl vždy, bylo by to super. Koukni prosím a pokud něco takového bude, export do GPX bude perfekt. Díky

Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #2 on: July 17, 2018, 14:01:13 »
Aha, poslední verzi Locusu určitě nemám. Byl jsem teď na několik dní v terénu a před odjezdem na takovou výpravu aktualizace z 'opatrnosti' nedělám.
Jakmile aktualizaci Locusu udělám a problém by se znovu objevil, tak bych se ozval.
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11390
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #3 on: July 17, 2018, 16:02:06 »
No tohle jsem opravoval někdy před více jak půl rokem, takže jestli ti chybí pár updatů, to nehraje roli. Díky
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #4 on: July 22, 2018, 18:16:24 »
Chtěl bych to původní hlášení v 1. příspěvku zpřesnit...
trasy pro Locus si připravuji v GeoKuku http://wiki.geocaching.cz/wiki/Geokuk
Moje trasy mají cca 15-20 průjezdních bodů, Celou navigační trasu si připravím v Locus Plánovači předem před vyjetím a během jízdy mám defaultně vypnutá mobilní data.

Ještě cca před 2 měsíci jsem se zobrazením navigační linky neměl problém... sjel jsem z trasy, Locus to nahlásil (limit pro sjetí z trasy mám 100 m), Locus se pokusil o přepočet, mobilní data zakázána k přepočtu nedošlo, najel jsem na původní trasu navigační linka se zobrazila v plné sytosti barvy.
Teď, když s trasy sjedu a opět se na ni dostanu, tak dostávám cca pro prvních 200m  tu vycmrdnlou zelenou (tj. moji navigační zelenou linku).

Moje navigační trasy mají cca 15-20 průjezdních bodů - metodou pokus/omyl jsem dnes zjistil, že v případě, že se dostanu do toho problému s vycmrdnlou zelenou (viz screenshot v 1. příspěvku) , tak mi pomůže zapnout mobilní data, vynutit přepočítání trasy s tímto nastavením:



Testováno na Locus 3.29.2.

Chápu, že to je můj specifický problém, nerad tím zatěžuji.
Zkusím to dále 'pozorovat/testovat' => zatím žádnou akci nežádám.
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #5 on: September 05, 2019, 19:13:44 »
Opět jsem se dostal do té situace s vybledlou navigační linkou v prvních cca 200 metrech.
Mám v.3.39.2.
Neexistuje aspoň nějaký workaround pro tuto situaci?
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #6 on: September 08, 2019, 17:05:42 »
V uplynulých 3 dnech jsem dost jezdil s navigací. Bylo cca 5-7 případů, kdy jsem sjel s trasy a po najetí byla navigační linka OK => asi se dá problém těžko reprodukovat.
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11390
  • Thanked: 305 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #7 on: September 09, 2019, 18:11:31 »
Docela jsem doufal že tohle je jednou pro vždy vyřešeno. Tedy alespoň mě se to nepovedlo nasimulovat ... už pěkně dlouho. Bohužel, ta nahodilost je velký kámen úrazu. Budu to sledovat o to bedlivěji, díky.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Navigovat - 200 metrů
« Reply #8 on: September 09, 2019, 18:18:16 »
No, já teď jezdil s Locusem po více než půl roce. Jezdil jsem teď celý týden a stalo se mi to jen asi 2x :-)
odhaduji to na cca 3-5% procent případů při sjetí z trasy.