Author Topic: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)  (Read 33725 times)

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #45 on: May 21, 2016, 19:35:51 »
So it was probably problem of my OS, after telephone restart map control seems to work as expected. Please ignore the bug report.
 

Offline TrulloF

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
  • Device: Xperia Z5 Compact, Xperia X Compact (Sailfish X)
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #46 on: May 21, 2016, 20:57:04 »
In 3.17.1 I get the following behavior, which was not present before (see screen shots). Map names don't work as before e. g. Germany North and Germany South are both displayed as Germany etc.
Thank you for looking into it.
 
« Last Edit: May 21, 2016, 21:39:37 by gynta »
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3553
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #47 on: May 21, 2016, 22:42:16 »
what's wrong?

 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #48 on: May 21, 2016, 23:00:55 »
Don't ask me guys ... stupid issue in last minutes before release, heh :)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Tobias

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 100
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
    • Elevate themes
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #49 on: May 22, 2016, 10:30:15 »
Size of tiles is defined in map file itself. So Locus first get information about defined tile size from map header and then use this size to request MapsForge for rendering of tiles.
Standard mapsforge 0.4+ map viewer uses flexible tile sizes, 256px@160dpi,512px@320dpi etc. The renderer scales all elements accordingly. Apps that don't use the map viewer like OruxMaps/BCN are AFAIK using a fixed size for compatibility reasons, like 512px or 256px. That's why I was guessing that's the same with Locus.
developer of Elevate mapstyle for OpenAndroMaps
 

Offline john_percy

  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 700
  • Thanked: 96 times
    • View Profile
  • Device: MotoG
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #50 on: May 22, 2016, 11:00:39 »
what's wrong?

 
Not just Germany
« Last Edit: May 22, 2016, 12:18:56 by gynta »
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2533
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #51 on: May 22, 2016, 12:56:33 »
V 3.17.2
- map naming is solved :)

i didn´t know since when, but yesterday i noticed that after click on "Re-initialize map" i get a black screen and Locus stop after a while.
Locus PRO 3.42.0
 

Offline Kona

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S5
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #52 on: May 22, 2016, 14:01:28 »
Hi,

Just updated my Locus Pro and my England map name changed into United Kingdom which is wrong.

Similar mistakes were and still are in Locus Store in naming United Kingdom countries.
Great Britain is only England, Scotland and Wales no more.
United Kingdom Includes England, Scotland, Wales and Northern Ireland, also Isle of Man, Jersey, which all should me in the United Kingdom folder.
If Isle of Man and Jersey are as separate maps with flags, England, Scotland and Wales would have use their own flags instead of Union Jack of United Kingdom.

Or maybe one map of United Kingdom might be better idea.

Also Canary Island would use their own flag as it's sold separately from Spain.


Last night my Galaxy S5 updated to Android 6.0 and found some problems with SD card, rendering of maps is pretty slow, where can I find any help about that issue?

Thank you.
« Last Edit: May 22, 2016, 14:05:52 by Kona »
I read poems and maps.
Locus Pro maniacal user.
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 144
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy A8 (dualSIM) Android 9, formerly: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 6.0.1, Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #53 on: May 22, 2016, 15:39:58 »
Nice work again, but there is a bug in the geocaching logging section.
If you want to log there is only a single line to write into. Even on a   RETURN there is no linebreak.

I confirm that too. Rather unpleasant :-(
 

Offline slarti76

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 164
  • Thanked: 9 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Note 4, S5neo, S4 - Galaxy Tab S2 & Pro 8.4
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #54 on: May 22, 2016, 17:12:05 »
@slarti: new icons ... we will see

Special handling of categorized icons make sense, I was thinking about it some time ago. Little harder to create really easy working solution and it also needs quite some time to make it work properly. Probably easier solution should be some XML file inside zip, that should define these categories. Anyway suggest to copy this idea on help desk http://help.locusmap.eu/ , as it's really not task on few minutes and I would like to see if there is some interest or not. Anyway it's doable.
I realized that there is already an idea: http://help.locusmap.eu/topic/own-icon-pack-icons-divided-into-groups
And I already commented on it, sorry I forgot ;)
Anyway, good to bounce that one up - hope et'll be enough for you to consider. Like the XML approach, too!
 

Offline Christian

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 817
  • Thanked: 10 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #55 on: May 22, 2016, 19:17:10 »
Updated to 3.17.
Uptdated LoMap "Bayern"
Now i have errors in map rendering :(
.
After a clean reinstall of Locus 3.17.2 it seems that hgt files were corrupted / broken and the cache were poisoned also. Likely i tried to delete the wrong cache (on SDCard) or somewhere else so i could not solve the problem some days ago.
When i try today to repeat the problem by moving / deleting hgt files while Locus were running the problem occurs again. But the origin problem started when my SDCard were broken. But the hgt files are stored internally. Mystic...
Now it seems ok. Thanx for support.
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2533
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #56 on: May 22, 2016, 19:44:54 »
decision "don´t ask again"
- if "yes", decision is stored  :) how can i undo?
- if "no", decision is not stored :-[

Locus PRO 3.42.0
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3553
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #57 on: May 22, 2016, 21:11:41 »
- if "yes", decision is stored  :) how can i undo?
i'm nor sure now... but is there a word in config.cfg like "gps ... notify..."?
« Last Edit: May 23, 2016, 08:17:42 by gynta »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #58 on: May 23, 2016, 07:49:46 »
@Tobias: hmm so you want to say that new mapsForge may dynamically change rendered tile size based on defined parameter? So Locus should define as you wrote, till density 320dpi, use 256px, then 512px? I'll look what I may do here, thanks

@Čelda: should be already fixed in last version

@Christian: weird, anyway glad it's solved

@balloni55: "don't ask" results are stored internally and there is no option to reset this settings for now
« Last Edit: May 23, 2016, 08:17:55 by gynta »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2533
  • Thanked: 102 times
    • View Profile
  • Device: Motorola G3 MM 6.01
Re: [APP] - version 3.17.x (16. 5. 2016+)
« Reply #59 on: May 23, 2016, 08:33:37 »
Quote
"don't ask" results are stored internally and there is no option to reset this settings for now
ok understand

and ?
Quote
if "no", decision is not stored
Locus PRO 3.42.0