Author Topic: Geocaching waypointy  (Read 5704 times)

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Geocaching waypointy
« on: May 12, 2011, 17:41:38 »
Ahoj,
chtěl bych se nejprve zeptat, jestli Vám korektně fungují GEOCACHING waypointy
Díky za info
Betonář
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #1 on: May 13, 2011, 19:31:27 »
Mě ano :) ... co kdyby jsi trošku rozepsal kde je problém?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Geocaching waypointy
« Reply #2 on: May 13, 2011, 20:06:49 »
Ani já nemám problém. Používám PQ GPX generovaný pomocí GEOGETu a testoval jsem i addon Geocaching4Locus z Marketu a oboje chodí dobře.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #3 on: May 13, 2011, 21:00:10 »
Jestli delas export z gsaku nabo geogetu, mas zatrhnutou volbu export waypointu?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #4 on: May 13, 2011, 21:15:38 »
Chtěl jsem nejdřív vědět, jestli v tom jsem sám. V podstatě se mi někdy nezobrazují na mapě waypointy, které si sam pridám metodou rucniho zadani souradnic. Zduraznuji, ze se na mape neobjevuje, kdyz ho mam v seznamu waypointu zaskrtnuty. Nelze na nej tedy "kliknout" a chci li na nej navadet pomoci kompasu, tak si musim na mape najit ikonku multiny... Docela zdrzuje.
No nevim, v cem bych mohl delat chybu. Treba je to jen nejaká spatná instalace. Pokud bych zjistil vice, tak se ozvu
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #5 on: May 14, 2011, 07:50:24 »
no špatná instalace určitě ne ...

zkus to prozkoumat a když mi popíšeš přesný postup co mám udělat abych se dostal ke stejné chybě tak to určitě opravím ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #6 on: May 14, 2011, 17:17:32 »
No tak jsem byl dnes na nějakých multinách a po dnešní zkušenosti bych řekl, že se mi nezobrazují nikdy. Takže to asi bude nějaká chyba na mé straně, když to nikdo jiný nepotvrzuje
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline MedoMys

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 55
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #7 on: May 15, 2011, 21:28:18 »
Opět hlásím problém s editací souřadnic bodů. Už to bylo nedávno řešený, ukládaly se pouze změny souřadnic provedené před dialog Edit. Pokud se editovalo rovnou, změna se neuložila. Chybka byla opravena, ale už je zase zpátky ;) Verze 1.7.4
Jestli to nesouvisí s problémem, co hlásí Betonar ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #8 on: May 17, 2011, 07:27:25 »
díky, to tam zase nějak vzniklo kvůli těm přidaným výškám ... snad opraveno :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #9 on: June 05, 2011, 20:27:43 »
Sorry za oživování starého topiku. Měl bych pár dotazů.
Locus používám především na geocaching a tudíž jsou pro mě POI velmi důležité. Po zapnutí Locusu se někdy zobrazuje skupina POI a jindy nic. Je toto pouze náhodné nebo to lze nějak ovlivnit ?

V poslední době jsem zaznamenal pár vychytaných feature. Jako návrch na zlepšení bych chtěl navrhnout přidání tlačítka s otevením detailů keše (Zobrazí info o vybrané keši) na obrazovku s kompasem, která mě na danou keš naviguje. Když se ke kompasu dostanu taklo: na mapě vyberu bod(keš) -> zobrazím info -> dám kompas a pak použiju tlačítko z5, tak jsem na informacích o keši, ale když si nenechám zobrazit info o keši, ale hned z popup okenka vyberu kompas, tak po použití tlačítka z5 musím bod(keš) otravně lovit na mapě. Toto tlačítko by výrazně přispělo k rychlejší "práci" a místa tam na něj je dost.

Dál bych se ještě jednou chtěl zasadit o zobrazování atributů o keše. Když člověk jen tak vyrazí někam do terénu bez znalostí místních keší, tak atributy jsou dost důležité.

