Author Topic: Locus a vykon pri velkom pocte objektov  (Read 1570 times)

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Locus a vykon pri velkom pocte objektov
« on: May 11, 2015, 16:30:22 »
Ahojte, vie niekto poradit, ako pomoct Locusu vo vykone pri praci s velkym poctom objektov?

Moja situacia je taka: mam pracovny priecinok s importovanymi priblizne 100 000 (ano, sto tisic) bodmi, ktore obsahuju kratku textovu poznamku (identifikator) a priecinok s trackmi, ktorych celokova dlzka je priblizne 100 000 (ano sto tisic) kilometrov.
Mojim problemom je to, ze Locus to cele v pohode zvlada zobrazovat, no je neuveritelne pomaly pri startovani.
Start appky trva priblizne 5-7 minut, co je naozaj vela, ak to mam urobit napriklad 5x za den.
Druhym problemom je, ze ak chcem zobrazenie tychto bodov vypnut, tak musim najprv nacitat ich kompletny zoznam, nasledne vsetky oznacit a potom dat skryt. A tato operacia tiez trva minuty.

Skusam rozne moznosti, no stale bez vysledku, tak by ma zaujimali skusenosti, ako dane mnozstvo dat ulozit, rozdelit, pripadne ako to cele nastavit, aby Locus nastartoval cim skor.
Vykon telefonu na to velky vplyv nema, skusal som to rozbehnut na 8 jadre s 3GB RAM a je to stale +- rovnake.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus a vykon pri velkom pocte objektov
« Reply #1 on: May 11, 2015, 17:34:59 »
Zdravím Axeli,

trošku se bojím, že tohle je opravdu nadměrné množství a limitujícím faktorem je zde výkon SQLite databáze která slouží jako úložště dat a i fakt, že Locus vyžaduje mít všechna data alespoň částečně načtená a nedokáže je načítat až když jsou potřeba.

Zeptám se, data pochází z nějakého GIS softwaru , který umí i export do SHP? Jaké činosti s daty provádíš? A je potřeba je mít načtené všechny najednou?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Locus a vykon pri velkom pocte objektov
« Reply #2 on: May 11, 2015, 18:12:04 »
Data su zdrojovo KML, vacsinou v tomto formate

<name> ABCDEFGHIJ </name>
<description>XYZ ABCDEF</description>
<Point>
<coordinates>10.23465 19.97651</coordinates>
</Point>

Jedna sa o priblizne tych 100 000 bodov importovanych v KML po 5000 bodov do jedneho priecinka v Locuse.
Zobrazovanie nazvov mam vypnute, zaujima ma len description po kliknuti na dany bod, viac nepotrebujem. Dlzka description je do 128 znakov.

----

Tracky su na 90% gpx, casto vytvorene prave Locusom, inokedy z Garmin zariadeni (zaznam trasy od par metrov po zhruba 2000 km vo velkosti do 10MB). Tieto ale nerobia vykonovy problem, nacitanie za 30 sekund je OK.

Problemom su body, ktorych je vela.
----

Ad SHP: previest by to asi slo, ale jedna sa vzdy len o body, nie o shapes...
Ad2: nepotrebujem mat vzdy nacitane vsetky body (hoci by to bolo dobre), ale potrebujem na mape vidiet vsetky v okoli cca 15km od kurzoru alebo od aktualnej pozicie, co moze byt aj 10000 bodov, podla ich hustoty.

Obmedzenia SQlite su mi jasne, hladam cestu nejakej optimalizacie, pripadne triku, ako to startovat sviznejsie, pripadne nacitavat az po starte aplikacie.

Moja otazka smerovala napriklad k tomu, ci nepomoze nejake namapovanie adresarov na SD/v internej pamati, importovanie po mensich/vacsich castiach, rozdelenie na viac priecinkov, zmena ikony, nacitavat ako mapitems namiesto points, skonvertovat tie kml pred importom na gpx, xml a podobne...
Taktiez ma zaujima moznost skryt/zobrazit vsetky body v priecinku bez toho, aby som dany priecinok musel zobrazovat a cakat 2 minuty na nacitanie tych 100 000 bodov, pricom jediny krok, ktory urobim je "show all" a nasledne 2 minuty cakania, kym sa vykreslia do mapy.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Locus a vykon pri velkom pocte objektov
« Reply #3 on: May 11, 2015, 18:20:54 »
Rozumím, takže nejde vysloveně o GIS záležitosti ...

Fajn, tak několik postřehů:

1) vypnutí a zapnutí obsahu složky - klikni na ikonu složky! Vůbec do ní nelez.
2) načítání přes mapItems je vždy výrazně pomalejší, takže ani nedoporučuju zkoušet. Navíc by to Locus nemusel utáhnout co se týče operační paměti. Už takhle to bude na hraně.
3) pokud stačí cca 15 kilometrů, tak bych vlezl do dané složky, zapnul filtr a nastavil "zobrazit body do 20 km" a ty pak jen zobrazil
4) nevím na čem přesně to načítání vázne nejvíce, jestli ikonky, nebo samotná databáze atd. To co můžu maximálně nabídnout je, že pokud mi pošleš takto naplněnou databázi na test, proměřím jí kde to vázne a pokud něco půjde, vylepšíme. Ale bojím se že tady toho moc nesvedu. Nicméně změřit se to dá a pak uvidím ten hlavní špunt.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download