Author Topic: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá  (Read 5067 times)

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« on: May 06, 2015, 04:47:33 »
Zdravím,
Po čase som sa dosta k GC Offlinizeru a skúsil uložiť keše pre offline použitie. Ako som už písal skor v inom vlakne že ma táto funkcia nechala v štychu minulý rok v zahraničí.

Dnes som skúsil stiahnuť a uložiť 200 keš. Dal som aktualizovať a stiahnuť logy a následne použil funkciu GC offnizer. Locus pracoval, postupne prešiel keše, vypisoval stiahnuté, chýba 0, percenta.... Po ukončení vypísal hotovo. Pozrel som zopár keš a všetko sa zdalo OK. Obrázky v listíngoch aj v záložke "obrázky" sú.
Zvolil som locus do offline modu a znova šiel pozrieť obrázky. Pri predchádzaní listingov som si všimol že mobil ťahá data! Ako to je možné pri mode offline!? CHYBA!

Takže som skúsil off dátove pripojenie a znova skúsil pozrieť listing a obrázky.


V zopár keš obrázky zostali asi tak 10 rozne náhodné keš.

V ďalších čo som prešiel asi 20 už v listíngoch len zemegule www s otáznikom, v logoch sem tam zostal maličky náhľad no po kliknutí už prázdne okno!

Ako má ta funkcia pracovať a čo uložiť? Píše sa v nej že uloženie obrázkov!

Skúsil som pozrieť do adresáru Locus, data, geocaching no štruktúra ide ďalej písmená a čísla a nepochopil som systém riadenia tak som len sem tam našiel nejaku keš v adresár s GC Číslom. Vacsinou len jedna najviac dve v jednom adresáry napríklad locus, data, geocaching, R, 4, (srozne písmená a čísla) a tam GCxxxxx a uložené obrázky.

GC Offinizer NEFUNGUJE!  Alebo?

Ďakujem za odpoveď prípadne skúsenosti niekoho kto tu funkciu používa v offline režime bez dátoveho pripojenia.
« Last Edit: May 06, 2015, 04:51:35 by Condor »
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #1 on: May 06, 2015, 05:07:38 »
Doplnenie:
Napadlo ma ešte...
Pozrel som velkost zložky geocaching a má cez 250 MB takže predpokladám že tie obrázky a možno aj tie z minulého roku sú všetky uložené fyzicky na karte.

Len locus ich nevie nájsť zobraziť alebo sa nejakou chybou alebo nastavenim snaží ich sťahovať znova na zobrazenie online.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #2 on: May 07, 2015, 14:12:46 »
Zdravím,

pojďme to jednou provždy vyřešit.

Offlinizer stahuje obrázky, které jsou v listingu a pokud se při spuštění zapne i využití "Live API", stahuje navíc i "Spoilery" které owner nadefinoval. Nic víc! Tedy žádné obrázky pro logy atd.

Obrázky jsou opravdu uložené v Locus/data/geocaching, kde logika je: pokud je keš jménem GCABCDEF, tak adresář bude Locus/data/geocaching/F/E/GCABCDEF

Jinak doporučil bych test. Smazat celý adresář "geocaching". Načíst jednu keš, použít offlinizer. Vypnout internet, podívat se do adresáře kde by keš měla mít obrázky a pak otevřít listing. Pokud tady někde bude chyba (obrázky nebudou na kartě nebo budou ale v listingu nebudou), tak mi napiš kód keše a já se na to podívám. Tohle nicméně používá celkem dost lidí a je mi záhadou že si nikdo jiný nestěžoval ...

Díky a omluva za trable, snad to vyřešíme.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #3 on: May 07, 2015, 14:34:59 »
Vďaka za reakciu. Idem to skúsiť...

Apropo ako owner definuje čo je spoiler? Ja ako owner to neviem a takú voľbu som si na GC nikdy nevšimol. Okrem toho že názov obrázku je "spoiler" a je uložený priamo do listingu cez user edit (nie v logu) treba ešte nejako alebo dá sa ešte nejako definovať že to je spoiler?
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #4 on: May 07, 2015, 15:14:49 »
Jo Condore, to se neptáš toho pravého. Nikdy jsem keš nezakládal, takže po pravdě vůbec netuším. Zkusil bych to na geocaching.cz fóru, kde určitě ochotně poradí.

EDIT: případně tady jsou též zruční kačeři, takže někdo s potřebnou informací? :)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #5 on: May 07, 2015, 17:10:46 »
Tak som to skúsil. Adresár geocaching delete a všetko znova.
Jedna keš OK
12 mojich OK
(zdá sa že všetky obrázky vložené priamo do listingu sú považované za spoiler)

200 keš sťahovanie ok výsledok 700 obrázkv OK 200 x chýba. Ale to asi nebude problém locusu. Neviem....
Zopár GC kodov z výpisu pri sťahovaní som si zapísal a následne konkrétne keš skontroloval a zdá sa že tie čo som stihol zapísať sú OK napriek ohlásenej chybe. Manuálne prejsť všetkých 200 keš a kontrolovať ich by zabralo dosť času a kontrolovať funkciu uloženia by bolo dosť kontraproduktívne.
Prešiel sme asi náhodných keš a zdá sa byť všetko OK aj keď s pocitom neistoty a tých 200 chýb straší v hlave :-D
Skúsim to dať ešte raz uložiť že kolko chýb vyhodí.

