Author Topic: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )  (Read 33565 times)

Offline locus.sv@heime.org

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #345 on: May 30, 2018, 19:57:35 »
I understand your way of doing this and I was used to do this when I was on Windows Phone and Maaloo Geocaching. But it was always a hassle to remember everthing. It starts to get complicated when you have 5 or more TBs, drop them in different caches and visit tens or more caches. You have to write down what you do and be sure to do the right thing when home.

I think Menion's approach is good, but a few bugs have to be sorted out.
« Last Edit: May 30, 2018, 19:59:26 by locus.sv@heime.org »
 

Offline locus.sv@heime.org

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 47
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #346 on: May 30, 2018, 20:41:24 »
That's the common use case that complicates Condor's one-click solution and it's the reason, why I prefer log of trackables in the same screen, where you log a cache - so in the same moment.
Or did we miss something @Condor? :)

This is how GSAK is doing it. You edit your logs, tell what to do with each and every TB and at a later stage in time, you send it to groundspeak. It works like a charm.
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #347 on: May 30, 2018, 22:03:09 »
***  3.31.0 RC2   ***

The first and only click on the online log and this has happened.
Below TB records continue.


The magnifying glass is now great!

Line spirit! Some bugs ...
Appears when POI notifications are running


« Last Edit: May 30, 2018, 22:20:26 by Condor »
 

Offline Michal

  • Administrator
  • Apprentice of Locus
  • *****
  • Posts: 120
  • Thanked: 8 times
    • View Profile
    • Asamm Software
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #348 on: May 31, 2018, 13:28:02 »
3.31.0 RC

My opinion on the setting dialogues:
1. An unnecessary complication of the structure of the settings. Why these additional levels, are there still a lot of settings to it?

2. The German translation has become worse, has Google translated?

Hi Frank,

Locus settings are very complex, we all know that, and for many (especially new) users, they were too complicated. In order to make them more intuitive we restructured them. Not on a base of our whims - its new structure comes out of an extensive testing, experimenting and thorough user survey. And as @menion has written, we struggled to rework it on behalf of logic and best possible UX for as many people as possible.

As for the German translations - Locus is translated by users voluteering in Crowdin translation project. If you are sure you could contribute and improve Greman translation, you can participate in it as well.
PR/support & UXW & copy, Locus team, Asamm Software, Prague
 

Offline lor74cas

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 312
  • Thanked: 24 times
    • View Profile
  • Device: Samsung A5 2017
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #349 on: May 31, 2018, 15:00:02 »

@lor74cas
"stop" intent, in this case, makes sense, but most common scenario will be request without defined "profile". Ok ... solution ... "name" defined = only apply if this profile is active, otherwise stop always.

Support for Live tracking is planned.

Hello, tested intent on last version:
Example:
track rec started with profile geo
intent sent pause geo, paused current geo recording profile OK

track rec started with profile car
intent sent pause geo, paused current car recording profile NOT OK
 

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 382
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #350 on: June 02, 2018, 07:59:15 »
 Hello Menione, please try again to add to screen rotation preferences. With the new beta menu, you need to click 9x to change it. This is quite a lot. Otherwise I like the new menu, it is much clearer.
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #351 on: June 02, 2018, 21:43:01 »
Field Note Manager (FNM)
It does not update the list after editing.

Action:
Existing record, tap and hold to edit, edit record - delete record, click back, return to FNM list.

This list will remain old with no existing records.
« Last Edit: June 02, 2018, 23:12:11 by Condor »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11782
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #352 on: June 02, 2018, 22:16:41 »
@Condor
- screenshot with greyed trackables appear after creating a new log? Greyed trackables are already uploaded to gc.com, so it looks more like editing of old log.
- and I also saw a "ghost line", just wasn't able to simulate it. I'll look at it once more, thanks
- problem with refresh of FNM ... ah, possible. I'll check it too, thanks.

@lor74cas
thanks, so, next version ;)

@Žajdlík Josef
understand. I was thinking about this setting in presets ... mainly on the bike, it is usually a problem. Unfortunately, now it's not possible, but in near future...

Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #353 on: June 02, 2018, 22:57:04 »
@Menion
- screenshot with greyed trackable

I did a lot of tests ...
Yes, you're right, it's some old records. I do not know where and why does Locus archive them?
These records were tested and deleted. I do not have them stored anywhere.
I have no offline (FN) record at this time.
I open a cache, write a new log, and I will download the TB list to send it. And we'll get a long long gray list!
Now I've looked at it and added another 7 entries! I did not send anything! Each new TB list opening adds additional gray records. I did not send anything.
You understand?  ;)
I already have a list of 4 displays   :D

+edit
I did not use the send button!
And I just looked at the GC and:

23. 5. 2018    Condorik took it to Koral
This old test I do not see in Locus anywhere today send on GC!
I did not use the send button!
I did not even use the TB refresh button
This is what the white records are on the screenshot!!!

+edit 2

I have probably reached some limit (Max TB record? I have them 11)
Because the gray record has ceased to grow.
I'm in the state that I can not make any new TB record anymore.

+edit 3
Maybe if I used the TB refresh button I could go on  :D :D :D
I do not want to try it! I do not want another unwanted record on the GC site.
« Last Edit: June 02, 2018, 23:33:22 by Condor »
 

Offline Žajdlík Josef

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 382
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M, Alcatel One Touch II, Samsung A3 (2017)
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #354 on: June 03, 2018, 18:01:55 »
Thank you, Menion, if it was too complicated, just add the option to the quick settings.
 

Offline slarti76

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 208
  • Thanked: 18 times
    • View Profile
  • Device: S9, XCover 4s - Galaxy Tab S5e & S2 9.7
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #355 on: June 04, 2018, 14:57:24 »
Just back from hiking in Scotland, hope it's not too late for some wish for next version ;)
I didn't get the chance to try out the new intents yet, but I'm looking forward to it. However, I'm missing one: "Activate Preset" (by name). With this, intents would be able to set anything that can be done in presets. Furthermore, adding new settings to presets automatically makes intent more powerful.
Case in point: I now have Tasker setups for Hiking, Biking, Car Navigation, etc. that are able to setup all aspects of my phone, start Locus/recording, etc. Only to have to display a popup at the end "Please choose the correct Locus preset now". With such an intent, it would finally be possible to to have a 1-click solution.

And another tiny thing: As you're improving point filters, could you also amend the track filters with a "Activity type" selection?
« Last Edit: June 04, 2018, 15:08:34 by slarti76 »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11782
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.30.+ ( 15. 3. 2018 )
« Reply #356 on: June 04, 2018, 15:10:04 »
Hi guys,
quite a long time since last bigger update and quite a lot of feedback from all of you. This month is "king of active users" @Condor (after many many months before when kings were mostly @gynta & @balloni), so thanks :).

The new version is out, so new discussion in new topic, please.

Last unsolved issues:
@Condor
probably some old problems caused by older system. If you want to get rid of it, please send me again your field notes database file and I'll fix it manually or simply delete this file ( Locus\data\config\gcFieldNotes.db ) if you don't care about your logs in Locus Map. I should at least check what is a problem with your current db.

@Žajdlík Josef
I'll add this setting to Presets, it will just take a while till I do some more changes in the app

@slarti76
too late, version is out. Anyway, most of your changes need some more work. No worry ... June is another month when we may do some improvements in app ;).

Have a nice week!
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!