Author Topic: show view  (Read 4052 times)

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
show view
« on: September 21, 2016, 18:49:51 »
Zdravim. Nemozem nastavit spat do menu v spodnej liste funkciu show view. "Niekam zmizla" a neviem ako ju dat naspat....je tam len rotate map na vyber.


vdaka
« Last Edit: September 21, 2016, 19:28:21 by Bobo Lobo »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #1 on: September 22, 2016, 09:01:02 »
Zdravím Bobo,
mám tomu rozumět, že po kliknutí na ikonu rotace vyskočí též toto popup okno a v něm je jen "Rotate map" tlačítko, ne obě?
No divné, nicméně dle stylu dialogu, zdá se že používáš nějakou starou verzi Locusu, tam už pak těžko radit, takže v první řadě doporučuji update.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #2 on: September 22, 2016, 13:34:39 »
čest,
verzia Locus Pro je 3.18.6 ake stare to je netuším...
android 5.1.1 resp 4.2.2 (nainstaloval som koli skuske lokus aj na ine zariadene a sprava sa to aj tam identicky)


RE:
mám tomu rozumět, že po kliknutí na ikonu rotace vyskočí též toto popup okno a v něm je jen "Rotate map" tlačítko, ne obě?

....ked kliknem na ikonu rotace, tak nevyskoci popup okno ale rovnou sa aktivuje ta rotace. show view moznost volby chyba (v minulosti bolo a uz dva mesiace nie je)

RE:
nicméně dle stylu dialogu, zdá se že používáš nějakou starou verzi Locusu, tam už pak těžko radit, takže v první řadě doporučuji update.

.....to nie je screen z mojho zariadenia.....to len aby vážená "posluchacska obec tohto fora" mala predstavu o co sa mi jedna

este by som vyuzil tu moznost, ze si mi odpisal Ty a opytam sa...aky typ kompasu v mobile je pre vyuzivanie tejto funkcie (show view) najlepsi. moc do toho nevidim (mobily ma nikdy nezaujimali) ale niekde na webe som cital, ze je lepsi magneticky-hardwareovy lebo ten ukazuje field of view aj ked aparat nie je v pohybe, kdezto digitalny ukazuje FOV iba ked je aparat v pohybe pricom udaje ziskava zo satelitov ? fakt tomuto nerozumiem a ani neviem, ci som si ten anglicky text vylozil a prelozil spravne. chcem si kupit novy mobil - prvy smart , konkretne samsung S5 mini a ked lovim geocache, by som tuto funkciu chcel vyuzivat.

dakujem

 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #3 on: September 22, 2016, 16:14:45 »
Ah takže nevyskočí nic, pak tady pomůže jedině "dlouhý stisk" ;)

Ad kompas: v podstatě jde jen o to, jestli se bude pro rotaci mapy/kompasu, toho zmiňovaného směru pohledu atd., používat
a) pohyb dle GPS, který defunuje orientaci podle toho jak jdeš/jedeš
b) natočení telefonu pomocí zabudovaného senzoru

Pro a) potřebuješ jen GPS (mají téměř všechny telefonu), pro b) pak senzor pro orientaci či gyroskop (mají telefony snad skoro všechny též, S3 určitě ano).

a) má výhodu v autě nebo pokud je telefon upnutý u něčeho kovového. Výsledkem je celkem plynulá orientace nicméně jen podle toho jak se pohybuješ
b) na dohledání keší ideální, při stání na místě atd.

Přepínání co se bude používat je pak v Locusu v nastavení > senzory > HW kompas.

