Author Topic: Používaní map od Garminu  (Read 5310 times)

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Používaní map od Garminu
« on: February 11, 2014, 20:47:59 »
Chtěl bych se zeptat, v posledních dvou betaverzích Locusu je odkaz na vykreslování img map od Garminu. Tak se ptám jestli se dají tyhle mapy v Locusu zprovoznit a používat. Děkuji
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #1 on: February 12, 2014, 05:42:45 »
Daí, nicméně není to něco, čemu bych se chtěl intenzivně věnovat. Takže použití na vlastní riziko a za vylepšení neručím

Mapy stačí dát do Locus/mapsVector adresáře a měly by fungovat
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #2 on: February 12, 2014, 10:24:55 »
Chtěl jsem to jen vyzkoušet jak se budou tyto mapy zobrazovat, ale po spuštění vidím jen bílou obrazovku. Zkoušel jsem mapy topo pro 2012 a 2013 jak v aktuální pro verzi tak v poslední beta verzi Lotusu. No nic jede se dál a i tak díky autorům za skvělý program.
Používám HTC Evo 3.
« Last Edit: February 12, 2014, 10:26:40 by Pcmann »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #3 on: February 12, 2014, 10:29:17 »
myslíš Topo co se platí a jsou officálně ke Garminu? Tak ty určitě nepůjdou. Ta nejdůležitější podmínka je aby mapy byly odemčené, tzn. rozhodně ne žádné placené od Garminu atd.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #4 on: February 12, 2014, 10:48:53 »
Ano, myslím mapy Topo a ty co jsem jmenoval mám legálně koupené, odemčené v mapsource a používám je v gps. Jen jsem to chtěl vyzkoušet, když jsem si o tom přečetl, že ta možnost zde je použít je v Lotusu.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #5 on: February 12, 2014, 10:53:07 »
Jasné, o legálnost tu vůbec nejde, to není moje starost. Nicméně tyhle mapy co se musí kupovat a odemykat, mají trošku jiný formát, to za prvné a za druhé by to bylo už příliš proti podmínkám použití Garmina. Takže tyhle opravdu nepůjdou.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Pcmann

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #6 on: February 12, 2014, 13:14:37 »
Už tomu chápu. Diky za vysvětlení.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #7 on: February 12, 2014, 13:58:01 »
za málo
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline DogVader

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #8 on: February 28, 2014, 06:05:43 »
Ahoj,
jake garmin mapy se tedy daji v Locusu otevrit?
Diky.
 

Offline voldapet

  • Locus team
  • Master of Locus
  • *****
  • Posts: 524
  • Thanked: 21 times
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #9 on: February 28, 2014, 12:02:29 »
Mozna bych to upresnil...nejde o mapy "Od Garminu", ale o mapy, ktere pouzivaji format *.img  (coz je format vytvoreny Garminem) . Vsechny otevrene mapy, ktere jsou ve formatu *.img by mely fungovat v Locusu. Pisu mely, protoze format neni v Locusu stale plne podporovan. Vsechny ostatni mapy, ktere je nutne instalovat pres MapSource neni mozne pouzit v Locusu
 

Offline DogVader

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #10 on: February 28, 2014, 18:54:44 »
Dekuji za odpoved,
zkousel jsem tuto mapu http://mapygarmin.wz.cz ale bohuzel nefunguje.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #11 on: February 28, 2014, 22:27:14 »
mapu jsem si stáhnul, kouknu na ní a dám vědět kde je problém.
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline DogVader

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #12 on: March 01, 2014, 08:53:51 »
Ok,
diky.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12508
  • Thanked: 788 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #13 on: March 01, 2014, 15:33:48 »
tak mapy fungují. Stáhnout a umístit do locus/mapsVector a v Locus > menu > mapy > vektorové by měly být vidět

nicméně vypadají otřesně a naprosto nepoužitelně, hlavně kvůli barevnému vínovému pozadí. Bohužel. Locus totiž nedokáže brát styl z mapy, takže pak vypadá jak vypadá ... něco s tím do budoucna určitě udělám
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline marram

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Používaní map od Garminu
« Reply #14 on: March 01, 2014, 20:56:53 »
Tak mě ta mapa nejede, mám ji v Locus/mapsVector a nic. V Locusu ji vůbec nevidím. Locus mám přesunutý na kartu, ale vzhledem k tomu, že veškeré další mapy (*.map) jedou, tak toto asi problém nebude.