Author Topic: Vektorové mapy - chyba v nahrávání  (Read 1767 times)

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Vektorové mapy - chyba v nahrávání
« on: August 22, 2013, 16:47:47 »
Ahoj.
Přišel jsem na zajímavý bug, nebo jak to nazvat. Stáhl jsem si ze storu mapu chorvatska a bosny a hercegoviny. Stejně tak jsem si postahoval i soubory s obsahující nadmořskou výšku (pro vykreslování na vektorových mapách).
V přímořských oblastech však locus hlásí, že nemá pro danou oblast mapu (ikonka vlevo nahoře) a také se špatně vykreslují vyvýšené oblasti (šedá barva ze souboru s nadmořskými výškami). Jakmile se pohybuji kolem pobřeží tak se mapa a šedá plocha renderuje prakticky náhodně. na stejném místě to je někdy tak a někdy zase tak. Ve středozemí je vše v pořádku a vše se renderuje jak má.
        
Screeny jsou z místa okolo města Gradac naproti poloostrova Pelješac.

Děkuji za jakoukoli radu jak se toho neduhu zbavit <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
« Last Edit: September 04, 2013, 15:32:03 by babi »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12820
  • Thanked: 951 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Vektorové mapy - chyba v nahrávání
« Reply #1 on: August 24, 2013, 13:29:28 »
no to je celkem zajímavé ...

zkouším to samé co ty, stejné mapy, stínování a nemám problém. Můžeš zkusit vypnout automatické načítání vektorových map v nastavení, jestli tohle nebude mít vliv?

Bohužel verze co teď mám, je už značně pozměněné a stínování jsem celkem výrazně přepsal. Takže je možné že se to tím i opravilo. Doporučuju teda počkat na další oficiální verzi (asi ke konci příštího týdne) a pak to kdyžtak pořešíme
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Vektorové mapy - chyba v nahrávání
« Reply #2 on: September 01, 2013, 20:55:08 »
Zkoušel jsem vypnout to automatické načítání a stejný problém. Uvidíme co přinese nová verze.
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Vektorové mapy - chyba v nahrávání
« Reply #3 on: September 04, 2013, 15:31:06 »
Tak, vyšla nová verze tak jsem se hned dal na testování a pořád je to nějaké divné. Sice už né tak moc, ale i tak. Buď hlásí, že nemá mapu, což je nesmysl, nebo jsou vidět bílé dlaždice a nebo zůstane dlaždice u minulého zoomu.
         

PS: stínování se nezobrazuje v měřítkách 16 a výš? V 15 a níž se zobrazují, pak už ne.
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12820
  • Thanked: 951 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Vektorové mapy - chyba v nahrávání
« Reply #4 on: September 11, 2013, 16:37:51 »
bohužel ať dělám co dělám, nejsem schopen ten problém nasimulovat

prosím tě, co máš přesně za mapu (zdroj, datum) a jaké téma používáš

jinak stínování funguje opravdu jen do levelu 15
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download