Author Topic: Pochvala + další nápad :-)  (Read 1737 times)

Offline fricek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Pochvala + další nápad :-)
« on: November 19, 2010, 16:00:51 »
Grafické rozhraní nového menu nahoře se mi moc líbí, je to jednoduché, jasné a přehledné, pěkně udělaný manuál... chválím  ;)

Ještě bych jen poupravil ta šedá tlačítka dole (jak je tam např: Refresh, Zoom + a Zoom -), aby ladila s černým menu nahoře... možna bych je trochu zmenšil a dal ji černé pozadí (aby jak nahoře, tak i dole byl stejně široký proužek s tlačítky) a uprostřed pak viděna mapa


Těším se na propojení s c:geo , už jen aby Carnero vydal tu v1.12  :-)
Neplánujete přidat do Locus možnost přidávání vlastních Bodů (waypointů) ?
Nemám ted namysli práce s obrovskými databázemi POI, to není potřeba, ale např. ponechat uživateli možnost přidat si a editovat několik jeho oblíbených míst (bodů na mapě) ... např. 10-20 bodů by mohlo bohatě stačit...
 
Využití bych viděl právě v tom propojení přes c:geo, v c:geo si najdu např. kešku nebo waypoint, kliknu "zobrazit na ext. mapě" a na Locusu ve své ofline mapě uvidím takto "přenesený" bod... Nebo obecně (nejen pro geocaching) - budu někde na výletě a chci si zapamatovat místo, přidám si BOD do locusu, pojmenuju si ho a doma u internetu se mužu podívat kde jsem vlastně byl.
 
Pokud byste se do něčeho podobného chtěl časem pustit, nezapoměňte dát uživateli i možnost volby systému souřadnic - líbí se mi právě jak máte řešené

menu - posuň mapu - na souřadnice

Velmi jednoduché a pro každého pochopitelné - dokonce jsem tohle začal používat spíš jako převodník formátů souřadnic, protože např. rMaps kterou jsem používal do teď vůbec nic jako převodník formátů nemá a člověk to musí přepočítávat v hlavě nebo přes GPS status, zkrátka je to složité.


Myslím si, že by Locus mohl nahradit v budoucnu rMaps, právě díky
  • propojitelnosti s c:geo
    .
  • možností volby/převodu formátů souřadnic, zobrazování bodů
    (opravdu stačí  cca 10 bodů s editací, víc jich na jeden výlet není potřeba, ani by tu nemusela být podpora POPISU bodu, stačí jen ukládat souřadnice a název bodu, nic víc)
    .
  • velmi jednoduše řešeným stahováním offline map
    .
  • použitelnosti těchto map ve WhereYouGo
    člověk pak nepotřebuje mít na SD kartě 6GB map různých formátů pro různé aplikace a nůže si dovolit stáhnout jednu velkou podrobnou mapu, kterou využije jak v Locus, tak na WhereYouGo
    .
  • a hlavně svou přehledností a jednoduchostí


Locus se mi opravdu začíná líbit  :)



PS: Vidím, že jste přidal výběr oblasti v mapě podle států... čekal jsem podporu jen pro ČR +- pár států okolo ... ale koukám, že nerad děláte věci tak "nějak napůl" a přidal jste snad všechny státy co existujou :-D Jen tak pro zajímavost... to jste musel u každého státu ručně zaměřit "kde začíná a kde končí" ?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Pochvala + další nápad :-)
« Reply #1 on: November 22, 2010, 07:03:16 »
Zdravím,
  díky díky :)

 - spodní menu je ve výrobě, v uvolněné verzi je teprve jedna část celkvého face-liftingu :)

 - c:geo je venku, propojení funguje. Ještě na tom trošku zapracujeme ...

 - přidávání vlastních bodů, to už mě uhání tolik lidí že mi asi nezbyde než něco takového udělat, kdy to bude ... nic nevím

 - viz přidání států :) ... nene, našel jsem s pomocí pana googla nějakou drobnou databázi právě s defonovanými obdélníky pro jednotlivé státy, takže celá výroba byla otázkou tak dvou - tří hodin ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline fricek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Pochvala + další nápad :-)
« Reply #2 on: November 22, 2010, 18:19:30 »
Klobouk dolu :-)
Funguje to, i spodni menu je stylove !

Jen malou chybku jsem objevil, kdyz  spustim nejprve Locus a az potom cgeo, tak kdyz dam v cgeo zobrazit na jine mape tak se otevre locus, ale bez kesky (bez bodu). Je potreba udelat to jeste jednou - tj. dat zpet (return), vratit se do cgeo a znovu zobrazit na jine mape a uz to v locus funguje

Obracene je to bezproblemu -  tj. Nejdriv cgeo a pak locus
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11506
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Pochvala + další nápad :-)
« Reply #3 on: November 22, 2010, 20:29:04 »
aaa díky díky, opravíme ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!