Author Topic: Centrování osobních map  (Read 2286 times)

Offline renegades777

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Centrování osobních map
« on: June 14, 2013, 02:57:20 »
Nevím jestli to dělá ještě někomu, ale mě ano a zjistil jsem to až dnes, protože jsem si potřeboval najít jednu turistickou trasu, ale od verze 2.11 mě to píše při přechodu na osobní mapy z on-line a vektorových map od přiblížení 13 a je to u mapy  (nevím přesně jak se to píše, ale myslím Schocar maps nebo smart maps a mapa je stará asi 6 měsíců), že mapa není vycentrovana a jestli ji chci vycentrovat. U verze 2.10 je to ještě vpohodě.
Zkoušel jsem to vycentrovat, ale hodilo mě to prostřed republiky. Když jsem se posunul na mapě jinam a nechal přiblížení 13 a přepnul na vektorovku nebo online a pak zpět na osobní, tak mě to vyhodilo stejnou hlášku ,,vycentrovat?,,. Do přiblížení 12 to nic nenapíše. Přitom zůstávám na mapě na jednom místě a s mapou nepohybuji.
Děkuji za odpověď.
P.S. Ještě jsem zkoušel vymazat a znova nahrát uloženou mapu a nic. Stále stejné. Proto jsem se vrátil k verzi 2.10, abych to mohl používat bez problémů.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Centrování osobních map
« Reply #1 on: June 14, 2013, 10:48:16 »
no byly tam nějaké vylepšení v detekci oblastí kam mapy zasahují. Jak je velká mapa která ti zlobí? Pokud by jsi byl ochoten mi jí poslat spolu s polohou na kterou se přesunou aby mi to taky zlobilo, tak se na to rád podívám
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline renegades777

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Centrování osobních map
« Reply #2 on: June 14, 2013, 15:58:28 »
Ta mapa co mám tak má 1,90GB, takže na poslání to asi není. Protože je dost velká, tak jsem hledal, která by se jí mohla podobat,abych mohl poslat odkaz. Po dlouhém hledání a zkoušení jsem podobnou našel.
Podobnou jsem našel na uložto a tak posílám odkaz.   http://ulozto.cz/xUyvEDX/mapycz-cr-7-15-sqlitedb
Mohu jen napstat, že ta chyba se týká části od hraničního bodu Štěpánov nad Svratkou, od kterého je to svislá rovná spojnice na jih až k Rakouským hranicím a vodorovná spojnice na východ až ke Slovenským hranicím. Tento celý obdélník zlobí. Jinak ostatní části jsou v pořádku.
Zlobí to především jak jsem již napsal při přepínání map v zoom větším jak 12. Do 12 je to v pohodě.
V Locus 2.10 je to vše v pořádku.
Jinak ostatní mapy jedou v pohodě.
Měl bych ještě jednu prosobu a tou je ,že bych se rád zeptal, kam se poděly mapy ESRI WORLD. Často jsem je využíval, protože byly velmi podrobné a byly na nich vydět i ty nejmenší cesty. Jednu vadu však měly a tou bylo, že se neaktualizovaly velmi dlouho.
Moc děkuji za odpověď.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Centrování osobních map
« Reply #3 on: July 08, 2013, 16:55:08 »
díky za připomení v jiném topicu. mapu jsem měl staženou ale zapomněl jsem na to. Teď jsem se v tom nicméně hrabal snad dvě hodiny a bohužel nejsem schopen to vyřešit. Problém byl dříve v tom, že jsem nepřesně definoval obrysy map, to jsem opravil ale bohužel to u tebe způsobuje jinou chybu (na té mapě která není čtvercová). Androidí databáze je ale tak pomalá, že teď nevím jak to udělat lépe. Nicméně budou asi nějaké změny v databázi kterou locus používá, takže pak by se to mohlo vyřešit. ještě to zítra proberu s kolegou voldym jestli ho něco napadne

EDIT: a ESRI mapy .. ty už ale v locusu nejsou skoro dva roky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Centrování osobních map
« Reply #4 on: July 09, 2013, 11:30:09 »
tak jsem našel jedno řešení. uvidíš v další verzi. jen prosím po updatu vymaž ručně adresář Locus/cache/maps. Pak by to mělo šlapat jak má
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Centrování osobních map
« Reply #5 on: July 10, 2013, 23:42:18 »
Mám stejný "problém". Mapy SQL mám obdélníkové a pokaždé při přepínání se mě ptá na centrování, ale už jsem si nějak zvykl odmítnout  ;) , zkusím v nové verzi a uvidím
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline renegades777

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Centrování osobních map
« Reply #6 on: August 04, 2013, 17:00:59 »
Díky.
Dnes jsem nainstaloval aktualizaci a udělal smazání souboru podla návodu. Vše funguje. Moc díky.
Měl bych však jednu malou prosbu. Jedná se mě o mapy ESRY WORLD. Dají se prosím někde stáhnout? Přípdně jestli by šli vrátit znova do Locusu.
Děkuji za odpověď.
Renegades
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11354
  • Thanked: 293 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Centrování osobních map
« Reply #7 on: August 04, 2013, 17:11:27 »
fajn, to rád slyším.
  ohledně ESRI map to asi nepůjde. Byl jsem dokonce pozván osobně do jejich pobočky v praze na kobereček a mapy jsem musel odstranit. Jejich licence neumožnujě využití v aplikaci jako je locus, bohužel
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!