Author Topic: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC  (Read 3665 times)

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« on: September 18, 2014, 20:55:12 »
K mojmu problemu. Kedze sa casto pohybujem v prihranicnych oblastiach, kde je signal rozny a najme roamingovy, tak riesim personal mapy pre niektore specificke miesta.
Moja predstava fungovania Locusu je taka, ze si v MOBAC-u vytvorim sqlite subory mnou pozadovanych uzemi, ktore umiestnim do priecinkov podla typu mapy.
Priklad struktury:
MojeMapy/googlesat
MojeMapy/BingSat
MojeMapy/OSM

Ak sa v locuse pohybujem v ONLINE mape OSM, tak sa mi normalne cez internet v mobile natahuju dlazdice. Ak som vsak mimo signalu, tak predpokladam, ze Locus pouzije dlazdice z Personal mapy, ktoru mam ulozenu na karte. Locus to vsak nerobi :-( Mapu mi zobrazi, len ak sa rucne prepnem na danu personal mapu. Nasledne mi na tejto personal mape po obnoveni pripojenia na internet normalne dotahuje potrebne dlazdice a uklada ich do cache online mapy, ak sa posuniem mimo ulozenu oblast... Ja to vsak potrebujem presne naopak, aby sa nacitavali online dlazdice z internetu/cache a v pripade vypadku spojenia/nedostupnosti dlazdic v cache aby sa nacitali dlazdice z sqlite suboru z karty (co je v pripade OSM casto neaktualne, ale vzdy lepsie ako nic).
Myslim, ze takto je myslena aj funkcionalita v Locuse, no neviem kde robim chybu.
Personal mapy mam samozrejme nainicializovane na rovnaky zdroj ako su online dostupne v Locuse...
Nastavenia personal map mam na rovnaky typ, resp. akykolvek iny.
Locus Pro, najnovsi...

Vie mi niekto hodit hint, kde robim chybu, alebo ci zle chapem funkcionalitu?
 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #1 on: September 18, 2014, 23:49:37 »
Ahoj Axel,
napriek všemožným schopnostiam Locus zatiaľ nevie automaticky prepínať medzi online a offline mapou. To znamená, že ked zariadenie stratí signál a ty sa dostaneš mimo nakešovanej online mapy musíš ručne vybrať  niektorú z pripravených offline máp. Kedže online a offline mapy majú samostaný ukladací priestor myslím, že nie je medzi nimi súvislosť (ak sa mýlim opravte ma páni).
Pre tvoje potreby by bolo možno vhodné používať mapy nasledujúcim spôsobom. Ako základnú mapu si zvoľ niektorú z pripravených offline (napr. OSM/GoogleSat) a v druhej prekryvnej vrstve (hlavne menu/viac/prekrývania mapy) môžeš mať nastavenú online OSM mapu s priehľadnosťou akolo 50%. Tak dosiahneš toho, že po strate signálu budeš mať k dispozícii ešte základnú mapu.
Dobré je tiež pred cestou vyčistiť kešku, zapnúť offline mod (hlavne menu/nastavenia/mapa-rozšírené/offline mod), potom si prejsť online mapu, kde približne sa budeš pohybovať, aby sa aktuálna mapa načítala do kešpamati a mapa nezmizla hned po vypadnutí signálu. Pamataj, že keška nie je neobmedzená, takže časom zistíš z ktorej mapy si kolko uchová.
Veľa úspechov! 

P.S. Este by som doporučil stiahnuť Freemap Locus addon, kde získaš vektorovú mapu pre celé Slovensko.
« Last Edit: September 19, 2014, 00:32:43 by milh »
 

