Author Topic: Guiding line issue  (Read 1823 times)

Offline svartbjorn

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Guiding line issue
« on: April 01, 2011, 22:46:03 »
Case 1) I select one specific point and enable guiding to it. If I now tap the point and select "Hide" from the pop up menu, the guiding line is correctly turned off.
Case 2) I create a track and enable guiding to it. If I now deselect the track in the Tracks list, the guiding line remains on and the only way to turn it off, is to select guiding to a new point and then hide that point again. I assume the guiding line should turn off if the track is deselected.
Case 3) I create a track and enable guiding to it. I have GPS off. If I now have map center (red cross) close to one of the points, the guiding not necessarily selects guiding to that closest point. It rather seems arbitrary which point it picks. I thought guiding from map center should work even with GPS off, or will guiding only pick track points correctly from an active GPS position?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11299
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Guiding line issue
« Reply #1 on: April 02, 2011, 19:50:57 »
2) fixed, thanks
3) yes that's correct. If there is no GPS position, I'm using map center as source. Selected point is nearest one to actual position and you can use moving with red cross for testing!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline svartbjorn

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Guiding line issue
« Reply #2 on: April 02, 2011, 20:49:02 »
I noticed the following (GPS is off):
- I place map center (red cross) close to one point and turn on guiding. The guiding then does not select the closest point, but the NEXT point on the track. Did several tests with different tracks and different point with different distances. Same result every time.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11299
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Guiding line issue
« Reply #3 on: April 02, 2011, 22:49:14 »
yes that's possible. depend on you "set next point" distance. It select nearest one and then immediately apply this settings ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline svartbjorn

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Guiding line issue
« Reply #4 on: April 03, 2011, 11:27:14 »
It doesn't work as you describe.

I set "Set next point" = 100. Even if I am several hundred meters away from a point, but that point is the closest one to map center, then turning guiding on always selects the NEXT point on the track. There is no way I can make it select the closest point. I also tried with map center far away back from the first point on the track (so the track was going away from map center). Even then it picked the second point when I turn on guiding.

BTW: I like very much your new "Guide On Reverse". That is very useful if you want to travel the opposite way, e.g. you want to follow the track back to your starting point. Great feature!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11299
  • Thanked: 284 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Guiding line issue
« Reply #5 on: April 04, 2011, 14:28:41 »
aha, if problem was only then nearest point is choosed second one and not the first one, you're correct. Mistake on my side. Fixed
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline svartbjorn

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Guiding line issue
« Reply #6 on: April 04, 2011, 23:29:14 »
In test version 1.3.0.4 this works perfectly! Thanks!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »