Author Topic: ZM 10 v Locusu  (Read 2497 times)

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
ZM 10 v Locusu
« on: June 13, 2013, 11:59:52 »
Hezký den! Neuvažuje se o možnosti využití ZM10 v Locusu? Mapy jsou online volně přístupné a co se kvality mapových podkladů nemají konkurenci. Z dostupných se jim jen velmi zdálky blíží SmartMaps 1:25000.
Díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: ZM 10 v Locusu
« Reply #1 on: June 13, 2013, 12:18:07 »
zkusil bych

- locus > mapy > záložka WMS

- nahoře tlačítko "+" a do něj "http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ZM10_PUB/WMService.aspx?service=WMS"
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: ZM 10 v Locusu
« Reply #2 on: June 14, 2013, 11:49:05 »
Prima, díky moc, zdá se, že to funguje :-)
K tomu snad už jen jeden dotaz. Stažené dlaždice si Locus pomatuje nebo se při pohybu po mapě musí stahovat znovu a znovu? Díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: ZM 10 v Locusu
« Reply #3 on: June 14, 2013, 12:09:16 »
stahuje znovu a znovu. tohle je opravdu funkce jen pro online prohlížení. žádostí o kešování WMS mapu už bylo hodně a hodně, zatím k tomu ale nedošlo
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: ZM 10 v Locusu
« Reply #4 on: June 25, 2013, 10:55:22 »
Což je ale velká škoda :-(
Porovnával jsem teď o víkendu SmartMaps 1:25000 a ZM10 a přestože se mizdá, že je SM 25 postavena na ZM10, přecijen těch detailů tam tolik není, takže občas by se ZM10 šikla. Bohužel, v oblastech, kde se nejvíc hodila, signál nebývá nicmoc :-(

Je to problém technický nebo licenční?

Díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: ZM 10 v Locusu
« Reply #5 on: June 25, 2013, 20:45:58 »
No s licencí to je tak, že jsem za celé roky nebyl schopen dohledat jak to vlastně se stahováním map je. Takže stahovat dávkou jako některé mapy bych nedělal, ale s kešováním by obecně neměl být problém. Tam je zase problém spíše technický a to jak to provést. Budu se muset poradit s nějakým odborníkem, protože opět za několik let jsem nevymyslel nějaké jednoduché řešení a přitom uznávám, že je to celkem potřebná věc
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download