Tak snad alespoň tak, kdyžtak se ptej.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #4 on: September 22, 2016, 18:54:36 »
pod pojmom dlouhy stisk si uz musim jedine predstavit reinstal aplikacie locus, pač reštart tabletu uz som vykonal viac krat.

dakujem za objasnenie problematiky ohladne kompasu

PS: nejedna sa o S3 ale S5mini

 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #5 on: September 22, 2016, 19:00:24 »
Pardón, myslel jsem dlouhý stisk na inkriminované tlačítko. Tam vyskočí nabídka co se má při stisk vykonat, jestli dialog výberu nebo jedna konkrétní akce.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #6 on: September 22, 2016, 19:14:39 »
no...neviem fakt co je zle. na spodnej liste mam 5 ikoniek. vsetky istym sposobom reaguju na "dlouhy stisk" az na tuto inkriminovanu. tu sa neudeje u mna nic.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #7 on: September 23, 2016, 08:48:55 »
Zdravím,
tak tohle je už zajímavější. Podle kódu by se toto mělo dít pouze tehdy, pokud Locus detekuje že zařízení nemá senzor rotate. Musím se tedy zeptat zda jsi si jist, že opravdu na tomto zařízení (a ne jiném), to dříve fungovalo. V kódu Locusu se v tomto směru v poslední době nic neměnilo a nikdo si navíc nestěžoval, že by se něco změnilo.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #8 on: September 23, 2016, 17:20:14 »
...no pani, tak teraz si ma zneistil trosku.
nechcem tvrdit 100% ze ano - lebo clovek sa moze vzdycky zmylit ale na 80% som presvedceny, ze tam to "show view" predtym bolo, lebo odkial by som to poznal, ze ? kamos mi to ukazal a potom som to chcel vyuzivat aj ja.
pamatam si ako som chcel kdesi takto niekolko krat ukazat smer, kde je cache a ta výseč sa pohybovala tak skokovito-primrznuto....ospravedlnujem sa za tie laicke vyrazy...dalsim zariadenim, kde by bol locus nedisponujem. ta druha instalacia je na manzelcinem mobile a tam to tiez nefunguje ale tam neviem ci to predtym islo, na tomto mobile locus pouzivam len vynimocne. to je nejak y samsung prime core.

ja ako som spominal, tak moc tymto modernym zariadeniam nefandim, nemusim mat posledny výstrelok a ani "vlajkovu lod"  a nemam prehlad co-ktore dokaze a naco ktory senzor sluzi ale ten tablet je samsung tab 4 (SM-T230NU); 4.4.2; kernel version 3.10,04357157 (ak je to dolezite...)


 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #9 on: September 23, 2016, 17:31:42 »
Zdravíčko,
tak tady bude asi zakopaný pes.

Specifikace toho tabletu je zde: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_4_7_0-6251.php . Sjeď dolů k sekci "Features" > "Sensors" a je tam pouze "Accelerometr" který na orientaci nestačí.

Je potřeba aby zařízení obsahovalo přímo senzor na orientaci i ve spojení s gyroskopem, viz. například: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_mini_i9195i-7468.php
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #10 on: September 23, 2016, 17:34:36 »
...a este co sa tyka tych zmien....na tomto spominanom tablete pri sucasnej verzii androidu mi externe (offline) mapy na karte fungovali bez problemov asi jeden rok a posledny azda pol rok, pri kazdom zapnuti lokusu nejaky opening wizard ma problemy s pracovnym priecinkom.

..a odvolava sa nato, ze od verzie androidu 4.4 nie je dovolene zapisovat do korenoveho priecinka karty SD !!!
takze rok som ich tam mal na karte a slapalo to pri tej istej verzii androidu....toto nech mi niekto racionalne ale zaroven "polopate" vysvetli.
 

 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #11 on: September 23, 2016, 17:39:27 »
tak som potom namesičník....ja by som stale tvrdil, ze som tu funkciu na tom tablete mal, len nefungovala podla predstav...
pretoze kamos kompas ma ..a tam ta funkcia show view pracuje-funguje jak "švycarske hodinky"
a nikde inde som sa uz s tym nemal sancu stretnut len na mojom tablete.
 

Offline Bobo Lobo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: show view
« Reply #12 on: October 04, 2016, 09:41:32 »
podla toho co si napisal to znie vsetko logicky a jeden by si mohol pomysliet, ze som blbec ale stojim si za vsetkym co som predtym napisal.

nic sa tu nevyriesi. povazujme to za skoncene. mam novy telefon a tam show view zatial pracuje.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: show view
« Reply #13 on: October 04, 2016, 10:54:49 »
Tak hlavně že to teď funguje! Ať slouží.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download