Author Topic: [APP] - version 2.20.X+ (updated 27.5.2014)  (Read 98232 times)

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #105 on: April 07, 2014, 15:11:50 »
and it's set correctly in backup manager?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3547
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #106 on: April 07, 2014, 15:19:25 »
Quote
May you give me precise information where I get exactly same image for virtual machine??
hm the problem is...

Have FC with Free and Pro after tap on datamanager
So I delete (renamed crashed tracks.db) and all is fine now. ;o)
Should I try to change it back ?

using newest Oracle VM VirtualBox
with old androVM_vbox86t_4.1.1_r6.1-20130222-gapps-houdini-flash image
on W7

Offline tramp20

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 573
  • Thanked: 4 times
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #107 on: April 07, 2014, 15:20:43 »
and it's set correctly in backup manager?

Yes, ofc.
I looked 3 times.


Edit:
I changed the time to the next backup, unchecked and checked again the activate checkbox and now I got a backup at the correct time.
Perhaps a hiccup :-)

Edit2: The date was always correct updated .

Excuse me.
« Last Edit: April 07, 2014, 15:33:57 by tramp20 »
Sony Xperia Z1c   Android 10
Sony Xperia Z1c   Android 5.1.1
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #108 on: April 07, 2014, 15:28:44 »
Quote
May you give me precise information where I get exactly same image for virtual machine??
hm the problem is...

Have FC with Free and Pro after tap on datamanager
So I delete (renamed crashed tracks.db) and all is fine now. ;o)
Should I try to change it back ?

using newest Oracle VM VirtualBox
with old androVM_vbox86t_4.1.1_r6.1-20130222-gapps-houdini-flash image
on W7

noooo :) Damn ... I have big problem with this. It crash quite a to lot of people, but even I have log, there is absolutely nothing that may help, so I need to simulate it home. But all device have other then 4.1.1 and on emulators/simulator I wasn't able to get this problem. Don't you remember if you used for example any special characters as names of folders or points? Because problem is caused probably by some special characters or some html code in name or generally something with text ..
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3547
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #109 on: April 07, 2014, 15:37:30 »
Don't you remember if you used for example any special characters as names of folders or points? Because problem is caused probably by some special characters or some html code in name or generally something with text ..
No, i don't enter any name labels. I will try again...

edit:
my db is crashed again :)
what should i do now?
« Last Edit: April 07, 2014, 17:44:44 by gynta »
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2672
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #110 on: April 07, 2014, 15:37:52 »
Quote
My theme: automatic backup :-)
here is my experience, i do backup only with pro and will continue this list
EDIT:
the backupdate is allways set to next day although the update failed
« Last Edit: April 07, 2014, 15:59:31 by balloni55 »
Locus PRO 3.46.1
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2672
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #111 on: April 07, 2014, 20:20:16 »
Quote
- new settings for automatic loading of waypoints
after first start of testversion i saw the add. waypoints :), after i switched them off they are gone and never seen independent i select one, multible or all. I installed the testversion onceagain but it doesn´t help

Quote
- added support for images in cache and images for geocache logs added over API (needs new version of Geocaching4Locus - not yet published)
loading over GC4L livemap it works 8)
Locus PRO 3.46.1
 

Offline CaptKaos2

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 92
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #112 on: April 07, 2014, 22:19:13 »
Like balloni55 I have a problem with Automatic waypoint loading.
If I have no caches selected and make a selection in the Automatic waypoint loading in the Geocaching settings, when I select  caches the waypoints are shown.
Deselect all selections in  Automatic waypoint loading in the Geocaching settings , and the waypoints are still displayed. Even a restart doesn't hide them.
The only way to hide them is to deselect all caches and reselect again.
It is similar if I have caches selected and choose to show waypoints. The only way to display them is deselecting caches and reselecting them again.

Edit:-
One thing I forgot to mention, the GC Offlinizer now scales any images to fit the window. Happy with that. :)
« Last Edit: April 07, 2014, 22:28:09 by CaptKaos2 »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #113 on: April 07, 2014, 22:25:42 »
guys sorry, but I do not understand both of you.

Did you know this feature before? You may try it in existing last public Pro version. It do only single task - when you want to display new cache, it loads all waypoints of this cache. Nothing more. It do not load waypoints for already visible caches or do not hide waypoints if you uncheck this settings. It really just load them when you load a cache on map, nothing more.

And settings in test version, just allow to choose which waypoints will be loaded.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline CaptKaos2

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 92
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #114 on: April 07, 2014, 22:37:30 »
Menion
Sorry, just checked the last Pro version and as you said it works as the test version. As it was just one selection in the past (all or nothing) I never noticed.
 
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #115 on: April 07, 2014, 22:39:27 »
fine, no problem. So this settings should work only for "new loading of caches - in this moment is this settings applied". Seems it's not clear from description right? Hmmm ..
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline CaptKaos2

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 92
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S3, Nexus 7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #116 on: April 07, 2014, 22:56:30 »
Yes, the description would be more accurately " Automatically load additional waypoints when  cache is selected for display on map"
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #117 on: April 07, 2014, 22:58:31 »
oki, I'll update it after release (too keep translation to next version)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline balloni55

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 2672
  • Thanked: 125 times
    • View Profile
  • Device: Samsung XCover 4s Android 10
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 7.4.2014)
« Reply #118 on: April 08, 2014, 12:41:13 »
Quote
added support for images in cache and images for geocache logs
Hello menion,
where are this images stored? i have searched, but couldn´t find the folder

and sorry for my missunderstanding "loaded waipoints" :-[
Locus PRO 3.46.1
 

Offline ta-ka

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 250
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
  • Device: SGNoteEdge
Re: [APP] - version 2.20.X+ (updated 26.3.2014)
« Reply #119 on: April 08, 2014, 13:31:41 »
Locus crashes after 'Take a video'. I confirmed it on GNote2 and GTab7.
On HTC-J, Locus didn't crash but the video didn't appear as an attachment.

This issue was solved on samsung devices about a week ago. Thank you.
But... on HTC device, the issue is not solved yet. I use stock camera.

I found that the video is stored as /sdcard/DCIM/100MEDIA/VIDEO[num].mp4 instead of /sdcard/Locus/data/media/video/_[number].mp4. This may be the reason why the video doesn't appear as an attachment of the point.

I also found that the photo taken from Locus is always stored in two folders. One is /sdcard/DCIM/100MEDIA/IMAG[num].jpg and the other is /sdcard/Locus/data/media/photo/_[number].jpg. The later one is attached to the point.

EDIT:
I noticed an another thing.
On samsumg devices, video taken from Locus has 'avi' file extension. But stock video player says the file type is video/mp4.
« Last Edit: April 08, 2014, 13:46:01 by ta-ka »