Author Topic: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)  (Read 7805 times)

Offline Petr Püschel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy Xcover II
WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« on: August 29, 2014, 00:12:07 »
Přeji hezký den. Stále objevuji v Locusu nové možnosti. Už jsem si zprovoznil offline navigaci pomocí BRouter, umím přidávat WMS vrstvy, nastavovat transparentnost, ale stále se mi nedaří nějak aktivovat možnost WMS Ortofoto vrstvy, Přes odkaz v online manuálu (WMS mapy)  mi právě tato mapa nejde přidat. pro ostatní to funguje. Patrně je odkaz neplatný a já nevím jak tuto mapy dostat do WMS map Locusu ...
Uvítám jakoukoliv nápovědu, která mě dovede k cíli. :-)
Děkuji
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #1 on: August 29, 2014, 13:15:52 »
Pravděpodobně to bude jak píšeš, jestli máš neplatný odkaz tak se určitě nic nezobrazí.
Zkus vložit tuto vrstvu: http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx
Mě v Locusu funguje dobře
 

Offline Petr Püschel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy Xcover II
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #2 on: August 29, 2014, 13:42:52 »
Bucky Kid: díky !! :-)
 Funguje na první pokus. Já jsem nevěděl tu webovou adresu, kterou bych měl zadat. :-)
 

Offline Petr Püschel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy Xcover II
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #3 on: August 29, 2014, 13:55:20 »
Ještě malý dotaz. Zkoušel jsem zda je možnost přidat na prav panel nějakou "zkratku" aby se aktivovala či deaktivovala tato ortofotomapa. Lze to nějak dosáhnout? Děkuji
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #4 on: August 30, 2014, 11:08:45 »
Zdravím,

ten seznam co vidíte jakoby z Locusu je umístěn zde na wiki

http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:map_tools:wms_maps_list

Takže pokud nějaká mapa nefunguje, neváhejte a opravujte, syntaxe je docela jednoduchá (jak wiki, tak zápisu pro přidání do Locusu)

A jinak koukám že právě ortofoto jim nějak nefunguje - viz http://geoportal.gov.cz/web/guest/wms/ , pravý sloupec

EDIT: jo a k poslední otázce, tohle bohužel nejde. Mapu lze prozatím vždy aktivovat ručně.
« Last Edit: August 30, 2014, 11:11:01 by menion »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline matej.cernohorsky

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #5 on: March 25, 2015, 09:07:29 »
Ahoj,chtěl jsem Vás požádat o radu,zda je možné zobrazit najednou mapové podklady z více zdrojů wms, konkrétně ortofoto+kat.mapu.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #6 on: March 25, 2015, 09:54:01 »
Zdravím,

bohužel pouze jedna WMS mapa může být aktivní v jednu chvíli, více nikoliv.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline puschpull

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • Device: Sony Xperia Z3 Compact
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #7 on: May 12, 2015, 09:59:07 »
Přeji hezký den. Nějak se mi nedařilo přihlásit přes google účet tak jsem udělal normální registraci.
Jsem "Petr Püschel" z postů výše. :-)

Mám problém s WMS vrstvou - Ortofoto. Patrně po poslední aktualizaci přestala fungovat. Až dosud fungovala naprosto bez problémů. Používal jsem tuto vrstvu často.
Je za tím nějaká "objektivní příčina" (nějaký výpadek, změna nastavení, ...) nebo bude chyba někde u mě?
Děkuji
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #8 on: May 12, 2015, 13:32:12 »
Zdravíčko,

díky za report. Našel jsem takovou podivnou chybku nejspíše v Locusu (i když asi i částečně na WMS serveru). Opraveno a bude fungovat v další verzi.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline puschpull

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • Device: Sony Xperia Z3 Compact
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #9 on: May 12, 2015, 13:50:48 »
menion: dík za rychlou reakci

Našel jsem ještě tuto informaci:
http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_wms:wms_list
a
http://geoportal.gov.cz/web/guest/wms/

kde je možnost
barevná ortofotomapa s prostorovým rozlišením 50 cm (add to Locus)
přeškrtnutá
barevná ortofotomapa s prostorovým rozlišením 50 cm

Nemá tohle nějakou souviskost s nefungujícím načítáním ortofotomapy?
« Last Edit: May 12, 2015, 13:52:20 by puschpull »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #10 on: May 12, 2015, 14:04:48 »
jo tam to byl snad nějaký jiný problém. Tohle proč nefungovalo bylo protože jsem měnil jednu věc kolem WMS tak aby zase jiná nefunkční mapa fungovala a ten CZUK server zase tuhle změnu nějak nepobral :).
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline puschpull

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • Device: Sony Xperia Z3 Compact
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #11 on: May 22, 2015, 19:08:06 »
Funguje (po dnešní aktualizaci)
:-)
Děkuji
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #12 on: May 22, 2015, 20:11:18 »
To rád slyším. já díky za nahlášení chyby!
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline puschpull

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
  • Device: Sony Xperia Z3 Compact
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #13 on: June 21, 2015, 08:14:20 »
Dobrý den. Po dnešní aktualizaci (poslední verze mám 3.9.3) se opět nenačítají ortofotomapy.
Jinak samozřejmě velké díky za neustále vylepšování této skvělé aplikace
Petr
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12528
  • Thanked: 796 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
« Reply #14 on: June 21, 2015, 09:46:18 »
Zdravím,

pokud se bavíme o geoportal.cuzk.cz, WMS - ortofoto mapě, tak tam mě osobně funguje. Můžu poprosit o URL na mapu ať to zkusím? Díky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download