Doplňujúca otázka:
V niektorých keš je založka "obrázky" 2x !
Je to normálny stav alebo to je nejaká chýba?
V oboch zložkách sú tie isté obrázky.
Pri vlastnej som si všimol že v prvej záložke je názov obrázku starý ktorý som pred časom menil!
V druhej s novým názvom. Obrázky boli pred stiahnutím zmazane (celá zložka geocaching)
Obrázok bol znova stiahnutý no jeho názov si locus pamata ten povodny. Niekde v databáze to má uložené asi....

S
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #6 on: May 07, 2015, 17:28:05 »
Máš nějaký kokrétní GC kód keše u které byly ty errory? Kouknu proč se obrázek nestáhnul.

Ty dvě záložky jsou nejspíše způsobene Geocaching4Locus add-onem, který sám o sobě Locusu podhodí seznam obrázků. Trošku se to tam pak v Locusu pere, za to omluva. Pamatuju si že jsem to docela řešil a nebyl jsem schopen vymyslet nějaké kloudné řešení, tak snad časem.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #7 on: May 07, 2015, 17:32:38 »
2 x založka obrázky


Predpokladal som že to bude nejaka chýba a nejaký pozostatok ktorý vznikne pri sťahovaní aktualizácii keš a podobne.


Po odstránení keš a jej znova stiahnutí je zložka obrázky len jedna takže OK.

Otázka znie kedy vznikne táto chýba či sa bude opakovať a pre jej dstránenie je potrebné zmazať všetky keš z locusu čo sa mi fakt nechce.

Ďalšia otázka je aký vplyv na funkcionalitu budú mať tie dve zložky obrázky? To že tam sú dva krát mi nevadí ale...

Úvaha: chýba "neuloženia" respektíve len nezobrazovanie obrázkov moze súvisieť v tým že sú tam tie dve zložky obrázky. Netuším....


Momentálne sú všetky obrázky po zmazaní zložky geocaching a znova stiahnutí OK no len do kedy....

 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #8 on: May 07, 2015, 17:43:38 »
Aha takže addon 4locus to tam rve.

GC s chybovou hláškou

GC3W1BP
GC5APYG
GC2Y99F

Vďaka za odpovede a snahu o riešenie.

P.S. len pripomínam topic ohladne foto v logu. Ak bude niekedy čas.... ;-)
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #9 on: May 07, 2015, 18:13:50 »
Výsledok znova stiahnutia tých istých 198 keš:

Vacsina: nič na stiahnutie
Asi pri 20 keš stiahnuté 0, chýba 1, alebo viac

Výsledné oznámenie: stiahnuté 0 chýba 69

Zapísal som to čo som stihol no pri keš s GC začínajúcim na GC3xxxx som prestal stíhať písať. Zjavne je problém s keš rady GC3.....

GC:
3YXVY
3EDDP
3YE2F
3YGJ0
30JWX
3YGHW

43N44
56YWC

Doplnenie:
Pozerám že tie 3kove keš sú jedného ownera takže predpokladám nejaký externý problém v práve jeho listingoch.
Takže pri iných moze byt podobný problém a tie jeho a by som bral ako referenčné problémové.
« Last Edit: May 07, 2015, 18:25:17 by Condor »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #10 on: May 07, 2015, 19:42:50 »
No to byla ale pěkná chyba v tom stahování obrázků!!! Děkuju, opraveno
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline matobo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
  • Device: Huawei P7
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #11 on: July 21, 2016, 10:53:21 »
Ahoj Locusaci
Asi od upgradu Locus Pro na verziu 3.18.4 mi nefunguje Offlinizer.
v priecinku Locus/Data/geocaching/H/W/ nemam nic (a GC171WH by tam mohla mat stiahnute 3 obrazky)
v cache GC171WH Hrad hrusov vyberiem GC Offlinizer
zafajknem Pouzi Live API
Nic na stiahnutie asi po 2 sekundach
Priecinok H/W je stale prazdny

NEzafajknem Pouzi Live API
Nic na stiahnutie asi po 2 sekundach, proces uspesny.
ale v priecinku Locus/Data/geocaching/H/W/ stale nic nie je a obrazky sa nestiahli.
ked vypnem wifi aj mobilne data, tak Locus sobrazi kesku bez obrazkov.

Locus pouzivam roky, na tomto telefone povedzme 10 mesiacov
v Locus/Data/geocaching/ mam vela dat stiahnutych, posledne obrazky su z 10.7.2016
Skusil som odhlasit a nanovo prihlasit sa Geocaching kontom v Geocaching4Locus aj v Locuse, nepomohlo.

Ak spustim Offlinizer na zozname 50 kesiek, tak bez LiveAPI sa okno az trasie od prekreslovania a skonci za 5 sekund.
Ak nepouzijem LiveAPI tak to vypisuje jednu kesku za druhou a vsade NIC NA STIAHNUTE.
Poradte mi prosim, v nedelu odchadzam na dovolenku do zahranicia a chcem si stiahnut obrazky a nejde to
MatoBo
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: GC Offlinizer nefunkčný a neukladá
« Reply #12 on: July 23, 2016, 15:15:46 »
zdravím,
omluva za komplikace. Zdá se že se objevil problém v Locusu a zároveň i změny na gc.com webu, což způsobuje tyhle problémy. Chyba je již opravena v Beta verzi Locusu, takže můžeš zkusit tu jestli to ještě stíháš: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:about:free_beta_testing
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download