zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je technicky možné vyřešit následující věc.
Už mám on-line nakešováno dost velké obejmy různých map a pokud chci některé jejich části aktualizovat, tak to v podstatě nijak nejde.
V nastaveních je v tomto směru nabídnuto pouze - vymazat kompletně dtb dané mapy....a pak zase začít od 0.
Ta aktualizace je záležitost hlavně pro mapy OSM, na jejiž tvorbě se aktivně podílím a kde se na rozdíl od jiných map odehrávají změny prakticky permanentně.
A samozřejmě by se mi jako spolutvůrci často hodilo mít přímo v terénu možnost nejaktuálnějších dat a vidět, zda např. tady tato cesta, pěšina už v mapě je a zda začít hned trakovat nebo ne.
Ale předstva, že kvůli bych kvůli tomu musel zrušit celou tu dosavadní, leckdy opravdu těžce vydobytou dtb, mě dosud nedála odvahu tak učinit :shock: .
Jen tak naokraj, je docela "zábavné" proklikávat na OSM identickou mapovou oblast s různým přiblížením, jak se tam v různých měřítcích střídají ty nově doplněné věci.
To se děje v závislosti na tom, jak byla která dlaždice stažena a mezitím zaneseny úpravy a poté třeba opět stažena, ale již v jiném měřítku.
Když měřítka dojdou, tak už logicky nelze zobrazit další nově zakreslené změny.
Může pak dojít i k paradoxům, kdy na na oddálenějším pohledu je více "novinek", čili detailů, než na tom nejdetailnějším, protože ten byl stažen dříve, než ke změnám došlo.
A popravdě, za tímto účelem je vždy nejvíce potřeba právě ten nejdetailnější náhled.
Tak jen, zda by šlo třeba někde navolit to, aby se při opětovném on-line přístupu nad danou oblast a při každém, daném přiblížení dala nahradit - přepsat ta původní dlaždice novou - aktuální?
Nepožaduji, aby app. snad i přímo takové změny sama objevovala a nabízela, to už možná asi ani není technicky možné.
Jde mi jen o tu samotnou předvolbu aktualizace. Možná by bylo sympatické, mít pak možnost takové volby někde na pravým panýlku. No nechci si vymýšlet.
Samozřejmě aktualizace by byly přínosné pro všechny mapky, ale jak jsem již zmínil, u OSM by to velmi pomohlo i z pohledu tvůrců, tedy zejména pak přímo v tom terénu.....
-----------------------------------------
Pokud by to momentálně nebo vůbec nešlo takto aktualizovat, co případně mám udělat, abych o dosavadní data nepřišel a přitom je měl v aktuální nabídce zachována :oops: ....díky

.
P.S. Jsem jen řadový uživatel telefonu a v podstatě i PC, co je uvnitř už není až tak pro mě, proto prosím případnou radu sdělit raději co nejvíc polopaticky.... :roll: