Author Topic: Navigation Generator  (Read 21935 times)

Offline Joachim Buhl

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
Re: Navigation Generator
« Reply #45 on: April 15, 2015, 21:30:09 »
Hello Menion

Yes wait ;-), the behavior when adding navigation waypoints is strange.
I made a route within Locus with Mapquest Routing.
Afterwards I do "edit on map". Jumping to a point with the arrow keys and use "convert to navigation waypoint" -> e.g. choosing right -> Click save. Afterward I had the following behaviors:
1. A blue point appears instantly -> perfect
2. No blue point appears -> after restart the blue point appears
3. No blue point appears -> after restart no blue point appears -> no navigation waypoint was created

Does it make a difference if I leave the "edit on map" mode by clicking the X or clicking somewhere else in the map?

Thanks

EDIT: I checked the X vs. map clicking. Does not make a difference. Sometimes I get the blue dot after restart despite clicking the X, somtimes I do not get the dot after restart after clicking X. But if I get a dot than most of the time only after restart.
EDIT II: And somtimes I get a dot right away and on the next track even not after the restart, strange....
« Last Edit: April 15, 2015, 21:40:13 by Joachim Buhl »
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2617
  • Thanked: 113 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 9
Re: Navigation Generator
« Reply #46 on: April 15, 2015, 21:43:58 »
Joachim, confirm all your experience :-[
additional i get no announcement while guiding (on sofa) over a created navigation point :(
Wolfgang
Locus PRO 3.44.3
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11638
  • Thanked: 361 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigation Generator
« Reply #47 on: April 15, 2015, 21:54:49 »
hmm to have same conditions ... are you both working (editing) with track stored in Locus database (so visible in Data > Tracks tab)?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Joachim Buhl

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
Re: Navigation Generator
« Reply #48 on: April 15, 2015, 22:18:12 »
Hello

Yes.

About the point to point thing.
What is the condition for Locus to set a point as "reached" to go on to the next? Do I have to "hit" the point in a certain area e.g. 10m around or something like that?
What happens if the track is not designed exactly on the path or the GPS signal is not perfect and Locus thinks I'm of 20m.
Is Locus waiting to "hit" the next point before going on to the next?

Thanks

Bye

 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2617
  • Thanked: 113 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 9
Re: Navigation Generator
« Reply #49 on: April 16, 2015, 09:17:42 »
Yes, i also use an copied track

EDIT: if i create a copy with commands of a track in which i have added a navigation  point, this point is not copied

Question, where can i set folder where track copy is stored?
« Last Edit: April 16, 2015, 11:20:43 by balloni55 »
Locus PRO 3.44.3
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11638
  • Thanked: 361 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigation Generator
« Reply #50 on: April 16, 2015, 14:43:01 »
uff finally seems to be fixed. I was working on it since morning and I'm really surprised you had just this small issue :). So we will see in next version if this feature will be working as expected ;)

Copy - when you tap on "Copy" from track tools menu, you should get small dialog where is also visible "Folder" where to copy this track. You do not see it there?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2617
  • Thanked: 113 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 9
Re: Navigation Generator
« Reply #51 on: April 16, 2015, 15:48:46 »
Quote
Copy - when you tap on "Copy" from track tools menu, you should get small dialog where is also visible "Folder" where to copy this track. You do not see it there?
sure :)
e.g. i create a copy of a track from folder  "Aufgezeichnete" (top of the list), the offered folder to store  is always "Jogging" subfolder from last folder in list :-[
I expect as default "same folder as original" or "last used" and not always in my case  "Jogging" (last folder from list)


« Last Edit: April 16, 2015, 15:51:27 by balloni55 »
Locus PRO 3.44.3
 

Offline Joachim Buhl

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
Re: Navigation Generator
« Reply #52 on: April 19, 2015, 19:41:54 »
Hello Willy

Yes, missed your reedit.
http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=4467.msg36213#msg36213

Yes, correct.
But the timer should be triggered by position.
1. Screen on before turn should be triggered like it is today. Speed/time
2. Screen off trigger for 5 sec timer only when you are 10m behind the turn on the track.
3. If you don't reach the trigger point after the turn, screen off after X min (e.g. 1min).
4. And if this timeout was active (turn screen on state, not reached after turn point and X min timeout) than the screen should go on suddenly when the compass moves +-30°.

So after a "crossing break" I can active the screen by moving handlebar and then it goes off with after turn trigger again.

This would be perfect.

Bye



 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2617
  • Thanked: 113 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 9
Re: Navigation Generator
« Reply #53 on: April 20, 2015, 12:49:25 »
behavior i described in # 71 with last BETA is now identical in FREE V3.8
with PRO V3.8 in my case it is always set "bike_rec" as folder.
- why is it different ?
- where can user affect storage folder ?
Locus PRO 3.44.3
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1898
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: Navigation Generator
« Reply #54 on: April 21, 2015, 17:06:18 »
Does a tcx file not work with Track Navigator?
Locus seems to find the target without any detours :- ;D
Regards J.
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1898
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: Navigation Generator
« Reply #55 on: April 21, 2015, 19:20:25 »
Sorry, I converted the tcx file and sure Track Navigator works correctl, or better as wanted.
Locus instead, seems to find the shortest way to target.
Regards J.
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1898
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: Navigation Generator
« Reply #56 on: April 21, 2015, 19:39:30 »
Yes, TN works correctly. TN follows the GPX file.
Locus instead uses the shortest was.
Regards J.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11638
  • Thanked: 361 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigation Generator
« Reply #57 on: April 21, 2015, 21:14:54 »
Wait, with "Strict navigation", there is no shortcut. Locus only incorrectly move last "turn right" command to second place, because this command lays on same trackpoint. After load of TCX, Locus needs to map "coursepoints" to "trackpoints", and latest 3.8.0 do this just by coordinates. I have today fixed this problem, and match is now done by coordinates + times. Anyway except this "turn right" command, all seems to work for me as expected.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11638
  • Thanked: 361 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Navigation Generator
« Reply #58 on: April 28, 2015, 08:35:58 »
Interesting that this do not happen before (changing first navigation waypoint to "straight" as this was in Locus since ... uff, a long time. Thanks fixed!
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline chbla

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 85
    • View Profile
Re: Navigation Generator
« Reply #59 on: April 28, 2015, 10:19:10 »
Also adding my suggestions to the hopefully right thread here:

1. Distance in advance to orders (mandatory change in my eyes)
2. Specify turn radius for orders
3. Distinguish between turns and junctions