Locus obchod - nemohu navázat spojení

Started by mitah, June 28, 2016, 23:49:56

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mitah

Ahoj vespolek,
po poslední (včerejší) aktualizaci se nemohu dostat do Locus obchodu. Ani z menu, ani pomocí přidání nové vektorové mapy.  Vyzkoušeno na dvou zařízeních (Motorola Moto G a Nexus 2013). Na Moto G (Android 5.1) vypíše pouze hlášku "Nemohu navázat spojení", na Nexusu (Android 6) ještě přidá "Problém s načtením vašeho profilu" a "Neznámá chyba 11306".
Dělá to ještě někomu, nebo to mám roz.... vrtané?
Lze to nějak napravit? Jako na potvoru pozítří odjíždím do Itálie a mapa by se fakt hodila ...
Díky moc.
  •  

Menion

Zdravím Mitahu,
error 11306 opravdu znamená problém při validaci přihlášení do Locus Storu. Přihlašuješ se přes interní Google účet v telefonu, tedy ten účet který je zadaný přímo v telefonu?

Možná bych se podíval sem: https://myaccount.google.com/security#connectedapps , vpravo by pak mělo být tlačítko "Spravovat aplikace". Tam lze určitě najít i Locus Map, tak na něj kliknout a dát "Odstranit". No a pak to zkus prosím znovu se v Locusu přihlásit.

EDIT: ah zatr,  tak v tom seznamu je jen přihlášení do Google Drive, ne to co se používá pro Locus Store.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 Release download
  •  

mitah

Ano přihlašuji se gmail účtem (přímo v telefonu). Bohužel v seznamu Aplikace propojené s vaším účtem Locus není.
  •  

Menion

Přiznám se že už mu to teď v noci moc nemyslí, nicméně s tímhle jsem se ještě nesetkal a nenapadá mě vůbec důvod na straně Locusu, proč by to tak mělo zlobit.

Zkusil bych restartovat telefon a zkusit to znovu, často to pomůže. A pokud ne, tak bych doporučil vysloveně odebrat ten účet v telefonu a opět ho přidat. Viz: https://support.google.com/nexus/answer/2840815?hl=cs

Je ale opravdu trošku divné, že vám to dělá na obou zařízeních.
  •  

mitah

Zdravím vespolek.
Dobrá zpráva je, že dnes to funguje. Zřejmě bez jakéhokoliv mého přičinění. Včera jsem opakovaně restartoval oba přístroje, zkoušel zastavovat a spouštět jednotlivé synchronizace (u účtu - na úrovni Androidu) a nic.
Dnes po příchodu do práce se Locus úspěšně přihlásil do Obchodu a požadovanou mapu už stahuji.
Děkuji za rychlou noční výpomoc, chápu, že brzo po půlnoci to není vůbec samozřejmé a oceňuji to. :)

Pro podobně postižené: restartujte a chvíli (ideálně přes noc) počkejte.
  •  

Menion

A vida, perfekt, to jsem rád. Spíše ještě než restarty a podobně, bych chybu hodil spíše na Google server. Chyba se totiž objevila v okamžiku, kdy Locus ověřuje že přihlášený uživatel má platné údaje a na tom se to šprajclo. Takže pánové nahoře asi zrovna něco ladili :).

Užij si dovolenou a ať mapa dobře poslouží.
  •