Author Topic: Lepsi moznost filtrovani kesek?  (Read 5986 times)

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Lepsi moznost filtrovani kesek?
« on: May 03, 2013, 09:18:52 »
Ahoj,
nebylo by mozno zvazit vylepseni filtrovani dat v seznamu bodu?
Konkretne bych ocenil, abych si mohl vyselectovat nebo vyfiltrovat
kesky v seznamu podle zadane vzdalenosti (mene nez x km)
(vim, ze je muzu seradit podle vzdalenosti a selectovat treba prvnich 50, ale to neni ono)
a jeste lepe i podle zeme a kraje
<groundspeak:country>Czech Republic</groundspeak:country>
<groundspeak:state>Jihocesky kraj</groundspeak:state>
Muzete to prosim zvazit?

Diky,
 Dalibor
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #1 on: May 12, 2013, 11:22:29 »
A ještě jeden návrh bych měl:
Je hezké, že se dají kešky seřadit podle GCVote, ale to se zdá se moc nepoužívá.
Nešlo by přidat řazení kešek v seznamu také podle Favorites? To je asi mnohem
častěji používané a víc vypovídající.

 Děkuji za zvážení návrhu,
 Dalibot
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ormoru

  • Expert
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 131
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #2 on: May 17, 2013, 23:27:12 »
Několik návrhů už je na GetSatisfaction.
Filter not computed/corrected cache
Filter cache by owner
Filter POI by GC-Code and Name of a Geocache in Fieldnotes

Můžeš sem dát další návrhy a třeba přemluvíme Meniona, aby s filtrem něco udělal :) Že Menione? Uživatelé jsou zhýčkaní filtrováním z GSAKu a GeoGetu :) A chceme to na Android, abychom se mohli zbavit PC :D :D :D
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #3 on: May 18, 2013, 19:44:19 »
:) uvidíme co se s tím dá dělat .. teď během května to určitě nebude, ale rád bych se v černu na GC zaměřil více, takže pak bude vaše šance ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #4 on: June 10, 2013, 16:06:33 »
V poslední verzi nefunguje v seznamu bodů seřazení bodů podle vzdálenosti od pozice středového kříže na mapě, funguje to jen od aktuální GPS pozice. Ve verzi 2.11 se to ještě řadilo správně od středového kříže. Bude se s tím něco dělat?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #5 on: June 10, 2013, 18:39:59 »
Ahoj, tohle není chyba, ale záměr. Vedlo mě k tomu rozvaha nad tím co neznalý uživatel očekává od seznamu bodů u kterých je zobrazená vzdálenost.

Nicméně jelikož nejsi jediný kdo si toho všimnul a zcela nesouhlasí s aktuálním řešením, přidal jsem možnost zapnout centrování podle středu mapy do konfiguračního souboru jako parametr gui_data_point_list_sort_by_map_center. Bude to fungovat v další verzi
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #6 on: June 28, 2013, 11:23:36 »
OK, dekuji moc.
--
Jak to tedy zapnu, aby se mi v každé kategorii seřadili body podle vzdálenosti od středového kříže na mapě a ne podle vzdálenosti od GPS pozice? Jsem myslel, že s novou verzí Locusu se to zapne automaticky a ono ne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #7 on: June 28, 2013, 11:44:17 »
pocitam, ze si v editoru otevres soubor config.cfg z adresare Locus (asi na karte)
a doplnis tam  
gui_data_point_list_sort_by_map_center=1
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #8 on: June 28, 2013, 12:16:07 »
Tak pocitam spatne.
Je potreba nainstalovat novou verzi, pustit Locus, vypnout Locus (ktery to do toho config.cfg doplni).
Otevrit na karte Locus/config.cfg a najit v tom tu polozku
gui_data_point_list_sort_by_map_center=0
a zmenit 0 na 1
ulozit
pustit Locus.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #9 on: June 28, 2013, 12:26:36 »
Ovsem vidim tam jeden problemek.
Opravdu autor chtel, abych kdyz dam radit podle GCVote nebo Favorites,
tak jsem musel dole kliknout na Invert, abych videl ty nejlepsi nahore?
Nemelo by to byt spise opacne?

Taky se mi zda, ze mi u vsech kesek to Favorites zmizelo, i tam kde puvodne bylo
a musim je vsechny updatovat, aby se to zase objevilo.

Jinak se mi to libi a fakt to vypada o trochu rychleji. :-)
Diky.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #10 on: June 28, 2013, 12:58:18 »
Hmm, funguje to, ale není to tedy moc uživatelsky přítulné. To nejde nějak udělat, aby se v tom menu zobrazovala ještě navíc třeba volba "Řadit dle pozice na mapě"?

« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #11 on: August 04, 2013, 21:25:22 »
Koukam, ze v nove verzi uz se body opet radi podle vzdalenosti od stredoveho krize a ne od GPS pozice, dik. 8-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #12 on: August 04, 2013, 21:47:22 »
mno .. dobrý úmysl byl lemován zlovůlí a negací a tak my nezbylo nic jiného než se vrátit k bývalému řešení ...  :cry:
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline dvzd

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 170
    • View Profile
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #13 on: August 05, 2013, 05:47:14 »
Tak určitě to šlo udělat tak, že by byly obě dvě možnosti nastavitelné vedle sebe (v tom rozbalovacím menu). Ale pokud je jen jedna možnost, je lepší řídit se pozicí na mapě, protože tu je jednoduché svázat v případě potřeby s GPS pozicí.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Lepsi moznost filtrovani kesek?
« Reply #14 on: August 05, 2013, 08:29:27 »
myslím že dvě položky by byly zbytečně zmatečné, takhle to bude ok
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download