Poslední, ale nejdůležitější věcí je detekce zapnuté GPS. Řekl bych, že v 75% případů Locus zobrazuje vypnutou GPS a nikdy nenajde satelity, i když je GPS zapnutá. Věčně musím v Locusu zapínat a někdy je nutný i restart aplikace. Vím, že už se to tady řešilo a snad částešně pro někoho i vyřešilo. Klidně mohu telefon na pár dní půjčit - jsem z Prahy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #10 on: June 06, 2011, 10:52:37 »
ahoj,

koukám že ti pamatování si posledního stavu docela zlobí. Poslední zobrazené bod (ne waypointy) by si locus měl pamatovat. Stejně tak stav GPS při vypnutí a tedy následném zapnutí. Co s tím, teda netuším. Zkusím něco málo zěmnit ohledně té GPS tak to zkus prozkoumat po vydání nové market verze (už možná dnes, mám tam nějaké důležité opravy)

Tlačítko na kompas přidáno. Atributy u keše už v locusu dávno jsou ale bohužel originální PQ nepohcopitelně tuhle informaci neobsahuje. Co jsem testoval, tak z programu skrýšotlač lezou keše i s attributy korektně.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #11 on: June 06, 2011, 11:34:12 »
Quote
Tlačítko na kompas přidáno. Atributy u keše už v locusu dávno jsou ale bohužel originální PQ nepohcopitelně tuhle informaci neobsahuje. Co jsem testoval, tak z programu skrýšotlač lezou keše i s attributy korektně.
Díky za úpravy! Odpoledne stáhnu a vyzkouším.

Tak já mam "boužel" premium membership a tak jsem toto fičuru přehlédnul. Zkusím se tedy seznámit se skrýšotlačem.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #12 on: June 06, 2011, 11:41:38 »
no já nejsem gc znalec a navíc jsem taky premium takže jsem tohle už dlouho netestoval. Pokud mi někdo prozradí jak získat officiálně attributy keše tak to nějak rád zapracuju, ale jak říkám, v originál PQ jsem to nenašel ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Betonar

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: Geocaching waypointy
« Reply #13 on: June 06, 2011, 13:12:13 »
Tak jsem zagooglil a mam to. Když si v nastvení učtu na gc.com zmaníš GPX veersion z GPX 1.0 na GPX 1.0.1 , tak už tam ty artibuty jsou. Stáhl jsem si obě verze GPX souboru pro jednu keš a v novější verzi atributy jsou.

Code: [Select]
     <groundspeak:attributes>
        <groundspeak:attribute id="38" inc="0">Campfires</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="34" inc="0">Quads</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="33" inc="0">Motorcycles</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="32" inc="0">Bicycles</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="25" inc="0">Parking available</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="24" inc="0">Wheelchair accessible</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="19" inc="1">Ticks</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="15" inc="1">Available during winter</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="13" inc="1">Available at all times</groundspeak:attribute>
        <groundspeak:attribute id="7" inc="1">Takes less than an hour</groundspeak:attribute>
      </groundspeak:attributes>

Myslel jsem, že novější verzi souborů stahuji, ale nějak jsem si toto zapomněl nastavit. Je tedy možné, že Locus atributy umí i z oficiálních GPX souborů, ale já prostě stahoval starší verze souborů bez těchto informací. V práci teˇď nemám geotelefon a nemohu ověřit.
Jinak toto jsem zkoušel na GPX souboru s jednou keší.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12475
  • Thanked: 775 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Geocaching waypointy
« Reply #14 on: June 06, 2011, 13:17:05 »
no krása ... to jsem netušil ... tak tyhle by uměl mohl ale takhle jsem to taky nikdy nezkoušel. Navíc tam groundspeak nějaké nové přidával tak tam asi nebudou všechny. No akorát valím verzi na market, tak to odladíme do příští verze ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download