Keď už je reč o navigaci tak sa pridám ;-)
Po zvládnutí a pochopení ako pracuje locus pri počítaním trasy som sa ku naučil velmi rýchlo pripraviť doma v teple domova vo volnych chvíľach. Pri pohybe doma (sk a online) to skor používam len na odhad trasy vzdialenosti a tak. Kedykoľvek v teréne si to môžem nechať prerátať.
Úplnu podrobnú offline trasu pripravujem pre offline použitie na cesty do zahraničia.
Nepochopil som o čom píšete to compute route a tlačidlo 5? Oni tie tlačidla v locuse sú nejako očíslované? Ale to nie je podstatné.
Neviem či popisujete rovnaký sposob aký používam ja takže popíšem moj sposob prípravy trasy a prácu s parametrami navigácie.
Mám na mape body cez ktoré chcem prechádzať autom aj tie ku ktorím sa dostanem len pešo. V mojom prípade sa jedná vacsinou o súradnice keš, prípadne čerpacie stanice, hotel, obchod. Ďalšie požiadavky na trasu napríklad že SK chcem ísť rýchlo aj po diaľnici, Maďarsko bez dialnic a najkratšou cestou.
Príprava navigačnej trasy:
Zvolim režim prídavania bodov a meranie a pridám bod na štart, kliknutím na navigovať dole na liste "zapnem" navigovanie a v nastavenií zvolim podmienky, rýchla, krátka, diaľnice áno/nie atď a pridávam body na bodoch na trase. Po každom pridaní bodu locus hneď ráta trasu-navigačné inštrukcie. Pri tomto pridávaní kedykoľvek kliknutím na navigovať off a znova on a znením parametre na pešo, rýchlo, platené, dialnice.... Nastavim to ako chcem ďalej pokračovať na trase a týmto sposobom menín parametre a pokračujem po bodoch až do cieľa. Na konci zelené OK a uložim si trasu po cestách, chodníkoch aj s navigovaním pre použitia offmine.
Pri jazde kedykoľvek ukončim navigaciu a znova ju spustim kliknutím na trasu a navigovať. Chytí sa k najbližšiemu bodu a ďalej naviguje. Ak sa nachádzam na úseku trasy kde je trasa oboma smermi (onejaká zachádzka) tak malú chvilu locus nevie kam ma má poslať no po pohybe začne navigovať v smere pohybu takže pokračuje správne.
Snáď som to popísal zrozumiteľne a snáď to aj niekomu pomoze ako na to ;-)
A teraz moja otázka k editovaniu takto uloženej trasy a navigacie: Dajú sa presúvať body aj meniť trasa alebo vymazať bod alebo pridaťvto je OK no neviem donútiť locus aby pri takejto zmene znova vyrátal trasu a navigaciu cez ten premiestneny bod alebo pridaný. Tam už potiahne už len rovné vzdialenosti od najbližších bodov. Takže editovať navigačnú trasu neviem.
Dá sa to nejako? Alebo taká možnosť v locuse nie je?
Predstavujem si to takto:
Mám na uloženej trase body A, B, C, D.... rozhodnem sa presunúť bod C niekam inde. Locus by vymazal trasu od bodu B k bodu D a znova ju vypočítal cez bod C. To isté by sa malo logicky udiať pri vložení nového bodu alebo pri presunutí toho stredného ktorý automaticky locus vkladá medzi dva zadané.
Bolo by možné niečo také?
Prípadne ak to je už možné aj teraz, napísať ako editovať uloženú navigovanú trasu?
Ďakujem :-)