Author Topic: K verzii 3.15.x  (Read 2508 times)

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
K verzii 3.15.x
« on: January 27, 2016, 20:56:59 »
Otázka k časovým zonam pri logu. Osobné som tieto zóny používal pri cestách do zahraničia kvôli zachovaniu poradia nálezov a s tým spojené ďalšie veci.
Tejto zmeny sa obávam a potrebujem vedieť aký čas a v akej zóne teraz bude Locus odosielať na geocaching.com
Aktuálne časové pásmo podľa systému? Uloží tento čas a zónu do offline logu? Alebo použije aktuálne časové pásmo až pri odoslaní logu čo už môže byť iná zóna.
« Last Edit: January 27, 2016, 21:05:42 by Condor »
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #1 on: January 27, 2016, 22:24:21 »
Ľudia máte na karte trasy informácie dole v menu 4 ikony? Ja tam nemám doplnkové menu (puzzle).
Takže sa s tým prepočtom nemôžem hrať.
Chyba?

Edit:
Hups :-) ono to je v tom nástrojovom  menu vedľa (šípka hore) skryté pod ďalšie.

To že chýba puzzle platí len neviem či tam má byť. Na obrázku z noviniek k funkcií tam je.
« Last Edit: January 27, 2016, 22:38:37 by Condor »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #2 on: January 28, 2016, 08:48:23 »
Zdravím,

časová zóna byla odebrána jelikož již není potřeba. Čas kdy došlo k nálezu je v jednotném UTC formátu. V jaké časové zóně se tak stalo, to Groundspeak zcela ignoruje. Jak jste si určitě všiml, na stránkách Groundspeaku u logování nic jako časová zóna neexistuje. Jedině v nastavení uživatelského profilu ale to nastavení ovlivňuje pouze formátování času viditelného pro vás ale ne už jak na pozadí GS s logy pracuje. Takže být vámi, žádné obavy a logujte tak jak jste zvyklý. Časová zóna prostě nemá žádný vliv. (předtím měla a bylo to špatně. Odeslané logy měly pak čas nekorektně posunutý, bohužel).

Ad chybějící tlačítko ... kolega má nejspíše nainstalovaný Google Earth a ten je pak schovaný pod tímto tlačítkem.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #3 on: January 29, 2016, 02:47:13 »
Vyskakovacie okno detailu keš na mape. Nie to info po prejdení ale následne pod kliknuti.

Už v predošlej verzií nastala zmena (alebo skôr chyba) že pri automatickom skrývani pravého panelu sa nedá dostať do keš. Klik na keš a nič žiadna akcia. Info okno je zobrazené no to je všetko.

Správa sa to tak že najprv musím dvoj klikom vyvolať pravý panel a potom klik na bod-keš vyvolá to ďalšie podrobnejšie okno cez ktoré sa už dá dostať na detail bodu.

Nebol som si istý či to je závada na mojom mobile no prešiel som na nový mobil aj novú verziu Locusu a táto situácia je rovnaká.

Je to zámerné alebo skôr chyba? Naučil som sa s tým žiť ale... ;-)

P.S. nemôžem si odpustiť poznámku k novinke editácie času pri zápise logu. Omalovanka pekná to hej až som sa pozastavil že čo to za kompas. Chvíľu trvalo kým som na to prišiel ako nastaviť ten správny čas a trafiť minúty. 
Skúšal to niekto v zime v rukaviciach počas chôdze alebo v aute za jazdy nastavovať? Skôr nie ;-) Trocha mi uniká prakticky dizajn.... No dá sa s tým naučiť žiť.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #4 on: January 31, 2016, 17:19:21 »
Chyba s klikáním na bod je i v poslední verzi 3.15.0?? To doufám že ne!

A omalovánky? To bohužel netuším o čem je řeč. Nicméně to co vyskočí po kliknutí na políčko kde se nastavuje čas, to řídí Android v telefonu, nikoliv Locus. Nicméně pokud chceš potvrzení, pak prosím o screenshot.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #5 on: January 31, 2016, 17:54:51 »
Tie body a info okno už po preinstall Locusu fungujú normálne. Bol to asi nejaký pozostatok po obnove zo zálohy ale na nové zariadenie. Takže to je môj problém. Bol ;-)

A k tým hodinám porcelán screeny. Nikde k systéme som to nevidel a všade v nastaveniach času sú tie klasické točiace valce.
Jedine v Locuse sa zjavila tá zábavka :-D

 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #6 on: January 31, 2016, 18:12:18 »
Fajn.

Jo a tenhle výběr času mám  v telefonu taky a je to děsný :). Nicméně je to opravdu Androidí vynález. Pokud v jiných aplikacích výběr času ukazuje jiné okno, pak to vývojář dané aplikace musel naprogramovat u sebe jinak, tzn. nevyužívá systémový výběr ale vlastní výtvor.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #7 on: January 31, 2016, 18:20:57 »
Tak to je zaujímavé. Ďakujeme Android tímu.
Apropo systémový čas, budik, kalendár.... všade valce klasika. Tak nechápem zámer Android vo co go?
 

Offline Žajdlík Josef

  • Expert
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 427
  • Thanked: 38 times
    • View Profile
  • Device: Samsung A3 (2017), Samsung A 8 (2019)
Re: K verzii 3.15.x
« Reply #8 on: February 04, 2016, 19:58:35 »
Dnes jsem poprvé vyzkoušel na výšlapu upravené věci ve verzi 3.15.2.
1) oprava hlášení o délce délky trasy, super práce, funguje skvěle
2) doplnění "převodu textu na řeč u navádění". Tohle sice funguje, ale bez možnosti opakování hlášení v nějakých intervalech je to k navádění na bod nepoužitelné. Prostě to jen jednou zahlásí vzdálenost a tím to končí. Bez sledování displeje je tato funkce stále nepoužitelná.
3) odhadovaná délka trasy. Dobrá myšlenka, pokud by se doplňovaly nějaké nové položky, nabízím průměrné hodnoty na nordic walking. Vycházím zhruby z posledních 500 km svých záznamů. Průměrná rychlost pohyb: 6,0 km, průměrná rychlost vše(s přestávkami): 5,1 k