Author Topic: POI.CZ  (Read 3426 times)

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
POI.CZ
« on: February 12, 2014, 13:43:31 »
Zdravím, existuje nějaká možnost větší integrace waypointů z webu poi.cz do Locusu? Tamější body zájmu používám tak že je mám nakopírovány do Locus/mapItems/POI.CZ/. Všechno funguje jak má ale má to dost omezení - jednak se všechno musí aktualizovat ručně kategorie po kategorii, jednak jak jsem už někde psal Locus nepodporuje vizuální rozlišení kategorií z mapItems na mapě takže při zakliknutí více kategorií v tom mám guláš ;) a pak je škoda že POI v mapitems nebere Locus při offline vyhledávání v potaz. Líbilo by se mi kdyby nějak šlo následující:

- zatrhnout v Locusu kategorie které chci mít v telefonu a tyto by Locus uměl nakopírovat někam do mapItems a pravidelně aktualizovat (např. jen na WiFi)
- u naimportovaných kategorií umožnit rozlišovací ikonu pro vykreslení na mapě, třeba tu kterou mají na poi.cz
- rozšířit offline vyhledávání i na importované kategorie z POI.cz (to by se asi značně projevilo na pomalosti vyhledáání ale myslím že by nebyl problém rozšířené hledání před hledáním zapnout/vypnout), šlo by to aplikovat jak na základní, tak fulltext, tak na nejbližší body k referenčnímu bodu
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: POI.CZ
« Reply #1 on: February 12, 2014, 13:57:37 »
Tohle je krásný příklad funkce, na kterou na 90% nebudu mít čas a která by přitom stála za to, mít jako samostatný add-on. Jeden kolega mi nedávno dával echo, že POI.cz uvolňují API pro vývojáře, takže teď jen někoho sehnat.

Jinak pro rozlišení, doporučuju zkusit uložit na kartu vedle souboru něpříklad "benzina.gpx", i obrázek "benzina.bmp". Mohlo by to fungovat ;)
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: POI.CZ
« Reply #2 on: February 12, 2014, 14:23:11 »
Jinak pro rozlišení, doporučuju zkusit uložit na kartu vedle souboru něpříklad "benzina.gpx", i obrázek "benzina.bmp". Mohlo by to fungovat ;)
Díky az tip, to jsem nevěděl, vyzkouším  8) Tak alespoň že tak.
A že to je spíš otázka addonu mi bylo taky jasné, ale třeba se toho někdo ujme.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: POI.CZ
« Reply #3 on: February 13, 2014, 17:11:19 »
začal jsem si psát nějakou dokumentaci k možným add-onům. Až toho bude více, nespíše vybere ten nejlepší nápad (viděl bych to na anketu) a zkusíme to zrealizovat buď vlastními silami, nebo spíše nějakou třetí stranou.

Takže to co jsem chtěl hlavně říci - nápad na POI.cz mám nesmazatelně poznamenaný
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: POI.CZ
« Reply #4 on: February 15, 2014, 19:30:46 »
Takže to co jsem chtěl hlavně říci - nápad na POI.cz mám nesmazatelně poznamenaný
Díky :)
A mám ještě dotaz k těm ikonám pro mapItems, mám tam soubor CZ-Ambasady.gpx a k němu jsem nakopíroval ikonu se stejným názvem a příponou bmp, po importu kategorie ale mají waypointy pořád univerzální ikonu (teď je to ta černá vlajka). Nevím kde je chyba, je u té ikony potřeba určité rozlišení nebo barevná hloubka? Zkoušel jsem i PNG se stejným výsledkem.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: POI.CZ
« Reply #5 on: February 15, 2014, 19:50:17 »
tohle je hodně stará věc ale vždy mi to fungovalo. Můžeš mi sem nahrát gpx + bmp soubory co zkoušíš? Zkusím to taky
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: POI.CZ
« Reply #6 on: February 15, 2014, 20:43:27 »
Viz příloha, ani jedna z těch tří skupin se nepřiřadí ->

 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: POI.CZ
« Reply #7 on: February 15, 2014, 22:24:17 »
Je to nějaký zvláštní, namátkou jsem naimportoval ještě asi 5 dalších kategorií a specifická ikona se mi ukázala u čajoven, všechny ostatní se zdají že soubor s ikonou ignorují..
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: POI.CZ
« Reply #8 on: February 16, 2014, 00:17:32 »
no taky jsem na to chvilku koukal. Hlavně teda kde se vzala ta černá vlajka.

Akorát teď v poslední verzi jsem upravoval Garmin ikonky které v locusu jsou. Ty fungují tak, že pokud waypoint obsahuje tag <sym>, zkusí se dohledat vhodná ikonka ze seznamu garmin ikonek. A bohužel tahle funkčnost měla přednost a vždy to použilo garmin ikonku nazvanou "Waypoint" a ne bmp ikonu z adresáře.

Opraveno, děkuji.

Pokud chceš mezitím body vyzkoušet, stačí z gpx souborů odmazat všechny řádky s

Code: [Select]
<sym>Waypoint</sym>
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Bucky Kid

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 304
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: POI.CZ
« Reply #9 on: February 18, 2014, 11:51:34 »
stačí z gpx souborů odmazat všechny řádky s

Code: [Select]
<sym>Waypoint</sym>

Tak paráda už to funguje, napsal jsem jednoduchý skriptík který tyto tagy z waypointů odmaže a ikony už jsou vlastní. Během estování jsem zjistil že ikony můžou být i ve formátu PNG a narazil na nějakou skrytou chybu kdy po označení kategorie pro import a návrat do mapy mě to hodilo úplně mimo čtverec aktuální mapy. Ale jinak vše už  funguje jak má - kdyby byl větší zájem o POI ČR a částečně i SK a EU s ikonama tak to někam můžu nahrát.