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #2 on: September 19, 2014, 07:59:00 »
Prave ten rucny vyber niektorej z predpripravenych offline map mi je cudny, kedze Locus sa tvari, ze na to ma nastavenie v menu... (aspon ja ho tak chapem). A prepinat medzi mapami vie, lebo pri zobrazovani ulozenej (personal) normalne pridava online dlazdice rovnakeho zdroja.
Napad s pouzivanim personal a nacitanim online prekryvnej vrstvy znie super. Nudzovo pomoze, ale to uz neviem pridat dalsiu vrstvu navyse (lesne cesty) :-(
Cache je obmedzena, ale tak ako si ju ja nastavim (casova platnost dlazdic), problem je v tom, ze ja casto pred cestou neviem, kde sa presne budem pohybovat. Mozem mat nacachovane hoci aj cele slovensko, ale platnost dlazdic bude nastavena povedzme na jeden rok. No pridem o vsetky aktualizacie mapy, co je IMHO kontraproduktivne. Takto neaktualna mapa by mala byt prave ta personal, z ktorej si Locus zoberie dlazdice, ak ich nema online ani nacachovane (povedzme s platnostou 10-20 dni, co je napriklad v pripade OSM klonov tak akurat).
Moja vizia fungovania je proste taka, ze priorita online, potom cache (s dlazdicami len mierne starymi) a nudzovo dlazdice z personal (ulozene napriklad rok dozadu).
A este nechapem to nastavenie Locusu, ze ma zobrazovat aj ine personal mapy, ak nie je nic ine k dispozicii... Ja to chapem tak, ze zoberie dlazdicu a akejkolvek dostupnej personal mapy a nacita mi ju. Vzdy je to lepsie ako biely stvorec bez dat.
O freemap addone samozrejme viem, ale freemapaci v niektorych veciach trochu zaspavaju (POI). Navyse je Freemap renderovany striktne na hranicu a ja sa casto pohybujem po oboch stranach a potom je to taky renderovaci gulas...
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #3 on: September 19, 2014, 08:39:36 »
Zdravím pánové,

předně. žádná interakce mezi online a personal se nekoná! Tedy " lebo pri zobrazovani ulozenej (personal) normalne pridava online dlazdice rovnakeho zdroja" = určitě ne!

Automatické načítání osobních map by mělo fungovat jak říkáš, tedy Locus by měl být schopen doplnit chybějící místo z jiné SQLite mapy, to se tak neděje?
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #4 on: September 19, 2014, 10:43:06 »
Napad s pouzivanim personal a nacitanim online prekryvnej vrstvy znie super. Nudzovo pomoze, ale to uz neviem pridat dalsiu vrstvu navyse (lesne cesty) :-(
Aj pre toto by sa našlo riešenie. Je je dosť komplikované a dátovo náročné na zariadenie: ako tretia vrstva WMS mapa NLC s vrstvou lesných ciest - táto je tiež prekryvná a je sťahovaná online. Podľa všetkého je možné naraz navrstviť tri mapové zdroje (nemám odskúšané v teréne).

link na WMS službu NLC lesné cesty: http://lvu.nlcsk.org/arcgis/services/Inspire/LesneCesty/MapServer/WMSServer
« Last Edit: September 19, 2014, 11:45:58 by milh »
 

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #5 on: September 24, 2014, 14:01:39 »
Tak som sa s tym trochu skusil hrat, ze ako to (ne)funguje.

V prvom rade - za dezinformaciu dotahovania online dlazdic do offline mapy sa ospravedlnujem, mal som tam zabudnuty offline subor so slovenskom v nahladovom zoome... :-D

Takze zaradom:
k online mape mi dlazdice nedotahuje. Skusal som mapy vytvarane locusom (default adresar) aj mobacom (adresar na karte) (vzdy samozrejme sqlite format). Strasne dlho tam svieti loading (viem, kedysi som sam pozadoval dlhsi timeout kvoli pomalemu internetovemu pripojeniu), nakoniec ale nahodi len bielu plochu a nic. Ak rucne prepnem na offline mapu, fungujem normalne.
K offline mape mi dlazdice inych map dotahuje, aj inych typov (takze mi napr. chybajuce google dlazdice dohodi dlazdicami OSM)

Skusane na Androide 4.2.2

Nejake hinty, co kde nastavit, resetnut?
 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Nacitavanie Personal map vytvorenych cez MOBAC
« Reply #6 on: September 24, 2014, 15:26:27 »
Ahoj Axel,

...k online mape mi dlazdice nedotahuje.
Pozorne čítaj, čo písal menion "žádná interakce mezi online a personal se nekoná!".
Biele miesta pri načítaní online máp občas ostávajú, - je potrebné odzoomovať a znovu vrátiť do potrebného rozlíšenia, mám skúsenosť že to pomôže.

Ten odkaz na WMS službu NLC lesné cesty SK je nefunkčný, tak tu pripájam aktuálny: http://gis.nlcsk.org/arcgis/services/Inspire/LesneCesty/MapServer/WMSServer
« Last Edit: September 24, 2014, 23:04:29 by milh »